4 milyon dolarlık dev altın sikke Berlin'de sergilendiği müzeden çalındı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
4 milyon dolarlık dev altın sikke Berlin'de sergilendiği müzeden çalındı
  • 27 Mart 2017
Paylaş
Telif hakkıREUTERS
Almanya'nın başkenti Berlin'de, üzerinde İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in resmi bulunan, 4 milyon dolar değerindeki altın sikke, sergilendiği Bode Müzesi'nden çalındı.

24 karat altından yapılmış olan ve 100 kilogram ağırlığındaki sikke, müzeden gece geç saatlerde çalındı.

Hırsızların alarm sistemini nasıl etkisizleştirdiği ve yarım metre çaplı, ağır sikkeyi nasıl çaldığı henüz belirlenemedi.

Hırsızlığın Pazartesi sabah 03.30 sıralarında yaşandığı düşünülüyor.

Dev sikkeyi bir kişinin taşıyamayacağı düşünüldüğünden hırsızlığın büyük ihtimalle birden fazla kişi tarafından yapıldığı belirtiliyor.

Telif hakkıAFP
Polis, hırsızların camdan girdiğini düşündüğünü açıkladı.

Emniyet sözcüsü Winfrid Wenzel Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, "Sikke, binanın içinde, kurşun geçirmez camla korunuyordu" dedi ve müzedeki güvenlik personeli ve alarm sisteminin nasıl atlatıldığına dair yorum yapmadı.

2007 yılında Kanada Kraliyet Darphanesi tarafından basılan eser, Büyük Akçaağaç Yaprağı (Kanada'nın ulusal simgesi) adını taşıyor.

Bode Müzesi'nin sikke bölümünde 540 binden fazla eser bulunuyor.

Bununla birlikte Alman medyası, müzeden sadece Büyük Akçaağaç Yaprağı'nın çalındığını bildiriyor.
http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-39412948

Ay çok fena bir kriminal kafa var bende, haberı okur okumaz " bu nasıl piyasa sürülür " diye düşündüm Eriticekler onu, parça parça piyasa sürecekler, öyle satılmaz

eritecek olsa, düz kuyumcu soysaydı madem, atsan atılmaz satsan satılmaz, al başına belayı

eritecek olsa, düz kuyumcu soysaydı madem, atsan atılmaz satsan satılmaz, al başına belayı

Vallahi tek seferde götürdüler kilolarca altını ne uğraşacaklar başka:)) hem kuyumcu her yerde yok, bizde adım bası var sadece:))) bir kilosunu bana verseler yeter

Kaşla göz arasında Elizabeth de laf atayım, beni gömecek kadın, kaç yaşına geldi hala yaşıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…