• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 YAŞ-HEM SAĞ HEM SOL ELİ KULLANMA VE KALEM,MAKAS TUTAMAMA SORUNU

ilkbahari_bekliyorum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2018
971
192
18
41
Oğlumun bu sorununu bugün öğretmeninden öğrendim.motor gelişimle ilgili deyince canım sıkıldı.boyama yazma çalışmalarını tamamlayamıyor.sebebi sağlak ya solak değil, bir o elle bir bu elle yazıyor.ben bugüne kadar çocuğun doğasına müdahale etmemek adına yönlendirme yapmadım.öğretmen hangi el hakimse ona yönlendirme yapın diyor.netten araştırdım bazı beyin hastalıklarında oluyormuş bu, beynin hangi lobun baskın olduğu oğlumda belli değil, en çok das görece sanki solu kullanıyor ama bazen de sağ.
endişelerim var.bu sorun çözümlenebilinir mi, karşılaşan var mı,4 yaş kalem tutamamak için geç mi
bir de bizim zamanımızda böyle sorunlar da yoktu.çok şaşkınım.yardım lütfen.

Ambidextrous diye bilimsel bir terim var, iki elini de eşit ustalıkla kullanabilme yani. Çok nadir. Tlc’de programı olan bir adam böyle biri mesela.

Baskın elin olmaması illa ki bir rahatsızlık olduğunu göstermez bence. Etkinliği bir elle tamamlaması konusunda anlaşabilirseniz sorun ortadan kalkar belki.

Çocuğunuzbir sağ bir sol elini mi kullaniyor yoksa kalem tutarken makas kullanırken zorlanıyor mu

Ambidextrous diye bilimsel bir terim var, iki elini de eşit ustalıkla kullanabilme yani. Çok nadir. Tlc’de programı olan bir adam böyle biri mesela.

Baskın elin olmaması illa ki bir rahatsızlık olduğunu göstermez bence. Etkinliği bir elle tamamlaması konusunda anlaşabilirseniz sorun ortadan kalkar belki.
iki eli de tam etkinlikte kullanamıyor.şaşırıyor.makas kalem nasıl tutulur tam kavrayamamış.daha doğrusu hangi eli seçeceğini henüz bilmiyor çocuk

Ince motor gelisimi yavaştır olabilir illa ki bir hastaliga baglamak gerekmez. Genel olarak nasil? Yürümesi koşması zıplaması tek ayak üstünde durması? Benim.oglum bunlari cok gec yaptı. Denver gelişim testi var bir araştırın. Ne kadarını yapabiliyor? Biz testi geçememiştik 22 aylikken. Sonra her seyi yapabildi gec yaptı ama yaptı. Her motor becerisi geriydi. Her cocuk bir olmuyor çünkü. Sizin gözlemlediğiniz baska bir gerilik var mi peki

Çocuğunuz okula gitmeden önce bunu evde farketmiş olmanız gerekiyordu illaki kalem kullanmış makas tutmuştur farketmedinizmi hiç
kalem tutamıyordu.tüm eliyle sarılıyordu önemsemedim.sorun olarak algılamadım.her iki elini de kullandığının farkındayım sadece izliyordum müdahale etmeden

4.5 yaşında kızım ilk kendi yemek yemeye başladığı zamanlar dikkatimi çekerdi iki elini de kullanırdı. Hala öyle ama makas veya kalem tutabiliyor. Tabii 2 yaşından itibaren kreşe gidiyordu. Hastalık mıymış? Ben de ne güzel iki elini de kullanabiliyor diye seviniyorum.

kalem tutamıyordu.tüm eliyle sarılıyordu önemsemedim.sorun olarak algılamadım.her iki elini de kullandığının farkındayım sadece izliyordum müdahale etmeden
Ama çocuğa doğrusunu gösterip mudahele etmek farklı birde baskıcı bir şekilde müdahale farklı birinci sınıfta bizim öğretmen sırf kalem tutma üzerine bir hafta çalışmıştır çünkü çocuklar kalemi düzgün tutamadıklarında hem elleri çabuk yoruluyor hem de güzel yazamıyorlar. Siz yine de tatlı tatlı müdahale edin benim oğlum da tam tutamıyor ben arada bak oğlum böyle böyle diye gösteriyorum onu bıktırmadan tabii ana sınıfında o da

