Merhaba konuşma geçmişi hakkında bilgi verebilir misiniz? Mesela daha önceki 2-3 yaşlarında nasıldı kelime sayisi cümle olarak bende bu konu ile ilgili konu açmıştım ama bizimkisi az konuşma gibi şuanKizim yasitlari gibi tam konusamiyor olumsuz takilari soyleyemez mesela. Gelmiyorum diyemez. Zaten diger kurdugu cumleleri bile bir tek anne baba olarak biz anliyoruz başkaları birazını anliyor. Nereye goturmeliyim ve ne yapmaliyim mesela kardesim de diyorim diyemiyo kasedeme biseyler diyo yani. Devlette varmi dil terapisti nasil faydalari oluyor goturenler var mi
Konuştuğunu bizden baska kimse anlamiyordu mesela o yaslarda keliminenin yarısını soyler yarisini soylemezdi cumle kursada hep eksik soylerdi kelimeleri. Mesela ben o git derdi. Ben okula gidecegim demek istiyordu yani. Babanne değil de baanne gibi degisik konusuyordu simdi ise yuzde 30 gibi duzelme oldu ama haala kötü konusmasiMerhaba konuşma geçmişi hakkında bilgi verebilir misiniz? Mesela daha önceki 2-3 yaşlarında nasıldı kelime sayisi cümle olarak bende bu konu ile ilgili konu açmıştım ama bizimkisi az konuşma gibi şuan
Ayni bizimki şu an 3 yaşinda bnde temmuz'da terapiste goturmeyi düşünüyorum.Konuştuğunu bizden baska kimse anlamiyordu mesela o yaslarda keliminenin yarısını soyler yarisini soylemezdi cumle kursada hep eksik soylerdi kelimeleri. Mesela ben o git derdi. Ben okula gidecegim demek istiyordu yani. Babanne değil de baanne gibi degisik konusuyordu simdi ise yuzde 30 gibi duzelme oldu ama haala kötü konusmasi
İlk baktırmanız gereken dil bağı var mı? terapist öncesi aile olarak yanlış var mı buna bakmak gerek.Kizim yasitlari gibi tam konusamiyor olumsuz takilari soyleyemez mesela. Gelmiyorum diyemez. Zaten diger kurdugu cumleleri bile bir tek anne baba olarak biz anliyoruz başkaları birazını anliyor. Nereye goturmeliyim ve ne yapmaliyim mesela kardesim de diyorim diyemiyo kasedeme biseyler diyo yani. Devlette varmi dil terapisti nasil faydalari oluyor goturenler var mi
Evet zaten okula gidince bu senr cok az duzelme oldu. Pandemiden pek gitmedi ama yine gitti işteçocuğunuz kreşe gidiyor mu bizim yeğende de aynı sorun var yazın 2 ay kreşe gönderecekler duruma göre bakacaklar.
Telefon bakiyor mu cok etkiliyormus buKizlar oglum 29 aylik neredeyse hic konusmuyir sadece anne baba mama dede nene benim at vs tekli cümleler disinda hic mi hic konusmuyir kendini isaret dili ve vucit diliyle anlatiyor ornegin gel git gidelim vs hic yok. Komutlari cok iyi ama konusma yok malesef
Evt bakiyor. Gecen yaz su isterken (lu) diyordu zeytin (teytin diyordu ) bunlarida demiyo artik kizim 9 aylikken konusmaya basladi oglan baya geciktiTelefon bakiyor mu cok etkiliyormus bu
Kiziniz kac aylikKizim yasitlari gibi tam konusamiyor olumsuz takilari soyleyemez mesela. Gelmiyorum diyemez. Zaten diger kurdugu cumleleri bile bir tek anne baba olarak biz anliyoruz başkaları birazını anliyor. Nereye goturmeliyim ve ne yapmaliyim mesela kardesim de diyorim diyemiyo kasedeme biseyler diyo yani. Devlette varmi dil terapisti nasil faydalari oluyor goturenler var mi
Peki ne kadar bakiyor gunluk azalatmaya calissanEvt bakiyor. Gecen yaz su isterken (lu) diyordu zeytin (teytin diyordu ) bunlarida demiyo artik kizim 9 aylikken konusmaya basladi oglan baya geciktibiseyler anlatmaya calisiyo ama snlamsiz seyler kepçe diyecekken çeçe diyo yani bu yas icin cok gec kalinmis daha 1.5 yas kelimelerde kalmis durumda.
8 yaşında ve ilkokula başlamadı mı?Birax grç oldu ama bende birşeyler yazagım. Kızım 8 yaşında. 3 yaşında anme baba dedi. 1.5 yaşında kreşe başldı ve konuşma üzerine hiç bi etkisi olmadj. Biz çok üzülüyorduk çünkü arkadaşları anlamıyordu onu ve oda bunun fatkına vardıkça dah çok üzülüyordu. Dil bağı yoktu. Harflerin çoğunu çıkaramıyor. Uzun kelimeler bizim için zulüm. Şimdi çom daha iyi bi kaç harf kalfı çıkamadıpı. Umudumuz ilk okulda harfleri tek tek çıkarmayı öğrenmesi ve hece ece okuyarak kelimleri tam öğrenmesinde. Umudumuz ilk okul 1
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?