4 yaş kuran kursu arıyorum

Bedia35

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2017
2
0
1
Merhaba hanımlar ben İzmir bucağa oturuyorum Buca ve çevresinde 4 yaşında kızım için kuran kursu arıyorum gönderen varmı

Merhaba hanımlar ben İzmir bucağa oturuyorum Buca ve çevresinde 4 yaşında kızım için kuran kursu arıyorum gönderen varmı
Bende muhafazakâr bir ailenin çocuğuyum. Bu kadar skandal haberden sonra çocuğunuzu nasıl yollayacaksınız? 4 yaşında bir çocuk kuru ezberden başka ne öğrenebilir? Soyut somut ayrımı bile gelişmemişken kuran kursuna gitse ne olur? Gitmese ne olur? Yanlış anlamayın. Çocuklar benim kıymetlim ve korunmamalılar. Kimseye ve hiçbir ortama zerre kadar güvenim yok.

Bende muhafazakâr bir ailenin çocuğuyum. Bu kadar skandal haberden sonra çocuğunuzu nasıl yollayacaksınız? 4 yaşında bir çocuk kuru ezberden başka ne öğrenebilir? Soyut somut ayrımı bile gelişmemişken kuran kursuna gitse ne olur? Gitmese ne olur? Yanlış anlamayın. Çocuklar benim kıymetlim ve korunmamalılar. Kimseye ve hiçbir ortama zerre kadar güvenim yok.
Aynn oyle yerler genelde cemaatlere ait bence guvenmeyin biraz buyusun camiye gonderin.

Evde siz öğretseniz? Ya da hocayı eve çağırsanız?

Zor bir sey degil inanın, evde kuran öğretirsiniz günde 1 hadis 1 dua 1 tane de peygamber hayatından hikaye tarzı bi okuma. Tamamdır bence

açıkçası bu noktada şunu söyleyebilirim; meb ve dib protokolü ile 4-6 yaş okul öncesi çalışmaları var. devlet eliyle yönetiliyor, diğer anaokulları gibi...
bu noktada öğretmen tercihinde ilahiyat/lisans mezunu ve formasyon eğitimi olanı tercih ederlerse hataya düşülmeyeceğini düşünüyorum.
skandallar her yerde esas olan iyi tercihlerle korumaya çalışmak.

Diyanet sevgi evleri ismiyle anaokulu tarzında dini eğitim veren kurumlar açtı. Onları araştırabilirsiniz. İzmirde var mı bilemiyorum.

Ana okulu tarzı sübyan okillaki var. Diğer ana okulları gibi ingilizce boyama oyun vs bunların yanında da değerler eğitimi ve kuran dersleri var. Ben bunları mantıklı buluyorum.

açıkçası bu noktada şunu söyleyebilirim; meb ve dib protokolü ile 4-6 yaş okul öncesi çalışmaları var. devlet eliyle yönetiliyor, diğer anaokulları gibi...
bu noktada öğretmen tercihinde ilahiyat/lisans mezunu ve formasyon eğitimi olanı tercih ederlerse hataya düşülmeyeceğini düşünüyorum.
skandallar her yerde esas olan iyi tercihlerle korumaya çalışmak.
Arkadasa katiliyorum burda da 4 6 yas kuran kurslari acildi gayette guzel hocalarimiz tarafindan cok da guzrl ogretildi hatta yil sonu programi yaptilar tavsiye ederim din konusun da bu tir yaklasimlari da dogru bulmuyorum krese gonderince kucuk degil mi okullarda hic mi taciz tecavuz olmadi.kursa gelince din egitimine gelince bu denli hassasiyetleri anlamiyorum.
Dogru katiliyorum kucuk gibi gelir insan kyamaz amahocasi kursu arastirilip ustunde durulursa gayette uygun yas oldugunu dusuniyorum

Izmiri bilmem ama belli cemaatler yerine diyanetin kurslarini arastirin. Malesef bir kac kanibozuk yuzunden butun cemaatlere karsi guvenimiz kirildi...
Bu surecte iyiyi lotuyu ayirmak gercekten cok zor bu yuzden diyanetin kurslarini oneriyorum

Back
X