4 çocuğuna hamile olanlar ...

kaldı ki konu sahibi zaten muhtemelen hamile, önceki konusundan ben bunu çıkarıyorum, soru doğursam mı doğurmasam mı olmalıydı ki o da bizi aşar

• Beğen
Reactions: H E
İlla altında birşey arıyorsunuz her zamaki gibi. Kız ya da erkek yeniden anne olmak istiyor.
Babam vefat etti ben küçükken aklımda kalan tek şey tatiller değil beraber yürüdüğümüz yollar bindiğimiz çarpışan araba. Herşey para değil. Kim çocuk doğurmak istiyorum dese bakacak gücün var mı özel okula gönderecek misin özel ders özel kurs deyip duruyorsunuz. Bırakın Allah aşkına. Annenin çocuğuna verebileceği en iyi şey güzel ahlaktır. Bunu da ancak sevgiyle yapar. Yani bir kadın çocuk istiyorsa demek ki onu kaldıracak psikolojiye sahiptir dolayısıyla kesinlikle doğurmalıdır.
Kendiniz düşünüyorsanız kursunu okulu düşünün. Ama herkesi buna zorlamaktan vazgeçin lutfen
Para her şey olmayabilir ama bir şey sonuçta.
Açamayacağı kapı yok.
Ama onun dışında yazdıklarının bir kısmına katılıyorum.
Benim yeğenim tek çocuk.D.bakır da 500 tam puanla SBS Türkiye 1.si oldu. Galatasaray lisesine yerleşti.
2 sene önce de dilde ilk 10'a sayısalda ilk 800'e girip Cerrahpaşa'ya yerleşti.
Ablam (Allah rahmet eylesin) 10 numara çocuk yetiştirdi. Yaşadığı o kadar maddi-manevi sıkıntıya rağmen üstelik.
Kayınbiraderimse anaokulundan beri özel okula gidiyor.
Her istediği alınan,her söylediği yapılan bir çocuk olmuş hep.
Yok o aktivite,yok bu aktivite,bilmen ne kursları,özel hocalar cart curt. Sırf zamanında ıq testi yüksek çıkmış diye habire "Çok zeki çok zeki" diye pohpohlanıyor.
Sonuç;
Ankara'da bir özel üniversitede burslu okuyor ki bu sene büyük ihtimal tazminat ödenecek. Çünkü çalışmıyor,okula gittiği yok doğru düzgün.
Abartmamak lazım işte ne eğitimi ne öğretimi.

Annemler 7 kardes. Hep der "birbirimizi buyuttuk biz"
Maddi durumu cok iyi bi aile de degillermis, buyumusler bi sekilde ama ne zorluklarla, yokluk icinde.

Hele simdi telefondu tabletti, birbirlerinden gorup her seyi istiyor cocuklar. Yokluk bilmiyorlar.
Ayrica 4-5 cocuk yapip eline tableti vermek de cok kotu. Onlarla zaman gecirmek oynamak, beraber etkinlikler yapip, tatile gitmek, anilar biriktirmek lazim.
Devir de kotu ki. Pimpirik bi insanim, anca 2 cocuk icin endiselenmeyi kaldirir yuregim.
Zor anne olmak gercekten.
Hepimize guc, sabir diliyorum.
Kuzulari korusun Allah kotulerden.

dun haberlerde japonyada yaslılarda suc oranı cok artmıs...nedenı ıse yaşlı nufusun cok artmıs olması kendilerine bakamadıkları ıcın hapıshaneye girmeyı ıstemelerıymış...kusura bakmayın bu zamanda sadece cocuklarımıza manen yetemıyorsak evt dogurmayalım...maddı anlamda eskıden cokmu varlıklıydı ailelerımız bizleri gozu tok hemde yuzunde gulumsemeyle buyuttuler...şimdiki çoçukların her dedigi oluyorda ne oluyor...esınızle aranız ıyıyse huzurlu bir aile ortamınız varsa dogurun bence.herşey teknoloji felan demeyelım ınsan gucu herzaman bır ulke ıcın gereken seydir..

Açamayacağı kapı yok.
Benim yeğenim tek çocuk.D.bakır da 500 tam puanla SBS Türkiye 1.si oldu. Galatasaray lisesine yerleşti.
Ablam (Allah rahmet eylesin) 10 numara çocuk yetiştirdi. Yaşadığı o kadar maddi-manevi sıkıntıya rağmen üstelik.
Yok o aktivite,yok bu aktivite,bilmen ne kursları,özel hocalar cart curt. Sırf zamanında ıq testi yüksek çıkmış diye habire "Çok zeki çok zeki" diye pohpohlanıyor.
Sonuç;
Ankara'da bir özel üniversitede burslu okuyor ki bu sene büyük ihtimal tazminat ödenecek. Çünkü çalışmıyor,okula gittiği yok doğru düzgün.

