4. Uluslar Arası İpek Yolu Film Festivali (BURSA)

prensesin.uykusuyum

standart.
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2009
6.357
15
156
Bursa
4. ıpek Yolu Film Festivali Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Bursa ıpek Yolu Film Festivali 14-22 Kasım 2009 tarihleri arasında dördüncüsünü gerçekleştiriyor...

Festival bu yıl özel bir tema ile ‘Sinema ve Mimarlık’ başlığı altında biçimlenen bir programla karşımıza çıkıyor...

Bursalıların ve sinema dünyasının yoğun ilgi gösterdiği ıpek Yolu Film Festivali, bu yıl süresini 9 güne çıkarıyor...

Geçtiğimiz yıl 70.000 rekor izleyiciye ulaşan Uluslararası Bursa ıpek Yolu Film Festivali’nde bu yılki hedef 100 bin izleyici olmalı...

Günümüzdeki büyük ekonomik krize rağmen festival çok zengin bir içerikle hazırlanmış. Bu nedenle bu yıl 100 bin kişiye ulaşacağına inanıyorum...

FESTıVALDE NELER VAR?
4. Uluslararası Bursa ıpek Yolu Film Festivali’nin bu seneki programında; Cannes, Berlin, Venedik ve Karlovy Vary gibi sinema dünyasının prestijli festivallerinde izleyicilerle buluşan Coen Kardeşler, Ken Loach, Woody Allen, Costa Gavras ve Theo Angelopoulos gibi dünya sinemasının usta ve deha yönetmenlerinin ülkemizde merakla beklenen son filmleri “Panorama” bölümünde izleyicilerin karşısına çıkıyor...

Bu yıl festivalin ana temasını da oluşturan “Sinema ve Mimari”; ıran, Kırgızistan, Kazakistan, Suriye gibi tarihi ıpek Yolu coğrafyasında bulunan ülke sinemalarının son örneklerinin gösterileceği “ıpek Yolu Üzerinden”; Balkan sinemasının, yurtdışı festivallerde büyük ilgi gören yapımların gösterileceği ”Balkan Sineması” festivalin diğer zengin içerikli bölümlerini oluşturuyor...

ıpek Yolu Film Festivali’nin artık gelenekselleşen bölümü “Engelsiz Filmler Kuşağı” GETEM’in (Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı) katkıları ile bu yıl da devam ediyor...

“Çocuk Kervanı” bölümü geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine minik sinemaseverleri sinema salonlarına çekecek...

ıngiliz Belge Film Okulu’nun kurucusu John Grierson’un “Gerçeğin yaratıcı bir yorumu” olarak vurguladığı ve sinemanın doğuşuyla eşit bir yaşa sahip olan belgesel filmler “Gerçeği Söylemek Gerekirse” başlığı altında gösterime girecek...

Türk sinemasının son örneklerinin ilk gösterimleri ve bu yılın Onur Ödülleri sahiplerinin akıllarımızda ve hatıralarımızda büyük yer tutan filmleri “Özel Gösterimler ve Galalar” bölümünde oyuncu ve yönetmenlerin katılımı ile gerçekleştirilecek...

Bu özel gösterim ve galalarda sanırım en çok ilgi çeken filmlerin başında Ezel Akay’ın son filmi “7 Kocalı Hürmüz” ilk sırada yer alacak....

ıpek Yolu Film Festivali, ünlü konuklar ve usta sinemacıların katılacağı atölyeler, söyleşiler ve sergilerle Bursalılar ‘a dokuz gün boyunca sinema dolu bir tat yaşatacak...

Ayrıca etkinlik sürecinde sinema ile ilgili çeşitli ücretsiz kurslar da ülkemizin alanlarındaki ustalarınca gerçekleştirilecek...

FESTıVAL AFıŞıNDE KARAGÖZ
Festivalin bu yılki afiş ve teaser çalışması Ethem Onur Bilgiç ve Hakan Küçükyılmaz isimli iki genç sanatçıya ait...

Bursa’nın ve gölge oyununun iki önemli figüründen biri olan ve Türkiye’de ilk kez ıpek Yolu Film Festivali ödül heykelciği için 3 boyutlu olarak tasarlanan Karagöz, Festival’in bu yılki afişinde sinema koltuğunda seyirci olarak yer alıyor...

FESTıVAL AÇILIŞI
4. Uluslararası Bursa ıpek Yolu Film Festivali açılışı13 Kasım 2009 Cuma akşamı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak...

Festival Onur Ödülleri Nedret Güvenç’e ve Muzaffer Tema’ya verilecek...

Emek Ödülleri ise Baykal Kent ve Hakkı Kıvanç’a takdim edilecek...

801.jpg

web-site : http://www.ipekyolufilmfest.com/

Hadi Bursalılar Buyrun Festivale:)

doğru söylüyosun, ama ben busrada okumuyorum ailem orada, çok sık gidip geliyorum hemen hemen 2 haftada bir, eğer gelirsem kesin gidicez zaten kaydirigubbakcemile2

Back