- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
-
- Konu Sahibi superisi1984
yanlış hatırlamıyosam seninde 5 çocuğun vardı galiba
Para her şey olmayabilir ama bir şey sonuçta.İlla altında birşey arıyorsunuz her zamaki gibi. Kız ya da erkek yeniden anne olmak istiyor.
Babam vefat etti ben küçükken aklımda kalan tek şey tatiller değil beraber yürüdüğümüz yollar bindiğimiz çarpışan araba. Herşey para değil. Kim çocuk doğurmak istiyorum dese bakacak gücün var mı özel okula gönderecek misin özel ders özel kurs deyip duruyorsunuz. Bırakın Allah aşkına. Annenin çocuğuna verebileceği en iyi şey güzel ahlaktır. Bunu da ancak sevgiyle yapar. Yani bir kadın çocuk istiyorsa demek ki onu kaldıracak psikolojiye sahiptir dolayısıyla kesinlikle doğurmalıdır.
Kendiniz düşünüyorsanız kursunu okulu düşünün. Ama herkesi buna zorlamaktan vazgeçin lutfen
Para her şey olmayabilir ama bir şey sonuçta.
Açamayacağı kapı yok.
Ama onun dışında yazdıklarının bir kısmına katılıyorum.
Benim yeğenim tek çocuk.D.bakır da 500 tam puanla SBS Türkiye 1.si oldu. Galatasaray lisesine yerleşti.
2 sene önce de dilde ilk 10'a sayısalda ilk 800'e girip Cerrahpaşa'ya yerleşti.
Ablam (Allah rahmet eylesin) 10 numara çocuk yetiştirdi. Yaşadığı o kadar maddi-manevi sıkıntıya rağmen üstelik.
Kayınbiraderimse anaokulundan beri özel okula gidiyor.
Her istediği alınan,her söylediği yapılan bir çocuk olmuş hep.
Yok o aktivite,yok bu aktivite,bilmen ne kursları,özel hocalar cart curt. Sırf zamanında ıq testi yüksek çıkmış diye habire "Çok zeki çok zeki" diye pohpohlanıyor.
Sonuç;
Ankara'da bir özel üniversitede burslu okuyor ki bu sene büyük ihtimal tazminat ödenecek. Çünkü çalışmıyor,okula gittiği yok doğru düzgün.
Abartmamak lazım işte ne eğitimi ne öğretimi.
Yok tabi ki devlet okulları yeterli değil benim gözümde de. İmkân olsa ben de iyi bir özel okula gönderirim. Ama yoksa çocuğumun şartları bilmesini,ona göre hareket etmesini isterim. O doğrultuda yetiştiririm.Okul meselesine katılıyorum, içinde olacak derler ya o mevzu çok önemli, ama şu da var çocuğun zaten haşere bişeydir o çocuğu devlete göndermekle özele göndermek fark eder diye düşünüyorum, ben devlet okulunda okudum sınıfımız 25 kişiydi bir derste illa ki bana sözlü sırası gelirdi çalışırdım mahçup olmayayım diye, arkadaş daha merkezi başka bi devlet okuluna gidiyodu 47 kişilermiş aman zaten ders kaynıyo bana sıra gelmiyo derdi
başka bi örnek, ben sadece üniversiteyi özelde okudum, arkadaşım anaokulundan üniversiteye kadar hep özelde okumuş o da memur oldu ben de, eğitim konusu keskin bi sınır değil o sebeple, özel okullar konusu başlı başına konu olur burda, gönderenlerin bir çoğu bin pişman
çok çocuk meselesi anne sağlığı için de ele alınması gereken bişey, profilde yaş 33, 33 yaşında 4.çocuk olacaksa bilemiyorum benim için çok uç, anne sağlığı için en az 3 yıl ara verilmeli vücut bi bismillah desin
ozel okulların adı var...onlarda calışkan cocuklarla ılgılenıyor...digerlerınede şişirme notlarla gecirıyor...cocuklar devletın sınavlarında kalakalıyor....devletı ozelı yok..cocugun calışması var...devlet okulu ıyı degil demek orda calışan ozverili binlerce ogretmenede bence haksızlık...ayrıca eger kalbur ustu ozel okul degilse bırcok zoel ogretmenıne duusk maas veriyor...buda ogretmende motıvasyon eksikligi yapıyorYok tabi ki devlet okulları yeterli değil benim gözümde de. İmkân olsa ben de iyi bir özel okula gönderirim. Ama yoksa çocuğumun şartları bilmesini,ona göre hareket etmesini isterim. O doğrultuda yetiştiririm.
Dediğin gibi devlet okuluna giden sersefil olmuyor aklını kullandığı sürece,özel okula gidenlerin hepsi de muhteşem yerlerde olmuyor.
