Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Selam kızlar iyi akşamlar hepinize nasılsınız
evime döndüm bu akşam
Net sıkıntısı vardı çoğu zaman çekmedi
giremedim siteye
Kiloma hiç bakmadım sabahtan beri araba kullanıyorum iyiden iyiye şiştim bugün
Ayaklarım ayakkabıya bile sığmadı son saatlerde
Yarın maydonoz kürü ile hedefime kaldığım yerden başlıyorum
53’ü görmeden bırakmak yok
Öpüyorum hepinizi

Geçmiş olsun kuzum, sistit gibi. Bence yarın doktora git, sadece suyla olacak gibi görünmüyor...

Kararlı ve azimli hatunları seviyorum vesselam...

Kızlar doktor eşi bir ablanız olarak bazılarınızın çok az yedigini söylemek zorundayım. Hiç kimsenin diyet yapıyorum diye sağlığının bozulmasını istemem. Bazen burada tabak paylaşmamın sebebi aslında çok fazla kalori almadan mideyi tıkabasa doldurabileceğinizi göstermek, hem de dengeli bir şekilde.
Mesela öğlen yemeği tabağına koyduğum şeylerin toplamı 330 kalori.

2 yumurtalı, mantarlı ıspanaklı domatesli omlet 100 (yumurtalar organik olduğu için çok küçüktüler ve sadece iki damla zeytinyağı ile yaptım)
1 dilim ekşi mayalı tahıllı ekmek 120 (İçine mayalanması için şeker koymuyorum çünkü ekşi mayalı ve hiç beyaz un yok)
3 dilim avokado 60
1/3 ejder meyvesi 50
Midemi tıkabasa doldurdum hatta bitiremedim eşim bitirdi.

Kalori hesabı yaparak yerseniz eğer hem aç kalmazsınız hem de fazla kalori almadığınız için düzenli bir şekilde kilo verebilirsiniz, üstelikte dengeli beslenceğiniz için sağlığınız da bozulmaz.Bir daha kilo almazsınız. Diyet yapmak da zor gelmez hatta eğlenceli olur. Zaten çok güzel spor yapıyorsunuz hepiniz, beslenmenizide güzel yaparsanız sağlam bir şekilde kilo verirsiniz, bu konuda bence birbirimize yardım edelim.
Kaptanım A Arrietty_ sen bize yol göster sporumuzu hesapladığımız gibi kalorimizi de hesaplayalım. Puanlama en az kaloriye göre değil, en dengeli beslenmeye göre olsun.
Çünkü herkesin yaşına ve kilosuna göre kalori hedefi farklı. Bir de tabi yaptığımız sporlar var, nasıl ki kilo hedefi belirliyorsak kalori hedefimiz de olsun ve ona ne kadar uyuyorsak o kadar puan alalım.
Spor puanlamaya ben bile alıştığıma göre kalori puanlamaya da alışırız bence.
Mesela benim yaşıma ve kiloma göre günlük kalori kalori hedefim 1000 kalori bunun üzerine çıkarsam kilo veremem çok altına düşersem de sağlığım bozulur.

Eklentiler

• 1B3F9EE1-173B-4E6D-95A5-147D95D7A532.png
    275,4 KB · Görüntüleme: 20
Bu konuyu çok dile getirdim ama, sakalım olmadığı için dinlemediler bacım.
Bence kalori hesabı yapan yapsın ama paylasilmasin, çünkü maksadin yönü değişebilir.(demek istediğini anladım.) Zira tatlıdan alınan 500 kalori ile, proteinden alınan 500 kalori aynı şey değil. Kaliteli ve dengeli beslenmeye göre kaptanlarimiz belki bir şeyler dusunebilirler.

Neler yaptık ama olmadı. TV modemi görmüyor, sabaha servisi arayacağız. Spor planım bozuldu...
Geçen karantina sürecinde bizde aynı durumu yaşadık ve sonuç olarak modem arızalı çıktı. Modemi değiştirdiler sorun çözüldü. Tv haricinde telefondan wifi sıkıntısı yaşadınız mi ?

