4 yaş çocukları

AkdenizHandan

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Mart 2008
229
23
MOTOR GELİŞİMİ

¨ Ayak değiştirerek büyük bir rahatlıkla merdivenlerden inip çıkabilir,

¨ Beden hareketlerini istediği gibi ustalıkla yönlendirebilir,

¨ Merdivenlere ve ağaçlara tırmanabilir,

¨ Parmak ucunda durabilir, yürüyebilir ve koşabilir,

¨ Üç tekerlekli bisiklete binmede ustalaşmıştır,

¨ Dizlerini kırmadan yerdeki nesneleri alabilir,

¨ Topu atma, yakalama, zıplatma, tekmeyle vurma gibi becerileri içeren top oyunlarında ustalaşmıştır,

¨ Küçük tahta boncukları ipe dizebilir,

¨ Kalemi yetişkin gibi tutar ve başarıyla kullanır,

ALGISAL GELİŞİMİ

¨ Yakın geçmişteki olayları, olup bitenler arasında ilişki kurarak anlatabilir,

¨ Ev adresini söyleyebilir,

¨ Nesneleri ismini söylediği nesneye dokunup nesne-sözcük arasında birebir eşleme yapabilir,

¨ Şakalardan, fıkralardan zevk alır, uygunsuz sözlerden, ifadelerden ve argodan hoşlanır,

DİL GELİŞİMİ

¨ Konuşması dilbilgisi kurallarına uyar ve tümüyle anlaşılabilir bir hale gelmiştir,

¨ ‘Neden?’, ‘ne zaman?’, ‘nasıl?’, ‘niçin?’, sorularıyla sözcüklerin anlamlarını ısrarla sorar,

¨ Uzun öyküleri dinler ve gerçekte var olanla düş ürününü zaman zaman karıştırarak anlatır,

SOSYAL GELİŞİMİ

¨ Ellerini yıkar, kurular ve dişlerini fırçalayabilir,

¨ Genelde çok daha bağımsız ve oldukça inatçıdır;kendi isteğiyle hareket eder,

¨ İsteklerine karşı gelindiğinde, yetişkinlere uygunsuzca, kaba bir üslupla konuşabilir ve oyun arkadaşlarıyla kavga edebilir,

¨ Evin dışında işe yarar her türlü malzemeyle bir şeyler üretmeye, oluşturmaya çalışarak yaratıcılığını sergiler,

¨ Dramatik oyunu ve çeşitli giysiler giyip kılıktan kılığa girmeyi çok sever;sıklıkla bu oyunları oynamayı tercih eder,

¨ Paylaşma ve oyun sırasında sıra bekleme anlayışı gelişmiştir,

¨ Küçük kardeşlerine ilgi gösterir sevgiyle yaklaşır,
:1hug:

sık sık ve bile bile karşı gelirler mi :KK43:
benim kızım maalesef öyle dediklerimin tersini yapmada üstüne yok vede olumsuz cümle duymayada tahammülü yok.o yüzden mümkün mertebe olumlu cümleler kurmaya çalışıyorum.yapma yerine neden yapmaması gerektiğini anlatıyorum.

canım bende ters gitmiyorum mantıklı bir şekilde anlatıyorum ters gidildiginde daha cok hırcınlasıyorlar
bence cocuk yetiştirmek sabır gerektiriyor

anam benim kısım bunların hepsini iki yaşından beri yapıyor yawwsırnaşık şeyvalla bu aralar benimkiylede sürekli didişiyorum bide kardeş gelicek diye biraz bozuluyoo eşim saolsun o buluyo aramızı ama bazen beni öyle delirtiyoki balkona çıkıp immdatt diye bağırasım geliyootatlicadiarzu

X