4 çocuğuna hamile olanlar ...

Diğer kızlarınızın yaşları kaç? Eğer 3 ü de yetişkin değilse, küçükse zaman ayırmak zor olmaz mı sizin için? 1 günde kaça bölünebilirsiniz?

Para her şey olmayabilir ama bir şey sonuçta.
Açamayacağı kapı yok.
Ama onun dışında yazdıklarının bir kısmına katılıyorum.
Benim yeğenim tek çocuk.D.bakır da 500 tam puanla SBS Türkiye 1.si oldu. Galatasaray lisesine yerleşti.
2 sene önce de dilde ilk 10'a sayısalda ilk 800'e girip Cerrahpaşa'ya yerleşti.
Ablam (Allah rahmet eylesin) 10 numara çocuk yetiştirdi. Yaşadığı o kadar maddi-manevi sıkıntıya rağmen üstelik.
Kayınbiraderimse anaokulundan beri özel okula gidiyor.
Her istediği alınan,her söylediği yapılan bir çocuk olmuş hep.
Yok o aktivite,yok bu aktivite,bilmen ne kursları,özel hocalar cart curt. Sırf zamanında ıq testi yüksek çıkmış diye habire "Çok zeki çok zeki" diye pohpohlanıyor.
Sonuç;
Ankara'da bir özel üniversitede burslu okuyor ki bu sene büyük ihtimal tazminat ödenecek. Çünkü çalışmıyor,okula gittiği yok doğru düzgün.
Abartmamak lazım işte ne eğitimi ne öğretimi.

Bakın o sizin örnek gösterdiğiniz yeğeniniz kapasitesi yüksek zeki bir çocuk.Her çocuğun bir kapasitesi

vardır.Siz bu kapasiteyi eğitimle tam kullanmasını sağlar üzerine bir miktar katkı sağlarsınız.

Kapasitesi olmayan çocuğu istediğiniz okulda istediğiniz özel öğretmenlerle eğitin üstüne ortadan

yarılın SBS birincisi yapamazsınız ya da Cerrahpaşaya sokamazsınız.Bu yollardan iki kere geçmiş

kendi çocuklarım yanında onlarca arkadaşlarının yürüdüğü yola şahitlik etmiş bir anne olarak

söylüyorum.

Gelelim bugüne.Devlet okulları sapırsapır dökülürken, her önüne gelen okul İmamhatiplerre

döndürülürken(başarı oranları ortada) sizin çocuğunuzun kapasitesini değerlendirecek

eğitimi devlet okullarında alabilmesi zorlaştı.Geriye parayla düdüğü çalma faslı kaldı

maalesef.

Bence bir cocuç için tek gerekli şey sevgi. Koşulsuz şartsız coooook sevgi. CunkÇ bu dünyada iyi eğitim almış psikopat larda var miras için anasına babasına kufur eden de var. Cocuklari çok seveceksen dünyaya getirmeli.

Tek gerekli sevgi??? Evet sevgi olmazsa olmaz ama daha çok şey lazım.Hele bu zamanda

4.cocuguma hamileyim ama benimki süpriz gebelik ,ben düsünmüyordum hayata dair baska planlarim vardi (hala vazgecmedim bu planlardan orasi ayri ) 12, 9, 3.5 yasinda digerleri.
Ben yurt disinda yasiyorum cok sükür yedirne icirme kaygim yok ama dogru düzgün yetistirememekten cok korkuyorum ama Rabbimin bi bildigi var ki verdi diyerek kendimi teselli ediyorum zira kimseye kaldiramayacagi yüklemeyecegine inaniyorum.Siz istiyormussunuz,istedikten sonra neden olmasin ? Zor mu zor 3 e bakan 4 dede bakar demek kadar basit degil zira 2 ile 3 arasinda daglar kadar fark var bakalim 4 de neler bekliyor bizi.Ya Sabir :)

Ayni soruyu “pozitif idrar testi ornekleri” baslikli konuda da sormustunuz insanlarla dalga gecer gibi. Orda herkes bir tane cocugu olsun diye testinin pozitif olup olmadigini soruyor, siz 4. Yu yapsam mi ne dersiniz ama esim pek istemiyor diye soru soruyorsunuz dalga gecer gibi.

Aile sizin, keyif sizin, cocuk sizin. Burdan birilerinin akliyla mi oglunuza kavusma plani yapcaksiniz?

Niye soruyorsunuz ki?
Cogunluk yap derse yapacak misiniz?

Kendine guvenen 10 tane de dogursun.

Ama cocuk buyutmek sadece karnini doyurmak degil.

Cocuk yetistirmek onemli olan

Sizin yasiniz ve kizlarinizin yaslari kac? Okula giden cocugunuz var mi?

Bu sene kizim birinci sinifa basladi.. ilk hafta ogretmen bize kirtasiye listesi verdi.. formasi cantasi ayakkabisi kirtasiye listesi vs 500 lirayi gecti, ki pahali luks markalar almadim.. esime o zaman demistim ki 3-4 cocugu okuyan ve asgari ucretle gecinen nasil karsiliyor aceba bu kadar seyi? Bu cok cok basit bir ornek..

Ve tabiki hersey maddiyat degil.. manevi olarak da cocuklarimiza yetmemiz lazim.. yemek yap, banyo yaptir, ustunu giydir, bunlar asla yeterli degil... tekrar kizimdan ornek vereyim.. okul alisma suresi, odevleri, etkinlikleri filan benim icin cok onemli konular... bu surecte kucuk bi bebegim ve 2 kucuk cocugum olsaydi kizima asla yetemezdim, kizimin dersleri belki bu kadar iyi olmazdi ve kizimin hakkina girmis olurdum..

