Benim kızım da 4,5 yaşında , 1 yaşından beri odasında yatıyor ama ben de yanına uzanırdım ve bu durum 3 ay öncesine kadar sürdü, kah öncesinde kitap okuyarak kah sırtını kaşıyarak uyuturdum. 3 aydan beri kardeşinden dolayı yatağına yatamıyorum diyorum karnımı göstererek ( yatağı montessori tarzı yere bayağı yakın) , babası uyutuyor. İlk başlarda bu durumu istemeyerek de olsa anlayış ve olgunlukla karşıladı, ben kitap okuduktan sonra iyi geceler öpücüğünden sonra odasına gitti yattı uyudu Ama son zamanlarda yanıma gece lambası, suyu, yastığıyla gelip, yatak odasında uyuyup, babası odasına yatağına götürüyor…ben de sizin gibi çıkmazdayım…kızım da tek başına korktuğunu söylüyor…Arkadaşlar 4 yasinds kizim var bebekken sallayarak uyutmuslugum var ama 1.5yasindan beri besigine(yatagmin yaninda) koyuyordum bende yatagimda dalmasni bekliyordum. Simdi kendi odasinda yatagina yatiriyorum ve yaninda ben olmadan uykuya dalmıyor hergun korkuyorum diyor buda bahane geliyor. 2 3 kez biraktim odasinda yanima geldi geri goturdum hep. Ama artik cigliklar ağlamalarla beni yaninda istiyor napicagmi sasirdim .bircok yol denedim ise yaramiyor.ve acaba ben mi yanlis yapıyorum bu yaslarda her cocuk annesiyle mi uykuya dalar.daha zamani varmi bilemedim ne yapmalıyım. Ustelik hamileyim 5 aya dogum var . Aylardır bu durumu çözemedik uyku saatleri ikimizede işkence oldu resmen. Uykuya daldiktan sonra gece beni aramiyo odasinda uyuyor ama dalmasi ve uyutmasi sorun
Yanlisiniz zorlamak. Yalniz uyumuyorsa uyumuyordur, hele inatlasiyorsaniz basari elde etme sansiniz hic yok. Bahane uyduruyor bile olsa buna hazir olmadigini gosteriyor.Arkadaşlar 4 yasinds kizim var bebekken sallayarak uyutmuslugum var ama 1.5yasindan beri besigine(yatagmin yaninda) koyuyordum bende yatagimda dalmasni bekliyordum. Simdi kendi odasinda yatagina yatiriyorum ve yaninda ben olmadan uykuya dalmıyor hergun korkuyorum diyor buda bahane geliyor. 2 3 kez biraktim odasinda yanima geldi geri goturdum hep. Ama artik cigliklar ağlamalarla beni yaninda istiyor napicagmi sasirdim .bircok yol denedim ise yaramiyor.ve acaba ben mi yanlis yapıyorum bu yaslarda her cocuk annesiyle mi uykuya dalar.daha zamani varmi bilemedim ne yapmalıyım. Ustelik hamileyim 5 aya dogum var . Aylardır bu durumu çözemedik uyku saatleri ikimizede işkence oldu resmen. Uykuya daldiktan sonra gece beni aramiyo odasinda uyuyor ama dalmasi ve uyutmasi sorun
Anlamadım çocuğa korku kitabı mi okuyacakYanlisiniz zorlamak. Yalniz uyumuyorsa uyumuyordur, hele inatlasiyorsaniz basari elde etme sansiniz hic yok. Bahane uyduruyor bile olsa buna hazir olmadigini gosteriyor.
Bir arkadasim korku kitabini okuyup korku duygusunu normallesirmeye calisabilirsiniz.
Iki daha ilimli yaklasip, acele etmeden belki yatagindan zamanla uzaklasarak sonra kapinin onunde bekleyerek yavasca yalniz uyumaya yonlendirebilirsiniz.
Yakinda abla oluyor olmasi da onun uzerinde baski olusturmamali. Zaten tum hayati degisecek, cocugu extra strese sokmaya gerek yok. Kardesi olduktan sonra da bu uyuma zamanlari annesi ile birebir vakit gecirecegi, onun icin kiymetli zamanlar olabilir.
