4 yaş parmak emiyor!!!

Ayse4586

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2023
13
9
6
36
Selam hanımlar benm sorunum kızımın parmak emmesi. Ne yaptıysam bıraktramadım(. Vikis salça oje acı biber sabır taşı....) damak yapısı muhtemelen bozuldu. Dişçiye götürmeyi düşünüyorum. Emmeden gece uyumuyor
Gündüzleri de fırsat buldukça parmağı ağzında. Sinir krizi geçiriyorum inanın sinirden eline vurdum psikiyatri ye götürdük okula verin dedi oyalanması için. Okula gitmek istemiyor. Bnde zorla göndermek istemiyorum. 3 çocuğum var. Parmak emen kızım ortanca küçük bir de bebeğim var 15 aylık. Oyun oynamak için zaman ayıramıyorum acaba bundan mı kaynaklı diye düşünüyorum sizin de çevrenizde var mı yardımcı olur musunuz lütfen

Kardeş kıskançlığı sebebiyle gerileme yaşamış da olabilir parmak emmesi kardeşinin doğduğu zamanlara denk geldiyse. Bir kardeşi var, el bebek gül bebek, belki hala emiyor, sürekli seviliyor ama kendisi bir emme yaptığı zaman eline vuruluyor. Bu davranışının pekişmesi çok normal maalesef. 4 yaş kreş için güzel bir yaş, neden göndermek istemiyorsunuz? En azından yaşıtlarıyla olur ve yaşının gereği olan oyuna ulaşır

Ben göndermek istiyorum kendisi istemiyor.Zekasıda çok güzel hemen kavrıyor. Parmak emmesi 1 yaşından bu yana var. Eski resimlere baktığımda farkettim. 2 yaşına kadar emdi. İlk kızım 20 aylıktı hamile olduğumu öğrendim. İlk kızım parmak emsem tamam diyeceğim. Parmak emen kızım çok şanslı ablası oynuyor sıkılma gibi bir durum da yok. Sürekli eline bir şey verin dedi pedagog. Tamam da her an yanında olamıyorum malum 3 çocuk.

Yasak olan şeyler daha caziptir. Siz vurarak ya da uyararak daha da tetiklemişsiniz. Oysa ki davranışın başında bu durumu fark ettiğinizde dikkatini başka bir yere çekip ellerini ya da ağzını kullanabileceği oyun vs bulsaydınız belki zamanla yavaş yavaş sönerdi. Sizin de farkında olduğunuz ilgilenemediğiniz , kardeş kıskançlığı gibi durumlar var. Ablanın oynaması ilgilenmesi ne yazık ki sizinle bir değil. Çocuklar ebeveynlerinin gözünde yıldız olmak isterler. Dolayısıyla sizinle kuracağı oyun ve oyun içinde geliştireceği bağlayıcı ilişkiyi abla ile oynarken aynı hazzı almıyor olabilir. Şuna dikkat edin. Bu parmak emme davranışı ne zamanlarda ortaya çıkıyor? Ne oluyorda bunu yapıyor? Atıyorum tv izlerken uykuya geçerken ya da siz bebekle ilgilenirken. Mutlaka ama mutlaka atlamadan bir psikologtan randevu alın belli ki çocuğun size anlatmak istediği bir şeyler var. 3 çocuğunuz var ve belki tek başınıza bakıyorsunuz eşit davranmak mümkün değil sede hepsiyle kaliteli zaman geçirebilmek adına muhakkak birinden destek isteyin.

emmeye başladığı zaman dikkatini farklı yöne verin. özellikle elini kullanacağı aktivitelere ( yapboz, resim, oyun hamuru vs.) ama sakın uyarmayın. güzellikle bile olsa uyarmamamız çok önemli. havuç, salatalık gibi besinleri verin eline gün içinde yesin. ve mutlaka psikoloğa danışın.

Bazı çocuklar bırakmıyor akrabamın kızı var 3. Sınıfta hala uyurken falan emiyo parmağını

Parmak emmeyi duygularini regule etmek icin kullaniyor. Bir nevi onu huzur siginagi. Sizi yargilamak kimsenin haddine degil ancak sinir krizi gecirerek ve eline vurarak o davranisi iyice pekistirmis olmaktan baska birsey yapmazsiniz. Tek cocuk bile bakmak cok zor, eminim 3 cocuk cok zordur. Sizi de anliyorum, ama kardes kiskancligindan da ote acaba strese sebep olan baska seyler var mi, korkacagi huzursuzluk kaynagi birseyler var mi diye dusunun. Korku, kaygi, stres vs bunlar iyice parmaga yonlendirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…