Deger çok fazla çikmiş benim oglumda allerjik bir çocuk anne sutu yemeyince mamaya gectik ama normaline karsi bedeni yuzu kizardi egzamaya benzer bir goruntu yani hemen kan verdik ama kani tertemiz çikiyordu ama cocugun yuzu berbat yani sonunda allerjik çocuklarin yedigi mamadan aldik fiyati yuksek ve zor buluyoduk onu yiyince temizlendi yuzu.Ama ek gidaya gecince yine yuzu kizariyordu krem.filan bitki çayi kullaniyodum ben.Sonra 1yaşinda tum besinlere alerji testi var ondan yapdik yine ige degerine baktirdik ama tertemiz çikiyordu hep.Çoçugun alerjisin birtulu bulamadik yani toz filanda degil yani.Şu an 2buçuk yaşinda eskisi gibi degil bedeni artik aliṣiyor eskiden tatli filan hic birsey vermezdim ama doktorum yavaştan aliştir hersey ver dedi şu an hersey yiyor bazen yine kizariyor krem suruyorum iste boyle devam ediyoruz.Kızlar 4 yaşında kızım var hep rahatsz burnu tıkalı enfeksiyon vs hep oldu alerjik dediler test yapıldı ilk olarak tahıl ve fıstık çıktı sonra ikisi geçti sadece ev tozu çıktı en sonunda hiçbiri cikmadi ama o gün yine çok kasininca IgE aldılar ve fırlamış değeri resmen doktor çok yüksek alerjisi var biseye diyor ama bulunmuyo sizce değer nasıl başına gelen var mı 2580 çıktı IgE degeti
Yani hep böyle çok yüksek çıkıyor gittik deride test yapıldı kanda yapıldı sadece ev tozu var başka bişe çıkmıyor ev tozunada dikkat ediyorum bnce başka biseye dha var yaDeger çok fazla çikmiş benim oglumda allerjik bir çocuk anne sutu yemeyince mamaya gectik ama normaline karsi bedeni yuzu kizardi egzamaya benzer bir goruntu yani hemen kan verdik ama kani tertemiz çikiyordu ama cocugun yuzu berbat yani sonunda allerjik çocuklarin yedigi mamadan aldik fiyati yuksek ve zor buluyoduk onu yiyince temizlendi yuzu.Ama ek gidaya gecince yine yuzu kizariyordu krem.filan bitki çayi kullaniyodum ben.Sonra 1yaşinda tum besinlere alerji testi var ondan yapdik yine ige degerine baktirdik ama tertemiz çikiyordu hep.Çoçugun alerjisin birtulu bulamadik yani toz filanda degil yani.Şu an 2buçuk yaşinda eskisi gibi degil bedeni artik aliṣiyor eskiden tatli filan hic birsey vermezdim ama doktorum yavaştan aliştir hersey ver dedi şu an hersey yiyor bazen yine kizariyor krem suruyorum iste boyle devam ediyoruz.
Toza karşi belki alerjisi çok yuksek?Öyle çoçuklu evlere hali bile serilmiyor diye biliyorum.Benim bir akrabam var kizi toza alerjisi var diye halida sermiyodu hepde elinde bez siliyor evi toz olunca kotu oluyor hapşiriyor falan yattigi doşekde farkliydi.Deri testinde çogu zaman çikiyor herşey diyor doktorlar.Belli bir yaşı olan çocuklara ayda bilmem kaç keremiydi neydi tam hatirlamiyorum ama igne yapiyorlar o alerjiye karṣi bagişiklik kazaniyor ve bitiyor artik çoçukda.Yani hep böyle çok yüksek çıkıyor gittik deride test yapıldı kanda yapıldı sadece ev tozu var başka bişe çıkmıyor ev tozunada dikkat ediyorum bnce başka biseye dha var ya
Merhaba cok gecmis olsun kuzuma insallah hemen toparlarKızlar 4 yaşında kızım var hep rahatsz burnu tıkalı enfeksiyon vs hep oldu alerjik dediler test yapıldı ilk olarak tahıl ve fıstık çıktı sonra ikisi geçti sadece ev tozu çıktı en sonunda hiçbiri cikmadi ama o gün yine çok kasininca IgE aldılar ve fırlamış değeri resmen doktor çok yüksek alerjisi var biseye diyor ama bulunmuyo sizce değer nasıl başına gelen var mı 2580 çıktı IgE degeti
