- Konu Sahibi aysenurarimbeg
Merhaba geçen hafta 12 haftalık olarak Doktor randevuma gittim ikili test yaptıracaktık fakat gittiğimde bebeğin hızlı geliştiğini ve neredeyse 14 haftalık olduğunu söyledi doktor ve İkili tarama testini geçmiş bulunduk bu durumda istersen 2 hafta sonra tekrar 4'lü tarama testi ya da Fetal DNA testi yaptırabileceğini söyledi özel muayenehane doktora güveniyorum Fetal DNA testini kendileri de yapıyorlar ama Açıkçası bu Fetal DNA testi araştırdığımda piyasada biraz da ticari amaçla yapıldığını düşünüyorum çünkü birçok yorumda okuduğumda ikili ve dörtlü de çok yüksek yanılma payları olup insanlar yüksek risklerle karşılaşıp mecburen Fetal DNA yaptırıyor ve sonucunda sonuç temiz çıkıyor açıkçası dörtlü tarama yaptırıp yaptırmama konusunda kararsızım Çünkü orta ya da yüksek bir risk çıktığında mecburen Doktor yine beni Fetal DNA'ya yönlendirecek benim de içim rahat etmeyecek Fetal dna'da da bir şey çıkmayacağına inanıyorum çünkü ultrasona baktığımızda doktorun bebeğin gelişiminin ense kalınlığının kemik yapısının çok iyi olduğunu söyledi ve çok hareketliydi bir sıkıntı ön görmedi. Benim degerlerimmve beslenmem de çok iyiymiş yaşım da 26. Ama tabii ki yaptır ya da yaptırmada demedi Ben de ikisini de yaptırmamayı düşünüyorum sağlıklı olduğuna inanıyorum ve olumlu düşünmek istiyorum çıkacak sonuc değil olasılık ve güven vermiyor, aylarım zehir olsun istemiyorum.Siz ne önerirsiniz?