Evet cocuklar icin yazilmis bir kitap: arkadasim korku. Herkesin korkulari oldugunu ve korkmanin normal bir duygu oldugunu anlatiyorAnlamadım çocuğa korku kitabı mi okuyacak
Bu hafta cikartma olayina basladik hatta bugun tek uyuyacagim diye cikartma yapistirdik ama uyumadi yani. Hikaye okurkende gozunu kirpmiyor malesef cok dikkatli bir cocuk. Buyudun abla.oluyorsun demelerimde ise yaramiyor bayadir ugrastim. Ama yok hicbisey yaramiyor caresiz hissediyorum kendimiBenimde 3 yaş 9 aylık oğlum var. Bana çok düşkün, birkaç ay öncesine kadar aynı şeyleri yaşıyordum ama şimdi gazlama yöntemiyle ilerliyorum. Yani " sen artık kocaman adam oldun, annesiz de uyuyabilirsin kardeşin gibi değilsin ( bi tane de bebeğim var) bunun gibi. Ha bide ödül sistemi de uyguluyorum, kendi yatağında uyuduğu günler çıkartma kazanıyor. Her sabah gelip "anne bak kendi yatağımda uyudum diyip, çıkartma istiyor bu da onu motive ediyor. Aynı sistemi tuvalet eğitimi verirken de yapmıştım, tavsiye ederim.
Bazen de hikaye kitabı okurken uyuyakalıyor, kitap okumayı da deneyebilirsiniz. Gelişimi için de faydalı.
Anliyorum yorumunuz icin tesekkur ederim . Yatağından uzaklasma yöntemine baslamistim gecenlerde.cildirdi.yatagin basinda saclarini oksayayim dedim sonra yavastan uzaklasirim ama yok yaninda yataginda uzanmami istiyor . Cikartma olayina basladik eva karton aldim her yalniz uykuya daldiginda yildiz yada kalp verecegimi soyledim.ama galiba oda yaramayacak. Dediginiz gibi belkide zorlamamaliyimYanlisiniz zorlamak. Yalniz uyumuyorsa uyumuyordur, hele inatlasiyorsaniz basari elde etme sansiniz hic yok. Bahane uyduruyor bile olsa buna hazir olmadigini gosteriyor.
Bir arkadasim korku kitabini okuyup korku duygusunu normallesirmeye calisabilirsiniz.
Iki daha ilimli yaklasip, acele etmeden belki yatagindan zamanla uzaklasarak sonra kapinin onunde bekleyerek yavasca yalniz uyumaya yonlendirebilirsiniz.
Yakinda abla oluyor olmasi da onun uzerinde baski olusturmamali. Zaten tum hayati degisecek, cocugu extra strese sokmaya gerek yok. Kardesi olduktan sonra da bu uyuma zamanlari annesi ile birebir vakit gecirecegi, onun icin kiymetli zamanlar olabilir.
Anliyorum yorumunuz icin tesekkur ederim . Yatağından uzaklasma yöntemine baslamistim gecenlerde.cildirdi.yatagin basinda saclarini oksayayim dedim sonra yavastan uzaklasirim ama yok yaninda yataginda uzanmami istiyor . Cikartma olayina basladik eva karton aldim her yalniz uykuya daldiginda yildiz yada kalp verecegimi soyledim.ama galiba oda yaramayacak. Dediginiz gibi belkide zorlamamaliyim
Ayni sekilde bende pipetli bardak koydum yanina. Ve cogu gece 4 5 gibi yanimiza geliyor izin aliyor ortamizda uyumak icin.bende izin veriyorum. Bu benim icin sorun degil kesinlikle. Sadece uykuya dalmada bagimsiz olmasini istiyorum. Ama sanirim boyledevam edeceğiz gittigi yere kadar.Bilmiyorum tabi her iliski farkli. Ben de subat ayinda bebek bekliyorum ve kizim 5 yasinda. Mesela bizimki su an aksamlari kendi kendine uyuyor ama gece bizim yataga geciyor. Kardes oncesi bunu kesmeye calismiyorum cunku belki kardesi olduktan sonra biri ile uyumaya duygusal olarak daha cok ihtiyaci olacak. Simdi cocugu birseylere alistirmaya calisip 5 ay sonra basa doneriz diye de korkuyorum.
Kardes belki uyku surecinde onlari daha bagimsiz yapacak belki daha bagimli.
Biz de gece yalniz yatirma isini baba ustlenmisti. Belki siz degil babasi gerceklestirmeli bu sureci. Yatma zamanlari baba ile gecirilen zaman haline getirilebilir. Baba ile okunan bir kitap, opucuk fasli ve uyku. Bir de bizde yatakta pipetli bir suluk duruyor tekrar su istemek icin kalkmasin diye.
