4 çocuğuna hamile olanlar ...

Maddi manevi yetebilecekseniz neden olmasın?
Kendi adıma ikinciye hamileyim,sağlıkla kavuşursam 3.çocuğu düşünmüyorum. Gelirimiz iyi ,evimiz arabamız var çok sükür ama bence iki çocuğa eşit imkan sağlayabilmek önemli olan. Kızımın okulu,haftasonu balesi,aktiviteleri derken ciddi bir bütçe ayırıyorum. İkinciye de kısmet olursa yetebilirim ama 3.ye manen yetemem.
Sitede 4 çocuklu bir komşumuz var. 4.yeni oldu. Çocuklar okuldan geliyor kapıda kalıyorlar,anne anne diye bas bas bağıriyor çocuk,kadın zoraki yetişiyor belli yani. Kapiya bile zamanında yetişemiyor kaldı ki eğitim,aktivite vs hep 4e bölünmek demek.
Bilemiyorum iyi cesaret diyorum hep denk geldikçe

Benimde iki yavrum var üçüncüye gebeyim ve çocukları cok sevdiğim için üçüncü olsun dedik ki babamizda çök ilgilidir herşeylerine koşar üstüne benimle de ilgilenir amma velakin dördüncü çocuk çök zor tabi üçe bakan dörde de bakar ama maddi manevi hepsine yetmemiz gerekiyor bebekken çök zor diyoruz ama büyüdükçe akıl almaz sorunlar cikabiliyor iyi düşünün bence ve büyüyen çocuklarınıza küçüklerin sorumluluğunu vermeyin.

yaşları kaç çocuklarınızın?
merak ettim sadece.
bu tür konularda kim ne derse desin insan istediğini yapar genelde.çok fikre açık bir konu değil.
istemeyen hazır olmayan birine itici gelen cümleler size sempatik gelir mesela.
uykusuz geceler, kendine zaman ayirama
eşimle vakit gecirememek
surekli bir koşuşturma hali v.s v.s
bazılarının hayali bazılarının kabusudur.
2 çocuklu biri olarak şunları söyleyebilirim.
çocuk doğurmak işin en kolay kısmı.
ama gerisi ömür boyu katlanarak devam eden vicdan azabi, ve sorumluluk.
küçüğüm 5 yaşında büyümüş diyenlere hayretle bakıyorum.
evet bebeklik dönemini atlattık ama 5 yasunda çocuk gerçekten küçükmus.
büyüğüm 3 yaşında abi olduğundan anlamamisim aslında ne kadar küçük olduğunu.
2 tane daha olsa onlarda bu yaşa gelene kadar benim ömrüm bitti gitti diyorum
belki ben biraz kemdimide düşünen bencil bir anne olarak gozukebilirim.
ama inanın sağlıklı mutlu çocuklar için annenin önce kendini düşünmesi gerekiyor.
huzursuz , uykusuz mutsuz bir anne aynı anda diğer çocuğuyla güle oynaya zaman geçiremiyor.
sevgi konusu çok başka.
evladını sevmeyen var midir?
ama sadece sevgiyle olmuyor malesef.heleki günümüz şartlarında.
Allah gönlünüzce versin.
gerçekten piskolojiniz ve neden sağlığınız uygunsa.
maddi durumunuz yerindeyse hayırlısı olsun.
bunların hiç biri uygun değilse yine çocuk diğer buyur bir şekilde ama sizde diğer cocuklanizda epey yıpranır.

+1

Şu yorumu ayakta alkışlıyorum!
Evlilik dışı hamile olanlara yapılan muamele kısmına özellikle katılıyorum.

Konu sahibi de sırra kadem basmış ama neyse.
Maddi manevi imkan elveriyorsa çok çocuk iyidir,yetebilecekseniz yapın elbette.

4 kardeşiz, en büyük çoçuğum.
Çocukluğumda çokça abla olmaktan Sıkıldım.
Şimdi zannedeceksiniz ki annem çocuk baktırdı. Yok valla :) en ufak faydam olmadı kadıncagıza 15-16 yaşıma kadar.
Ama ‘sen büyüksün’ü etraftan çok duydum.

Ben yapmayacağım dedim. 2 çocuğum var, araları 2 yaş. Az olsun istedim. (Hatta daha da az olsun istedim de hamile kalmadım) Birlikte büyüsünler diye. Diyemesinler çocuğa sen büyüksün, ki öyle oldu. Naparsın o da bebek diye hoş gördüler kıskançlıklarını kardeşi olduğunda.

Çocuğun anne ilgisine ihtiyacı olduğu konusunda herkesle hemfikirim ancak bu ilgi bir noktada yanlış anlaşılıyor.
Tek çocuk da olsa 1 yaşını geçen çocuğun 2 saat, 2 yaşını geçenin 4-5 saat çocuklarla vakit geçirmesi gerektiğini düşünüyorum.
Kimi bunu kreşle yapıyor,
Kimi komşu/arkadaş çocuğuyla
Kimi parkla,
Kimi aktivite merkezi ile
Kimi de bakacak sabrı gücü varsa kardeşle.
Çocuklar aralarında oynuyor yada çocuk kreşe gidiyor diye anne neden ilgisiz oluyor anlamıyorum?
Mesela su an bunları yazarken, 3 yaşındaki oğlum, emekleyen kardeşinin sırtında araba yarıştırıyor ve keyif alıyor :)
Eline oyuncak verip sen bunu yapacaksın diye yönlendirmeye onunla oyun kurmaya çalışıyor. Bazen üzerine atlıyor, kolundan çekiyor, boynuna sarılıyor gibi başlayıp kundeye getiriyor ama o zaten olacak :) bunları arkadaşımın yaşıt olan çocuğuna da yapıyor, parkta oynadığı arkadaşlarına da.
Annenin çocukla ilgilenmesini arkadaşlıkla karıştırmayın. Anne annedir, arkadaş arkadaş. Çocuk yaşıtını ister. Bunun kardeşi olması beni rahatsız etmiyor.
Fiziksel olarak ben daha çok çocuğu kaldıramıyorum.
Yedir, içir, giydir, banyosu, uykusu, uykusuzluğu.
Kaldırabilen için güzel bir şey çok çocuk :)