52 yaşındayım ve oğlunuz gibi her iki elimi de eşit kullanabiliyorum. Beni ilk görenler şaşırıyor. Makası ben de bu yaşımda çok iyi tutamam. Yazı yazmak ise işkencedir bana hemen yorulurum. Şimdi siz söyleyince kendimi gördüm.
Ama öğrenmemde bir sıkıntı Yok. Acaba bende de varmıydı bu rahatsızlık. Ama bana bir zararı olmadı yarım asırdır.
Bence yine de bir uzmana götürün inşallah bir sorun yoktur.

52 yaşındayım ve oğlunuz gibi her iki elimi de eşit kullanabiliyorum. Beni ilk görenler şaşırıyor. Makası ben de bu yaşımda çok iyi tutamam. Yazı yazmak ise işkencedir bana hemen yorulurum. Şimdi siz söyleyince kendimi gördüm.
Ama öğrenmemde bir sıkıntı Yok. Acaba bende de varmıydı bu rahatsızlık. Ama bana bir zararı olmadı yarım asırdır.
Bence yine de bir uzmana götürün inşallah bir sorun yoktur.
çocuk psikoloğuna mı,

Ama çocuğa doğrusunu gösterip mudahele etmek farklı birde baskıcı bir şekilde müdahale farklı birinci sınıfta bizim öğretmen sırf kalem tutma üzerine bir hafta çalışmıştır çünkü çocuklar kalemi düzgün tutamadıklarında hem elleri çabuk yoruluyor hem de güzel yazamıyorlar. Siz yine de tatlı tatlı müdahale edin benim oğlum da tam tutamıyor ben arada bak oğlum böyle böyle diye gösteriyorum onu bıktırmadan tabii ana sınıfında o da
kalemden önce baskın eli belirlemek lazım dedi öğretmen.baskın eli bilebilse oğlum herşey daha kolay olucak

4.5 yaşında kızım ilk kendi yemek yemeye başladığı zamanlar dikkatimi çekerdi iki elini de kullanırdı. Hala öyle ama makas veya kalem tutabiliyor. Tabii 2 yaşından itibaren kreşe gidiyordu. Hastalık mıymış? Ben de ne güzel iki elini de kullanabiliyor diye seviniyorum.
evet beyinle ilgli raahatsızlıkmış bu da.motor gelişimle ilgili

kalem tutabiliyorsa hayatında bir sorun olmıcak.bizimki ordaki çalışmaları tamamlayamıyor.böylre bir sıkıntısı yoksa kızınızın sorun yok bence

aynen makasta da zorlanıyormuş.bugün öğretmeni dedi.tutamıyormuş.kafayı yicem
Kafayı yiyecek ne var?
Sakin olun lütfen, sanki oğlunuza dermanı olmayan bir teşhis konmuş gibi tepki vermeye gerek yok.
Biz okul öncesinde bir sonraki yıl ilkokula gidecek çocuklar kalem tutmakta zorlandığında veya doğru tutamadığında onlarla biraz çalışırız ama çok da telaş etmeyiz.
Çocuğunuzun psikologluk bir durumu yok çünkü bu psikolojik bir sorun değil.
Her iki elini de kullanabilen insanlar var.
Sizin çoçuğunuzun durumu tam olarak bu mu?
Bunu anlamak için çocuk nöroloji uzmanından görüş almanızda fayda var.
Küçük kas gelişimi zayıf denirse bunun için yapılabilecek o kadar çok şey var ki...
Gerekirse yazarım ben de size...

çocuk psikoloğuna mı,
Hangi doktor olur bilmiyorum ama çocuğunuzun yaptığı veya yapamadığı her şey aynen bende de var. Tabi ben yazınızı okuyunca böyle bir şeyden haberim oldu. Ama dediğim gibi eksi bir etkisi olmamış bende. Sizin çoçuğunuzda da olacağını sanmıyorum. Tedbir amaçlı çocuk nöroloğuna götürebilirsiniz.

Back
X