Yani anladigim kadariyla su an cocugunuz cok buyuk tepki veriyor o yuzden su an icin ertelemek lazim gibi.Ayni sekilde bende pipetli bardak koydum yanina. Ve cogu gece 4 5 gibi yanimiza geliyor izin aliyor ortamizda uyumak icin.bende izin veriyorum. Bu benim icin sorun degil kesinlikle. Sadece uykuya dalmada bagimsiz olmasini istiyorum. Ama sanirim boyledevam edeceğiz gittigi yere kadar.
Bide o var lamba tamamen acik kalsin istiyor . Gece lambasi felan istemiyor buda bizi zorluyor uykuya dalmasinda. Ama uyku arkadasi fikrini deneyeceğim mutlaka. Gercekten cok ama cok tesekkur ediyorum cok yardimci oldunuzYani anladigim kadariyla su an cocugunuz cok buyuk tepki veriyor o yuzden su an icin ertelemek lazim gibi.
Acaba oyuncakciya goturup yeni bir uyku arkadasi alsaniz uyurken ona sarilsa bunun icin heveslenir mi? Ben deniz kizli bir gece lambasi aldim onun icin bile heveslendi.
Çocukların destekli uyuması normaldir. Bu desteğin (emzirme, sallama, kitap okuma, sırt kaşıma vs) ne olduğu da aile dinamiğine bağlıdır. Ayrıca 3 yaştan sonra korkular başlar. Çocuğunuz numara yapmıyor. Sizin desteğinize ihtiyaç hissediyor. Ayrıca doğumdan sonra sizinle dahi yatmak isteyebilir. Sizden daha çok ilgi talep edebilir. Bunlara da hazırlıkli olun. Her çocuk ve her aile özeldir. Dinamiği farklıdır. Keskin doğrular ve yanlışlar yok. Bolca sevgi bolca şefkat. Hayırli doğumlarArkadaşlar 4 yasinds kizim var bebekken sallayarak uyutmuslugum var ama 1.5yasindan beri besigine(yatagmin yaninda) koyuyordum bende yatagimda dalmasni bekliyordum. Simdi kendi odasinda yatagina yatiriyorum ve yaninda ben olmadan uykuya dalmıyor hergun korkuyorum diyor buda bahane geliyor. 2 3 kez biraktim odasinda yanima geldi geri goturdum hep. Ama artik cigliklar ağlamalarla beni yaninda istiyor napicagmi sasirdim .bircok yol denedim ise yaramiyor.ve acaba ben mi yanlis yapıyorum bu yaslarda her cocuk annesiyle mi uykuya dalar.daha zamani varmi bilemedim ne yapmalıyım. Ustelik hamileyim 5 aya dogum var . Aylardır bu durumu çözemedik uyku saatleri ikimizede işkence oldu resmen. Uykuya daldiktan sonra gece beni aramiyo odasinda uyuyor ama dalmasi ve uyutmasi sorun
Merhaba, konunun profesyoneli misiniz? Yazim diliniz cok profesyonel geldi de. Eger oyle ise yeni dogacak bebegime almak istedigim bir urun hakkinda profesyonel fikrinizi sormak isterim.Çocukların destekli uyuması normaldir. Bu desteğin (emzirme, sallama, kitap okuma, sırt kaşıma vs) ne olduğu da aile dinamiğine bağlıdır. Ayrıca 3 yaştan sonra korkular başlar. Çocuğunuz numara yapmıyor. Sizin desteğinize ihtiyaç hissediyor. Ayrıca doğumdan sonra sizinle dahi yatmak isteyebilir. Sizden daha çok ilgi talep edebilir. Bunlara da hazırlıkli olun. Her çocuk ve her aile özeldir. Dinamiği farklıdır. Keskin doğrular ve yanlışlar yok. Bolca sevgi bolca şefkat. Hayırli doğumlar
Merhaba, psikolojik danismanim, anneyimMerhaba, konunun profesyoneli misiniz? Yazim diliniz cok profesyonel geldi de. Eger oyle ise yeni dogacak bebegime almak istedigim bir urun hakkinda profesyonel fikrinizi sormak isterim.
Mesaj atiyorum o zaman musadenizle :)Merhaba, psikolojik danismanim, anneyimprofesyonelim diyemem yine de, bilgim olan birşeyse buyrun lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?