Bu forumda birşey var .
İnsanlar normal hayatta başkasına söyleyemediklerini , üzerinlerinden atamadıkları stresi buradan başkaları üzerinden atmaya çalışıyorlar .
Evli insanlardan çocuk sahibi olan , hamile kalmayı düşünen onca insanı pohpohlayıp " duygusal boşluktaymış " diyorlar .
Hakaret etmek burada moda oldu .
Toplum olarak eksikliklerimizi bir başkasını eleştirerek tamamlamayı çok seviyoruz

Bence bir cocuç için tek gerekli şey sevgi. Koşulsuz şartsız coooook sevgi. CunkÇ bu dünyada iyi eğitim almış psikopat larda var miras için anasına babasına kufur eden de var. Cocuklari çok seveceksen dünyaya getirmeli.

Maddi durumunuz nasıl.. hepsine iyi bi gelecek sunabilecekmisiniz ?? Valla tek kızım var ben 2. Bile dusunmuyorum cunku iyi bir eğitim vermek istiyorum...

Yorumları tek tek okudum. 2 kızım var maddiyatı düşünmüyorum yetiyoruz çok şükür bn onları kötü niyetli insanlardan nasıl korurum diye düşünüyorum şahsi düşüncem ben yapmazdım korumak çok zor çünkü o kadar güvenlik önlemi yüksek bi yerde oturuyorum ki anlatamm ve ona rağmen...

Ben bu 3-4.çocuk yapma isteklerinde,cinsiyet tekse,altyapıda erkek çocuk isteği olduğunu düşünüyorum.
Anneler yok mok diyor ama bence bilinçaltında bu var.
Eskiden evet 3-4-5 yapılıyormuş.O zamanlarla şimdi ki zamanın öncelikleri yaşam biçimleri dünyanın dayattıkları farklı.
İnsanlar ne kadar zengin olurlarsa olsunlar,iyi imkanlar sağlanırsa sağlansın...her şey sadece para da değil,herşey sadece sevgi saygı vermekte değil.
Çocuk yetiştirmek ciddi anlamda psikolojik ve bedenen güç isteyen bir şey.Doğurayım kısmetiyle gelir büyür biz büyümedik mi mantığıyla olmuyor.
Yetiştirdiğim evlat,hem kendine hem vatanına milletine yarar sağlamalı.O alt yapıyı oluşturabilmeliyim.Yine de bu burdan öğrenilecek bir şey değil.Annenin ve babanın yaşam starndartları ve faktörlere göre karar verilecek bir durum.

Cesaretinize hayran kaldım, ben ikinciyi düşünemeyenlerdenim. Evlenmeden önce kardeş önemli iki çocuk olmalı derken anne olduktan sonra bu kararımı değiştirdim. Tüm enerjimi sabrımı kızıma gösteriyorum, başka bir bebeğe yetemeyebilirim. Yani bence maddiyat ve psikoloji çok önemli. Sabırlı bir insan mısınız? Çocuğa bağırmadan terbiye etmeye çalışmak, iyiyi doğruyu öğretmek, iyi eğitim almasını sağlamak gerek diye düşünüyorum. Çocuklarınız kaç yaşında? Her birinin bakımına yetecek maddi güce ve psikolojiye sahip misiniz?

Ben ilk cocuguma hamileyim. Ama allahim saglik ve onlara yetecek maddi manevi gücü verirse en az 5 çocuk istiyorum. Bence kendini yipranmamis hala dinç hissediyorsaniz, 4 cocuga da yetebilecek gücü kendinizde görüyorsanız neden olmasın?

Çocuk sadece sevgi ve şefkatle büyür diyenlere bir gülüyorum ki...
Hayır efendim sadece sevgi yetmiyor.
Bir kere şunu kabullenin artık,devir eski devir değil. Iletisimsizlik sebebiyle sevgisiz bir nesil yetişiyor.

Ilkokul çağında hadi bir nebze ama liseye geldiğinde siz,sizden pahalı marka cep telefonu isteyen,son moda spor ayakkabısı isteyen,arkadaslarıyla önce yemege sonra sinemaya gitmek isteyen,okul gezisiyle antalyada 5 yıldızlı otele gitmek isteyen kızınıza/oğlunuza paramız yok ama seni çok seviyorum diyin bakalım..

Bu gözler ne cocuklar gördü... Annesi babası pırlanta ama kendisi sırf maddi istekleri olamadı diye anne babasına "madem bakamayacaktın neden doğurdun "diyen...
Bir kızımız var en yakın arkadaşı ne alıyorsa aynısı için ailesine baskı yapıyor en son kızın annesi geldi hocam nolur sınıflarını ayırın artık isteklerine yetişemiyoruz diye.

Evlat sahibi olmak mükemmel bir şey ama maddi ve manevi çok hazır olmak gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…