How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Çocuk Hastalıkları 4 gün oluyor kaka yapamadi =(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Esmer Gxuxlcin

♥αℓуα ∂υ&#9
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.250
13
116
37
Almanya
Off offf yapamiyor kizim hala arkadaslar.Emmesi iyi, karnini doyuruyor ama hala tik yok..
52 günlük bebegim..sab damlasi veriyordum, acaba omu etken oldi iki gündür vermiyorum.
Dr ' muz,1 haftaya kasar yapmazsa getir diyor eger bebekde kilo kaybi yoksa sorun degil simdilik kakasini yapmamasi diyor. En son, dr'a gittimizde kilosu 5.300'dü, her ne kadar dogru olur bilmiyorum ama ev tartisi ile ölctügümde bu aksam kizimi, 5.000 kg cikti..
Aklim, beynim durdu lütfen yardim..
1,5 aylik bebise ne yapabilrim ????
:çok üzgünüm::1no2::çok üzgünüm:

1 haftaya kadar yapmaya bilir bende oyle biliyorum. ama cevremde kaka sorunu yasayan bebeklerin annelerinden duydugum poposuna zeytin yagi suruyolar karnina masaj yapip ayaklarini hafifce karnina dogru itip bastiriyorlar ise yariyormus paylasmak istedim

Zeytinyagi'm yok, onun harici tüm herseyi yaptim, yapiyorum ama yok yok :(
Yine de, Allah razi olsun canim..
[/B ]mafoldumben

bi siteden alinti belki seni rahatlatir Yeni doğan bebekte dışkı yapamama problemi neden yaşanır?
Bu durum anne sütü ile ve aldıkları mama ile ilgilidir. Anne sütü alan bir bebek, günde 7-8 kere kaka yapabilirken, 7-8 günde 1 kere de kaka yapabilmektedir.
O nedenle kaka yapmasıyla direk ilintisi vardır bu durumun. Bu bağlamda bebek kaka yapamıyorsa, biz daha ziyade bu bebeklerin daha rahat kaka yapabilmelerini sağlayabilmek için bebeği rahatsız ediyorsa 2-3 günde bir fitille kaka yaptırmaya çalışırız.
Ancak rahatsız etmiyorsa bir haftaya kadar da bebek beklenebilir. Yalnız makatta fistül dediğimiz çatlaklar oluşumu açısından dikkatli olmak gereklidir.

canım benım oğlum kolıklı bır bebektı cok cektım asla kakasını kendısı yapamıyordu 5.aydan sonra yavas yavas yapmaya başladı çok sukur.
ben hergun kakasını yaptırıyordum kendım. derecenın ucuna zeytın yagı suruyordum ve ucuyla hafıf poposunun ucunu uyarıyordum ve hemen yapıyordu bunu deneyebılırsın hıcbır zararı yok merak etme doktorum bu sekılde yapmamı soylemıstı.

merhaba.
Gliserin kansuk die bir fitil var.Sadece gliserin içeriyor benim bebeğimde kolikli bir bebekti ve çoğu zaman kakasını yapamıyordu bu fitilin yarısını kesip attığın zaman en geç bir saat içinde kakasını yapıyordu kemde ne kaka fitilide atıyordu dışarı hiçbir zararı yok..bunu deneyebilirsin bence.

benim oğlumda 3,5 ayllık aynı sorun bizdede var ayaklarını karnına doğru itip masaj yaptığım zaman faydası oluyo bide doktor 15 dk falan ılık suda oturtur gibi bekletmemizi söyledi :)

benim oglumda aynıydı7 gün yapmadıgı olurdu doktor dsade anne sütü emiyorsa normal diyordu ben birkaç kere fitil kullandım:emir_bebek:

canım korkma hepimiz yaşadık bu kabızlığı.aslında buna kabızlık bile denmiyor çünkü normal bir durum.biz de kulak çöpüyle zeytinyagı sürüp beyaz pamuklu yerini hafifçe poposunun deliğinde gezdiriyorduk.yine de yapmazsa gliserin fitil koyuyorduk 10 dk. içinde yapıp mışıl mışıl uyuyordu.çok da ucuz birşey.çok sık olmamak kaydıyla zor durumda kullanın canım.sonucu bize yaz ama merak ederiz öptüm bebişini..

Bir arkadaşında yazdığı gibi sabun çok pratik ve etkili bir yöntem .Kullanılmamış sabundan bi parça kesip ucunu yağlayıp bebişinin poposuna fitil atar gibi atarsan hemen kakasını yapar ve sabunda kakasınla çıkar .Hiç bir zararıda yoktur.

benim kadar hiç kimse bu kakadan çekmiş olamaz.benim bebeğim bazen 11 gün bazen 15 güne kadar yapmazdı kakasını.hatta en son 17. gününde yapmıştı.her doktor bişey diyordu. denemediğim şey kalmadı.en son gittiğim doktor sütün kalitesiz hiç posa yapmıyor direk kana karışıyor onuda çıkarırsa kilo almaz demişti.ek gıdaya başlayınca bu kez de kabız oldu 1 aya yakın osmolak diye bir şurup kullandım.1 ayın sonunda düzeldi çok şükür.şimdi kendi başına yapıyor.

benim bebeğimin kakayapamama problemi yirmi günlükken başlamıştı ve üç aylık olana dek devam etti. ben de hep kulaktan dolma bilgilerle halletmeye çalıştım ama zarar vermişim bu şekilde bebeğime sakın ha sakın sen de yapma. yok sabun yok derece yok kulak çöpü aman ha aman al çocuğunu direk çocuk cerrahına götür. ben ancak 3 aylık olunca götürdüm bebeğimin poposunda çatlak varmış ve korkuyomuş ıkınmaya onon için yapamıyomuş. cerrah günde 3 defa sıcak suya oturtmamı ve ardından verdiği kremi sürmemi söyledi. ve mucizevi bir şekilde bebeğim günde en az bir defa kaka yapıyor.rabbim şükürler olsun neler çektim neler.

Back