Birde Rabbim 3 tane saglikli evlat vermis... bence kizlarinizin gelecegiyle ilgilenin.. onlara odaklanin... evlat cok kiymetli bisey... cok olup yetistirememektense az olsun ama vatanina milletine hayirli birey olsun insallah..

Ayni soruyu “pozitif idrar testi ornekleri” baslikli konuda da sormustunuz insanlarla dalga gecer gibi. Orda herkes bir tane cocugu olsun diye testinin pozitif olup olmadigini soruyor, siz 4. Yu yapsam mi ne dersiniz ama esim pek istemiyor diye soru soruyorsunuz dalga gecer gibi.

Aile sizin, keyif sizin, cocuk sizin. Burdan birilerinin akliyla mi oglunuza kavusma plani yapcaksiniz?
:oha:
O hiç olmamış ya hemde öyle bir yerde öyle hassas bir konuda çok büyük ayıp olmuş

Bence bir insanin ne kadarina gücü yetiyorsa o kadar cocuk yapmali. Benim iki oglum var. Simdilik 3. Düsünmüyorum,cünkü önce ikisine yetisebiliyormuyum ona bakiyorum. Siz gücümüz yeter diyorsaniz yapin derim. Bir cok insan simdiden üniversite parasina kadar hesapliyor ama bu bana göre en önemlisi degil. Önemli olan cocuklara kaliteli aile hayati sunabilmek

ben inşallah ikinciyi kucağıma alcam.
durumum yetse ve sezeryan el verseydi 6 çocuk isterdim. hepsine de bakar severdim. düşünsene odalarından kıkır kıkır sesler geliyor gece sohbet ederek uyuyorlar, soframız kalabalık eşimle 1 tane ekmeği bitiremezken akşama 5 ekmek al diomuşum eşime :) her yerden anne sesleri gelio ne bilim ya ben çok seviyorum yeter ki gelecekleri iyi olsun.

KK. Kadinlari ister begenin isterse yadirgayin fikrimi. Ben baska bir bakis acisiyla aciklayacagim. Cocuk yapmak bazi kisiler icin cok guzel ama sebeplerini biliyorlarmi bilmiyorum. Cocuklar kucukken cok Tati,minnos oluyorlar. Buyuyunce bakalim kendilerine,Anne babaya veya dunyaya faydali birer birey olabileceklermi bu bir. Maddi ve manevi herseyi cocugunuza verecek olsaniz dahi bu kadar kirlenmis dunyaya (savaslar,kirlenmis have,sagliksiz gidalar, stres dolu yasam,dostluklarin ve insanligin yok odugu bir dunyaya. Cocuklarin at yarisi gibi sinavdan sinava kosturuldugu) insanligin geleceginin mechul oldugu mutsuz insanlar dunyasina dokuz milyari asan dunya nufusuna daha fazla insan eklemek ne kadar dogru ve mantikli oldugunu dusunmeyi sizlere birakiyorum!!

ben inşallah ikinciyi kucağıma alcam.
durumum yetse ve sezeryan el verseydi 6 çocuk isterdim. hepsine de bakar severdim. düşünsene odalarından kıkır kıkır sesler geliyor gece sohbet ederek uyuyorlar, soframız kalabalık eşimle 1 tane ekmeği bitiremezken akşama 5 ekmek al diomuşum eşime :) her yerden anne sesleri gelio ne bilim ya ben çok seviyorum yeter ki gelecekleri iyi olsun.
Sonra o cocuklar buyusun,birbirini kiskansin,anlasmasinlar.ilerde anneye,babaya kim bakacak,daha sonrada miras icin birbirini yesinler. Ben cok cocuklu bir aileden gelip bunlari yasadigim icin ekledim. Insallah sizin hayaliniz gercek olur ve bizim yasadigimizi yasamazlar kardesler arasinda:))

Sonra o cocuklar buyusun,birbirini kiskansin,anlasmasinlar.ilerde anneye,babaya kim bakacak,daha sonrada miras icin birbirini yesinler. Ben cok cocuklu bir aileden gelip bunlari yasadigim icin ekledim. Insallah sizin hayaliniz gercek olur ve bizim yasadigimizi yasamazlar kardesler arasinda:))
valla biz karı koca paraydı mirasdı hasetti böyle şeylerimiz olmadığı için gende de sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. :) :) tabi yine belli olmaz. neyle sınanacağımızı bilemeyiz.
sürekli öpüşüp koklaşan bir çiftin çocuklarının derdi para olmamalı :halay:

Sevgiyi 4 e bölmek zor değil mi? Ya eşit bölünmezse ya hepsi evlatken biri yada ikisi daha çok sevilirse? 3 ü hayırlı çıkarken hayırsız çıkana da aynı sevgiyle yaklaşabilecek misin doğruyu göstermek için?

Maddiyat felan değilde hepsini aynı sevememek hepsine eşit bölünememek korkutuyor beni

Haksızlıkların en büyüğü bence

Bu dünyaya çocuk getirmek zaten dusundurucu hele bu ülkede insan daha çok düsunuyor.paraniz pulunuz vardir o çocuklari adam gibi egitebilecek alt kulturunuz vardir iyi yerlerde okutabilecek gücünüz o zaman karar sizin.cünkü onemli olan dogurmak degil o çocugu bir birey olarak yetistirebilmek
Ama dedigim gb git gide guvenligini yitiren bir ulkede 4 cocuk yinede bilemiyorummmm

Sıradaki kız olursa beşinciyi de yapar bu

X