Herkesin çocuk eğitimi kendince özel işte bir şey diyemiyorsun.
Bir akrabam çocuklarını resmen sürükleye sürükleye yüzmeye götürüyor. Aktiviteymiş,sporcu olacakmış derece alacakmış da çocuk gitmek istemiyor. Bas bas bağırıyor siteyi inletiyordu. Okuldan sonra özel ders aldırıyorlardı. Haftada 2-3 günde yüzme derken aşağıda parkta oynamaya,koşturmaya vakit kalmıyordu.
Yaw bırak belki çocuk çamurda debelenmek,kaydıraktan kaymak,salıncakta sallanmak istiyor.
Çocuğu kurslara götürüp sosyalleştirelim derken,soyutlamışlar gibi gözüküyor dışarıdan.
İlla altında birşey arıyorsunuz her zamaki gibi. Kız ya da erkek yeniden anne olmak istiyor.
Babam vefat etti ben küçükken aklımda kalan tek şey tatiller değil beraber yürüdüğümüz yollar bindiğimiz çarpışan araba. Herşey para değil. Kim çocuk doğurmak istiyorum dese bakacak gücün var mı özel okula gönderecek misin özel ders özel kurs deyip duruyorsunuz. Bırakın Allah aşkına. Annenin çocuğuna verebileceği en iyi şey güzel ahlaktır. Bunu da ancak sevgiyle yapar. Yani bir kadın çocuk istiyorsa demek ki onu kaldıracak psikolojiye sahiptir dolayısıyla kesinlikle doğurmalıdır.
Kendiniz düşünüyorsanız kursunu okulu düşünün. Ama herkesi buna zorlamaktan vazgeçin lutfen
Yok öyle olmuyor 4 çocuk olunca. Bakıyorsun biri birine ders anlatıyor biri oyuncaklar oynuyor sen bebekle ilgileniyorsun falan. Sabır işi annelik. Tek çocuğu olup dayanamayıp döven de var çok çocuğa sabreden onları en güzel şekilde yetiştirmeye çalışan da. Hayat bizim tv de gördüğümüz veya kendi tek çocuğunuzla kiyasladigimiz gibi olmuyor çoğu zaman.Yenı neslın bilinçli , okuryazar sevıyeleri yüksek , anne babaları olarak istediği herseyı almak , sürekli bir aktvitesi olmak , tv başında bön bön oturmamasını istememek suç değildir umarım .
Etrafımda görüyorum evlenelı 4 yıl olmuş . 4 yıla 3 çocuk sığdırmış .
Akıl mantık işi değil . Nasıl yetebilirsin ya kocaları askerı ücret alırken 3 çocuk .
Sonra vay efendım param yok . Bırakta olmasın zaten .
Biz 2 kişiyiz muftak masrafımız aylık -600 - 700 tl . 5 kişilik ailenin kimbilir kaç tl dır.
Doğurmak bence önemlı değil . Evlatlarına ne verdiğin önemlı . Emin ol 4 çocuk olunca bir yerden sonra insan çıldırır. Ne isteği biter ne yorgunlugu .
İşte senin ilgin çocuklara bulunduğu gibi çocuğun ilgisi de diğer kardeşlerine bulunduğu için anneden daha az ilgi bekliyor. Açıkçası kendi yasitlariyla olmanın daha faydalı olduğunu düşünüyorum çocuk için. Çünkü onlardan birşey öğrenmeye daha açık oluyorlar. Evde birbirleriyle ingilizce veya çarpım tablosu tekrarı yapıyorlar mesela. Ben öğretmeye kalksam ders gibi olacak ama birbirleriyle yarışma yapıyorlar gibi.özel okul kurs vs neyse diyelim başlı başına gıdası giyimi kuşamı, en düşük yerlerden bile alsan 1 çocuğa almak var 4 çocuğa almak var, birbirinin kıyafetleriyle hadi bir yaşa kadar da geldi diyelim ama bi yaştan sonra kendisi isteyecek şu olsun diye
aynı şekilde 1 çocuğun da olsa gün 24 saat 4 çocuğun da olsa gün 24 saat, sevgi bölünmez ama ilgi illa ki bölünür
Dediklerine tamamen katılıyorum. Mesela büyük oğlum teknolojiye çok meraklı. Yurt dışında okumak istediğini söyledi. Olur tabi annecim dedim yalnız bizim buna paramız yetmez çok çalışmalısın burs kazanmalisin. Biz senin için en iyiyi yapmaya çalışıyoruz ama gerisi sende dedim. Robotik kursu istedi gidiyor şimdi. İlgisi o yönde olduğu için hiç itiraz etmedim. Bundan sonrası kendi bileceği iş. Okumak istiyorsa oturur çalışır artık.Para her şey olmayabilir ama bir şey sonuçta.
