• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaş...

eesra_a

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2017
670
220
103
Merhaba kızlar, kurumsal bir magazada part time personel olarak işe başladım. İletişim fakültesi son sınıf öğrencisiyim, mezun oluyorum Haziran'da. Benden dört yaş küçük bir erkek adımı sormuş iş arkadaşlarıma, ardından da bir buket çiçek hediye etti bana. Yaşını daha sonra öğrendim çocuğun fakat oldukça büyük gösteriyor yaşından. Ben ise 24 yaşındayım lakin 18 -21 yaş aralığındaki bir genç kız gibiyim, yüz hatlarımdan dolayı bu durum. Bahsettiğim çocuk ise abim gibi duruyor neredeye. Kendisi de yaşımı biliyor arkadaşlar bahsetmiş büyük olduğumdan kendisinin de fakat o kendisinin büyük gösterdiğini söylemiş. Ardından diyalog kurmaya başladık mesaj yoluyla ve konu konu açtı yaşımı sordu (biliyor olmasına rağmen) 24 diyince epey bir şaşırdı çok daha küçük gösterdiğimi söyledi ki, bu tepkiye çok sık şahit oluyorum. Her neyse iyi hoş, güzel sohbet ediyoruz. Fiziksel olarak da cazip geliyor çocuk ama yaş unsurundan dolayı tereddütlerim var. Her nekadar o benden daha büyük gösterse de 4 yaş büyüğüm kendisinden. Eğitim, iş vs. konularda denk olma gibi boyutları da var konunun bir de .... Eğitimle ilgili hedefi var neyse ki. Yaş farkı için ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? benzer bir ilişki sürdüren var mı aranızda? denemeye değer mi?

Aşkın yaşı yoktur derler ama ben katılmıyorum... Erkek her zaman daha büyük olmalı konusunda kararlıyımdır bnm fikrim.

Okulunuzu bitirmek üzeresiniz, sektörel çevre edinip kariyerinize odaklanacak ve gelecek planları yapacaksınız. Bu sırada yanınızda nasıl bir erkek olsun istersiniz; tecrübeli, iş sahibi, düzeni oturmuş,ayakları yere basan biri mi yoksa tecrübesiz, öğrenci, düzeni olmayan, gelecekle ilgili henüz plan yapamadığınız biri mi?

Yaş farkından ziyade burada sorun eğitim vb. denkliğinizin olmayışı.

Bence sizin yaşlarınızda en yakın 28 32 olabilir ama, 20 çok küçük gibime geldi. Tabi ki siz bilirsiniz...

Merhaba kızlar, kurumsal bir magazada part time personel olarak işe başladım. İletişim fakültesi son sınıf öğrencisiyim, mezun oluyorum Haziran'da. Benden dört yaş küçük bir erkek adımı sormuş iş arkadaşlarıma, ardından da bir buket çiçek hediye etti bana. Yaşını daha sonra öğrendim çocuğun fakat oldukça büyük gösteriyor yaşından. Ben ise 24 yaşındayım lakin 18 -21 yaş aralığındaki bir genç kız gibiyim, yüz hatlarımdan dolayı bu durum. Bahsettiğim çocuk ise abim gibi duruyor neredeye. Kendisi de yaşımı biliyor arkadaşlar bahsetmiş büyük olduğumdan kendisinin de fakat o kendisinin büyük gösterdiğini söylemiş. Ardından diyalog kurmaya başladık mesaj yoluyla ve konu konu açtı yaşımı sordu (biliyor olmasına rağmen) 24 diyince epey bir şaşırdı çok daha küçük gösterdiğimi söyledi ki, bu tepkiye çok sık şahit oluyorum. Her neyse iyi hoş, güzel sohbet ediyoruz. Fiziksel olarak da cazip geliyor çocuk ama yaş unsurundan dolayı tereddütlerim var. Her nekadar o benden daha büyük gösterse de 4 yaş büyüğüm kendisinden. Eğitim, iş vs. konularda denk olma gibi boyutları da var konunun bir de .... Eğitimle ilgili hedefi var neyse ki. Yaş farkı için ne düşünüyorsunuz arkadaşlar? benzer bir ilişki sürdüren var mı aranızda? denemeye değer mi?