İyi geceler kızlar
Yeni girdim eve akşam yemek sonrası park faslımıza devam. Gelince çocuğu yıka yatır derken yine bu saati buldu. Çok sıcak hava. Güneş batmadan dışarı çıkamıyorum.

Oo herkesler dönmüş ya

Ben bekledim bu sefer seni

Birlikte verelim

Kararsiz kaldigim bir yorum oldu.

Yuzde doksan katılıyorum.

Ama kalori hesabi beni geriyor nedense. O tarz bir diyet yapmistim, strese sokmusum kendimi saniyorum ki.

Ama saglikli alternatiflere yonelindiginde gercekten de az kalori ile acayip doyulabildigini biliyoruz. Her gun kendimize hatirlatmamiz lazim. Ben genelde sebze/salata miktarina bakiyorum menülerde. Çünkü onlari artirdigimizda zaten midemizde diger seylere az yer kalacak, kendiliğinden sinirlanmis olacak.

Senin özelinde sporu artirdigin donemde 1000 kalori az kalabilir diye düşündüm.

Yaşım itibariyle ön menopozunda etkisiyle metabolizmam aşırı yavaşladı. Hatta spor yaparken bile fazla kalori yakamıyorum. Benimle aynı spor yapanlar benim 2-3 mislim kalori yakıyorlar. Öyle ki spor yapmasam acıkmıyorum bile. Hatta geçen Ramazan’da hemen hemen hiç acıkmadan ve susamadan oruç tuttum şaka gibiydi.
Kalorimi kendim hesaplamadım diyetisyenle birlikte hesapladık. Bu yaz yağ oranımın yüksek olduğunu, düşürmem gerektiğini söyleyip beni uyardı. Kilomu korumam için 1300 ila 1500 arası kalori almam gerekiyor ancak kilo vermek için 300 ila 500 kalori arasında düşürmem gerekiyor, şu günlerde kilo vermek istediğim için kaloriyi de azalttım ama istediğim kiloya geldiğimde aynı düzeyde tutmak için tabiiki dengeli beslenerek 1300-1500 kalori ye çıkacağım

Az yiyen kesim spor da yapmayan kesime ne kadar soylensemde fayda olmuyor.

Bir donem kalori hesabi yaptik takimca. Ama herkese uymuyor bu.
Kesinlikle hak veriyorum size,az yemenin hicbir faydasi yok. Aksine metabolizmayi yavaşlatir. Yagdan degil kasdan gider.

Akşam yemeğim marul, yeşil soğan balık.
Menüde ekmeği akşama koymuşum yanlışlıkla, Öğlen yemiştim
A Arrietty_
Dun alintlari silmisim Ama simdi yine gozume takildi..aksam yemegin cok guzel
Afiyet olsun
Sarap icin puan kiracagim
Sabah 1 haslanmıs yumurta. Domates 3 zeytın 60 Gr peynır. Yarım dılım ekmek
Ara kahve
Aksam telastan yıyemedım ekmek pwynır atıstrdım
Düğünde 1 lokum yedım
Su 3 lt
A Arrietty_
Cok az yemissin
Afiyet olsun herzamanki gibi dort dortluk
Menüm..

10.00
2 yumurtadan omlet
1 domates
1 salatalık
2 k. Krem peynir
1 dilim ekmek
1 küçük şeftali
1 dilim armut

18.30
1 tabak taze fasulye
2 bardak ayran

Su şimdilik 1.250ml, içiyorum daha..

@arrietty
Biraz daha birseyler yiyebilmissin. Iyi misin Bari ?
Gecmis olsun veram. Doktora gorun bence
Afiyet olsun
Afiyet olsun
Yine cok az. Gidecegini biliyordun, hazirlik yapsaydin keske
Afiyet olsun
Afiyet olsun. Kizina cok gecmis olsun. Bu gece nasil gecti ?

Günaydınn..

Çok fena şiş uyandım, hastalıktan mı, normal uyuyamamaktan mı bilemedim.. Ellerim, ayaklarım acıyor resmen.. Maydanozu midem almıyor son zamanlarda, dukan hazırlarım biraz belki iyi gelir.. Diyet yapalı reglde bile şişmiyorum bu kadar, dev kadar ellerim var şu an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…