• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 4. sınıfa geçen oğluma ders çalışma ve kitap okuma alışkanlığı kazandıramıyorum.

maviduvar1

Ben beni bıraktığımda, sen beni bırakma ya' Rab...
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
14.383
24.221
398
merhaba arkadaşlar;
eşim de ben de eğitimciyiz. tek çocuğumuz var. ailemde herkes öğretmen. oğlum çok zeki. yapılan IQ testlerinde üstün zekalı olduğu kanısına varıldı. okulda yapılan testlerde genelde full yapıyor. ama eşim ve ben ona bir türlü ders çalışma ve kitap okuma alışkanlığı kazandıramıyoruz ki evimizde sürekli kitap okunur. onu götürüyoruz kitapçıya kendisi ne isterse onu alıyor. ama gelgelelim kitap okumayı ve ödev yapmayı hiç sevmiyor. kitap okumaya başladığında ise kaç sayfa oldu kaç dk oldu onları hesaplıyor. 10 sayfa oldu yeter mi diyor. şöyle oturayım konsantre olayım da okuyayım demiyor. nasıl bir yol izlemeliyim. tatlı dille konuştuk olmadı, kızdık bağırdık olmadı ceza verdik olmadı ödül verdik olmadı. çok korkuyorum bu çocuk ileride okumayacak diye...
bana yardım eder misiniz?

merhaba arkadaşlar;
eşim de ben de eğitimciyiz. tek çocuğumuz var. ailemde herkes öğretmen. oğlum çok zeki. yapılan IQ testlerinde üstün zekalı olduğu kanısına varıldı. okulda yapılan testlerde genelde full yapıyor. ama eşim ve ben ona bir türlü ders çalışma ve kitap okuma alışkanlığı kazandıramıyoruz ki evimizde sürekli kitap okunur. onu götürüyoruz kitapçıya kendisi ne isterse onu alıyor. ama gelgelelim kitap okumayı ve ödev yapmayı hiç sevmiyor. kitap okumaya başladığında ise kaç sayfa oldu kaç dk oldu onları hesaplıyor. 10 sayfa oldu yeter mi diyor. şöyle oturayım konsantre olayım da okuyayım demiyor. nasıl bir yol izlemeliyim. tatlı dille konuştuk olmadı, kızdık bağırdık olmadı ceza verdik olmadı ödül verdik olmadı. çok korkuyorum bu çocuk ileride okumayacak diye...

saftirik greg serisini denediniz mi, edebi değeri yok tabii ama en azından başlangıç, sevmeyen erkek çocuğu görmedim, benim oğlum 5 e geçti, ve ilk çıktığından beri tüm seriyi aldık, maksat kitap okurken eğlensin, kitap okumak eğlencelidir diye yerleşsin aklına, nacizhane tavsiyem
benim kendi oğlumda gözlemlediğim kitap okurken dikkati sadece 20 dk canlı kalıyor, çocuktan çocuğa değişir tabii

Son düzenleme:
saftirik greg serisini denediniz mi, edebi değeri yok tabii ama en azından başlangıç, sevmeyen erkek çocuğu görmedim, benim oğlum 5 e geçti, ve ilk çıktığından beri tüm seriyi aldık, maksat kitap okurken eğlensin, kitap okumak eğlencelidir diye yerleşsin aklına, nacizhane tavsiyem
benim kendi oğlumda gözlemlediğim kitap okurken dikkati sadece 20 dk canlı kalıyor, çocuktan çocuğa değişir tabii

Dolabını karıştırmak gerek ama sanırım almadık bunları. O kadar çok kitap aldık ki. O alsın dedim eve taşıdık ne var ne yoksa. Ama olmadı. Olmazsa bugün bir de bunları alayım . Sağol canım. İçineen gelwrek günde yarım saat okusa o bile yeter bana sayfa ve dakika hesaplamadan .

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

merhaba arkadaşlar;

Aynı sorun bizde de var Papatya benim kızım 3. sınıfa geçti ben full çalıştığım için ona hiç zaman ayıramıyorum.okuma yazmayı kendi öğrendi desem yeridir,hep tek başına.Ancak kesinlikle ödev ve kitap okuma alışkanlığı yok.hiç ödev yapmamasına rağmen dersleri oldukça iyi.Fakat bu çalışmama huyunun onda yer edeceğinden korkuyorum,nasıl bir yol izleriz bilmem.
Şimdi tatil ile bereber hepten tavuk gibi tembel oldu :17: çok üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor.zorladığım zaman okumayı ceza olarak algılar diye üstünede gidemiyorum iki ucu b.... değnek :19:

Aynı sorun bizde de var Papatya benim kızım 3. sınıfa geçti ben full çalıştığım için ona hiç zaman ayıramıyorum.okuma yazmayı kendi öğrendi desem yeridir,hep tek başına.Ancak kesinlikle ödev ve kitap okuma alışkanlığı yok.hiç ödev yapmamasına rağmen dersleri oldukça iyi.Fakat bu çalışmama huyunun onda yer edeceğinden korkuyorum,nasıl bir yol izleriz bilmem.
Şimdi tatil ile bereber hepten tavuk gibi tembel oldu :17: çok üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyor.zorladığım zaman okumayı ceza olarak algılar diye üstünede gidemiyorum iki ucu b.... değnek :19:
Aynı şeyleri düşünüyorum çok baskı yaparsak ters teperse. Sonuçta bana da annem birşeyi sık söyleyince antipati oluşuyor bende.
Nasıl yapmalı bilmiyorum.
Hadi kitabını oku dediğimde hep aynı cevabı alıyorum. Birazdan anne....
Ama o birazdan hiç gelmiyor.
Ne yapmalıyı sence

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

üstün zekalı olduğuna göre üstün zekalılara göremi eğitim alıyor. yoksa normal dev. okulumu?
diyeceğim o ki;okuma yazmayı okula başlamadan öğrenen çocuklar, okula başladığında çok sıkılıyor çünkü bildiği şeyler tekrar oluyor basit geliyor. acaba sizin çocuk üstün zekalı olduğu için kitaplar seviyesinin altındamı. dev. okuluna gidiyorsa oda seviyesinin altında dolayısıyla sıkıntı oluyor. bence çocuk haklı....
eğer kendi zeka seviyesinde okula gidiyor olsa sınıf arkadaşlarıda , eğitimide daha yüksek seviyede olduğunda bukadar sıkılp daralmaz bence.
kitap okuması gereken saatte neyle ilgileniyor peki mesela bilgisayar oyunuysa, tübitak yay. çocuklar için bil.oyununu kendini nasıl tasarlayabileceğiyle ilgili kitabı var .bununla ilgisini bilgisayar yazılımına çekip. belkide yazılım uzmanı, hacker gibi üstün zekasını gösterebileceği bi uğraşa yöneltebilirsininiz...

Back