30lu yaşlarda olsaydınız ve mesleklerini eline almış bireyler olsaydınız sorun olmaz derdim. takılma kafanız varsa neden olmasın ama ciddi bir gelecek için oldukça gayriciddi bir ilişki olur sizinkisi..

Olmaz..çocuk çok küçük..daha ileri yaşlarda olsaydınız bu 4 yaşlık fark kapanırdı...ama bu şartlar da hayır.

Görünüş diğer kriterlerin yanında hiç bence. Kadın olarak genelde daha olgun düşünüyoruz, yetiştiğimiz kalıplardan mıdır fizyolojik bir şey bilmiyorum. Siz standartın altında çocuksu bir ruhtaysanız, oda çok güçlü bir karakterdeyse ancak denkleşirsiniz.

O yaşta o yaş farkının kapanacağına inanmıyorum.

Görünüş olarak büyük göstermesi bir şey ifade etmez.

Ben erkeklerin 25yasindan once olgunlaşmadigini ve fikirlerinin değişebileceğini düşünüyorum. Uzun vadeli ilişki istiyorsan yani sonu evlilik gibi bence bulaşma ama gezer takılırim diyorsan o zaman 20-24 yaş olur.

Karakter meselesi derdim ben olur mu olmaz mı sorusuna, daha önce kendimden 1 ve 2 yaş küçük erkek arkadaşlarım oldu, 2 yaş küçük olanla hiç sorun yaşamadım benden daha olgundu hatta ama 1 yaş küçük olanla her tartışmamızda saçma sapan "sen daha tecrübelisin tabii benden, ben nereden bileceğim" gibi triplere giriyordu. Ama evet kulvar olarak farklı olunca sıkıntı oluyor, lise-üniversite gibi 1 yaş bile olsa ortam değişiyor sonuçta. Konuşmalarından vesaire rahatlıkla anlayabilirsiniz gibi düşünüyorum.

Şimdi siz çıkarsınız, sen onu büyütürsün, sonra gider başkasını bulur evlenir sen de yıprandığınla kalır “küçük görünme” özelliğini kaybedersin, olgun görünmeye başlarsın

Kadınlar her halükarda olaylara olgunlukla ve objektif bakmayı başarırlar. Erkekler ise bunu hiçbir zaman başaramazlar. Eşim benden yedi yaş büyük. Ancak muhakeme olayı sıfır. Olgunluk yaşla değil yaşanmışlıkla gelir. Bence eğitimde, meslekte ve kendini yetiştirmede denklik daha önemli

Görünüş diğer kriterlerin yanında hiç bence. Kadın olarak genelde daha olgun düşünüyoruz, yetiştiğimiz kalıplardan mıdır fizyolojik bir şey bilmiyorum. Siz standartın altında çocuksu bir ruhtaysanız, oda çok güçlü bir karakterdeyse ancak denkleşirsiniz.
Ne yazık ki değilim oldukça olgun düşünen kendimi bildüm bileli sorumluluk alan biriyim. Bütün bunlar beni düşündüryor essında

24 yaşındayken 20 yasında bırıyle vakıt geçirmezdim snaırm..
Kör
Karakter meselesi derdim ben olur mu olmaz mı sorusuna, daha önce kendimden 1 ve 2 yaş küçük erkek arkadaşlarım oldu, 2 yaş küçük olanla hiç sorun yaşamadım benden daha olgundu hatta ama 1 yaş küçük olanla her tartışmamızda saçma sapan "sen daha tecrübelisin tabii benden, ben nereden bileceğim" gibi triplere giriyordu. Ama evet kulvar olarak farklı olunca sıkıntı oluyor, lise-üniversite gibi 1 yaş bile olsa ortam değişiyor sonuçta. Konuşmalarından vesaire rahatlıkla anlayabilirsiniz gibi düşünüyorum.
Kör cahil biri değil yaşıtlarına göre gözlemlediğim kadarıyla bu bir artı tabii ki. Ancak benim almış olduğum akademik eğitim, idealist olmam vs. büyük bir gedik açıyor gibime geliyor onunla aramıza, yaş farkından da öte

Back