Açamayacağı kapı yok.
Ama onun dışında yazdıklarının bir kısmına katılıyorum.
Benim yeğenim tek çocuk.D.bakır da 500 tam puanla SBS Türkiye 1.si oldu. Galatasaray lisesine yerleşti.
2 sene önce de dilde ilk 10'a sayısalda ilk 800'e girip Cerrahpaşa'ya yerleşti.
Ablam (Allah rahmet eylesin) 10 numara çocuk yetiştirdi. Yaşadığı o kadar maddi-manevi sıkıntıya rağmen üstelik.
Kayınbiraderimse anaokulundan beri özel okula gidiyor.
Her istediği alınan,her söylediği yapılan bir çocuk olmuş hep.
Yok o aktivite,yok bu aktivite,bilmen ne kursları,özel hocalar cart curt. Sırf zamanında ıq testi yüksek çıkmış diye habire "Çok zeki çok zeki" diye pohpohlanıyor.
Sonuç;
Ankara'da bir özel üniversitede burslu okuyor ki bu sene büyük ihtimal tazminat ödenecek. Çünkü çalışmıyor,okula gittiği yok doğru düzgün.
Abartmamak lazım işte ne eğitimi ne öğretimi.
Yok öyle olmuyor 4 çocuk olunca. Bakıyorsun biri birine ders anlatıyor biri oyuncaklar oynuyor sen bebekle ilgileniyorsun falan. Sabır işi annelik. Tek çocuğu olup dayanamayıp döven de var çok çocuğa sabreden onları en güzel şekilde yetiştirmeye çalışan da. Hayat bizim tv de gördüğümüz veya kendi tek çocuğunuzla kiyasladigimiz gibi olmuyor çoğu zaman.
İşte senin ilgin çocuklara bulunduğu gibi çocuğun ilgisi de diğer kardeşlerine bulunduğu için anneden daha az ilgi bekliyor. Açıkçası kendi yasitlariyla olmanın daha faydalı olduğunu düşünüyorum çocuk için. Çünkü onlardan birşey öğrenmeye daha açık oluyorlar. Evde birbirleriyle ingilizce veya çarpım tablosu tekrarı yapıyorlar mesela. Ben öğretmeye kalksam ders gibi olacak ama birbirleriyle yarışma yapıyorlar gibi.
Dediklerine tamamen katılıyorum. Mesela büyük oğlum teknolojiye çok meraklı. Yurt dışında okumak istediğini söyledi. Olur tabi annecim dedim yalnız bizim buna paramız yetmez çok çalışmalısın burs kazanmalisin. Biz senin için en iyiyi yapmaya çalışıyoruz ama gerisi sende dedim. Robotik kursu istedi gidiyor şimdi. İlgisi o yönde olduğu için hiç itiraz etmedim. Bundan sonrası kendi bileceği iş. Okumak istiyorsa oturur çalışır artık.
Kızlar benim 3 kızım var çocukları seviyorum ve 4 çocuğu bazen düşünüyorum sizce olmalı mi 4 çocuğuna hamile olanlar yazabilirmi nasıl geçiyor
tek çocuğum bile olmadan bu yorumu yaptım .Yok öyle olmuyor 4 çocuk olunca. Bakıyorsun biri birine ders anlatıyor biri oyuncaklar oynuyor sen bebekle ilgileniyorsun falan. Sabır işi annelik. Tek çocuğu olup dayanamayıp döven de var çok çocuğa sabreden onları en güzel şekilde yetiştirmeye çalışan da. Hayat bizim tv de gördüğümüz veya kendi tek çocuğunuzla kiyasladigimiz gibi olmuyor çoğu zaman.
İşte senin ilgin çocuklara bulunduğu gibi çocuğun ilgisi de diğer kardeşlerine bulunduğu için anneden daha az ilgi bekliyor. Açıkçası kendi yasitlariyla olmanın daha faydalı olduğunu düşünüyorum çocuk için. Çünkü onlardan birşey öğrenmeye daha açık oluyorlar. Evde birbirleriyle ingilizce veya çarpım tablosu tekrarı yapıyorlar mesela. Ben öğretmeye kalksam ders gibi olacak ama birbirleriyle yarışma yapıyorlar gibi.
Dediklerine tamamen katılıyorum. Mesela büyük oğlum teknolojiye çok meraklı. Yurt dışında okumak istediğini söyledi. Olur tabi annecim dedim yalnız bizim buna paramız yetmez çok çalışmalısın burs kazanmalisin. Biz senin için en iyiyi yapmaya çalışıyoruz ama gerisi sende dedim. Robotik kursu istedi gidiyor şimdi. İlgisi o yönde olduğu için hiç itiraz etmedim. Bundan sonrası kendi bileceği iş. Okumak istiyorsa oturur çalışır artık.