Teşekkür ederim evet benm kızımda paketli yiycekleri çok yiyor çok seviyor ben almıyorum ama dedesi babası filan illa aldırıyorMerhaba cok gecmis olsun kuzuma insallah hemen toparlarbenim oğlumda suan 7.5 yaşında 3 yaşından beri cok uğraştık testler tahliller. Kanda çıkan deride çıkmıyor deride çıkan kanda çıkmıyor ama alerji değeri yüksek çıkıyor hep. Ev akari toZ kuf hep çıktı ama. Hatta 1 hafta ara ile 2 ayri hekim 2 ayrı hastanede okdr baska çıktı ki sonuçlar zaten çokta doğru sonuç vermiyora bağlandı bizim oğlanın tahlili o sene gercekten saka gibiydi benim için.Gezmedigimiz doktor kalmamıştı . Ama çocuğun şikayetleri gecmiyor nebul cihazından ayrilamiyor hatta hastanelik bile olduk biz cokca solunum sıkıntısından. Birsey tetikliyor ve onu asla bulamadık bir dönem. evimiz yerden ısıtma bütün halıları kaldırdık,pelus oyuncak battaniye vs herseyi kaldırdım,odasinda ki kitaplığı bile yok ettim o donem inanılmaz toz tutuyor kitaplar.yastigini 15 günde 1 nevresimlerini 3 günde 1 değiştirdim. Ama asıl beslenmesini duzenledikten sonra hersey düzene girmeye başladı. Paketli ürünleri hic vermedim diyemeyeceğim evde azalttik ama arkadaslarla biraraya geldiğinde önünü kesemedik tabi,süt,seker,cikolatada minimize ettik. Şimdi büyüdüğü içinde öksürüyorsun dikkat et beslenmene dediğimizde sözümüzü dinliyor ve anlıyor. Ha tabi bilemem beslenme şeklinizi belki hicbirini vermiyorsunuz ama mümkünse kesmenizi yada azaltıp denemenizi tavsiye ederim. Büyüdükçe minimize oluyor bu sene biraz daha rahat şuan en tetikleyici mevsimdeyiz çocuğun semptomlarını takip ediyorum adeta ve bir an önce havaların serinlemesini bekliyorum. Geçiş mevsimi yaramıyor pek bunlar benim nacizane tavsiyelerim
Ya benim oglumunkide 3222 çıktı 4 yaşında hiç belirtisi yoktu sizin süreciniz nasıl ilerlediKızlar 4 yaşında kızım var hep rahatsz burnu tıkalı enfeksiyon vs hep oldu alerjik dediler test yapıldı ilk olarak tahıl ve fıstık çıktı sonra ikisi geçti sadece ev tozu çıktı en sonunda hiçbiri cikmadi ama o gün yine çok kasininca IgE aldılar ve fırlamış değeri resmen doktor çok yüksek alerjisi var biseye diyor ama bulunmuyo sizce değer nasıl başına gelen var mı 2580 çıktı IgE degeti
Yani bizim sürec ilerlemedi hala değerleri çok yüksek cikiyor belirtiler devam ediyor ama testlerde bişe çıkmıyor alerji olarak yani bakilmayam birşeye alerjisi var ama bulamadıkYa benim oglumunkide 3222 çıktı 4 yaşında hiç belirtisi yoktu sizin süreciniz nasıl ilerlediçok geçmiş olsun
Hırıltı nefes darlığı kaşıntıBelirtileri neler peki?
Hırıltı mı
İshal mi
Yoksa sadece egzama mı
Süt ürünleri gerçekten çok zorBenim bebeğimde süt ürünlerine alerjisi var, 3 gün önce doktor kontrolünde diyeti açtık, 10 15 defa kaka yaparsa kusma olursa kilo alımı durursa, hırıltı hısıltı horlama olursa tekrardan herseyi kes 3 ay sonraya ertele dedi. Burnunda yavaştan hışıltı başla, sanırım kesecem tekrardan.
Valla baya oldu gitmiyorimÇok şükür, Rabbim beterinden korusun. Rabbim kalıcı alerji kalıcı hastalık vermesin.
Siz tekrardan gittiniz mi hastaneye?
Valal bizim sürekli kullandık hiçbir faydası olmadı çocuk astım hastası oldu çıktıDeğeri çok yüksek. Koşarken tıkanıyordur. Geniz eti kulak enfeksiyonu oluşur. Lemont tablet verdi mi doktor? Ya da her hangi bir alerji ilacı?
Evet bizim de öyle daha küçücük yaşta nefes alamıyor. Ev tozu da kontrol altına alınabilir bir şey değil ki. Günde kaç kez evi siliyorum. Halı zaten yaz aylarında hiç yok. Yaz kış camları açıyorum. İlaçlar biraz rahatlatıyor işte.Valal bizim sürekli kullandık hiçbir faydası olmadı çocuk astım hastası oldu çıktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?