Okul meselesine katılıyorum, içinde olacak derler ya o mevzu çok önemli, ama şu da var çocuğun zaten haşere bişeydir o çocuğu devlete göndermekle özele göndermek fark eder diye düşünüyorum, ben devlet okulunda okudum sınıfımız 25 kişiydi bir derste illa ki bana sözlü sırası gelirdi çalışırdım mahçup olmayayım diye, arkadaş daha merkezi başka bi devlet okuluna gidiyodu 47 kişilermiş aman zaten ders kaynıyo bana sıra gelmiyo derdi

başka bi örnek, ben sadece üniversiteyi özelde okudum, arkadaşım anaokulundan üniversiteye kadar hep özelde okumuş o da memur oldu ben de, eğitim konusu keskin bi sınır değil o sebeple, özel okullar konusu başlı başına konu olur burda, gönderenlerin bir çoğu bin pişman

çok çocuk meselesi anne sağlığı için de ele alınması gereken bişey, profilde yaş 33, 33 yaşında 4.çocuk olacaksa bilemiyorum benim için çok uç, anne sağlığı için en az 3 yıl ara verilmeli vücut bi bismillah desin

Okul meselesine katılıyorum, içinde olacak derler ya o mevzu çok önemli, ama şu da var çocuğun zaten haşere bişeydir o çocuğu devlete göndermekle özele göndermek fark eder diye düşünüyorum, ben devlet okulunda okudum sınıfımız 25 kişiydi bir derste illa ki bana sözlü sırası gelirdi çalışırdım mahçup olmayayım diye, arkadaş daha merkezi başka bi devlet okuluna gidiyodu 47 kişilermiş aman zaten ders kaynıyo bana sıra gelmiyo derdi

başka bi örnek, ben sadece üniversiteyi özelde okudum, arkadaşım anaokulundan üniversiteye kadar hep özelde okumuş o da memur oldu ben de, eğitim konusu keskin bi sınır değil o sebeple, özel okullar konusu başlı başına konu olur burda, gönderenlerin bir çoğu bin pişman

çok çocuk meselesi anne sağlığı için de ele alınması gereken bişey, profilde yaş 33, 33 yaşında 4.çocuk olacaksa bilemiyorum benim için çok uç, anne sağlığı için en az 3 yıl ara verilmeli vücut bi bismillah desin
Yok tabi ki devlet okulları yeterli değil benim gözümde de. İmkân olsa ben de iyi bir özel okula gönderirim. Ama yoksa çocuğumun şartları bilmesini,ona göre hareket etmesini isterim. O doğrultuda yetiştiririm.
Dediğin gibi devlet okuluna giden sersefil olmuyor aklını kullandığı sürece,özel okula gidenlerin hepsi de muhteşem yerlerde olmuyor.
Herkesin çocuk eğitimi kendince özel işte bir şey diyemiyorsun.
Bir akrabam çocuklarını resmen sürükleye sürükleye yüzmeye götürüyor. Aktiviteymiş,sporcu olacakmış derece alacakmış da çocuk gitmek istemiyor. Bas bas bağırıyor siteyi inletiyordu. Okuldan sonra özel ders aldırıyorlardı. Haftada 2-3 günde yüzme derken aşağıda parkta oynamaya,koşturmaya vakit kalmıyordu.
Yaw bırak belki çocuk çamurda debelenmek,kaydıraktan kaymak,salıncakta sallanmak istiyor.
Çocuğu kurslara götürüp sosyalleştirelim derken,soyutlamışlar gibi gözüküyor dışarıdan.

bu kotu dunyaya 1 cocuk bile fazlayken 4 neden?2 yasinda bi kizim var maddi durumumuz iyi ama cok korkuyorum tekrar bi cocugum olmasindan.herseyi gectim cocugu buyutmek onu iyi biri yapmak su zamanda cok zor.cesaretim yok benim acikcasi.siz yaparim diyosaniz neden olmasin

Yok tabi ki devlet okulları yeterli değil benim gözümde de. İmkân olsa ben de iyi bir özel okula gönderirim. Ama yoksa çocuğumun şartları bilmesini,ona göre hareket etmesini isterim. O doğrultuda yetiştiririm.
Dediğin gibi devlet okuluna giden sersefil olmuyor aklını kullandığı sürece,özel okula gidenlerin hepsi de muhteşem yerlerde olmuyor.
Herkesin çocuk eğitimi kendince özel işte bir şey diyemiyorsun.
Bir akrabam çocuklarını resmen sürükleye sürükleye yüzmeye götürüyor. Aktiviteymiş,sporcu olacakmış derece alacakmış da çocuk gitmek istemiyor. Bas bas bağırıyor siteyi inletiyordu. Okuldan sonra özel ders aldırıyorlardı. Haftada 2-3 günde yüzme derken aşağıda parkta oynamaya,koşturmaya vakit kalmıyordu.
Yaw bırak belki çocuk çamurda debelenmek,kaydıraktan kaymak,salıncakta sallanmak istiyor.
Çocuğu kurslara götürüp sosyalleştirelim derken,soyutlamışlar gibi gözüküyor dışarıdan.
ozel okulların adı var...onlarda calışkan cocuklarla ılgılenıyor...digerlerınede şişirme notlarla gecirıyor...cocuklar devletın sınavlarında kalakalıyor....devletı ozelı yok..cocugun calışması var...devlet okulu ıyı degil demek orda calışan ozverili binlerce ogretmenede bence haksızlık...ayrıca eger kalbur ustu ozel okul degilse bırcok zoel ogretmenıne duusk maas veriyor...buda ogretmende motıvasyon eksikligi yapıyor

İlla altında birşey arıyorsunuz her zamaki gibi. Kız ya da erkek yeniden anne olmak istiyor.
Babam vefat etti ben küçükken aklımda kalan tek şey tatiller değil beraber yürüdüğümüz yollar bindiğimiz çarpışan araba. Herşey para değil. Kim çocuk doğurmak istiyorum dese bakacak gücün var mı özel okula gönderecek misin özel ders özel kurs deyip duruyorsunuz. Bırakın Allah aşkına. Annenin çocuğuna verebileceği en iyi şey güzel ahlaktır. Bunu da ancak sevgiyle yapar. Yani bir kadın çocuk istiyorsa demek ki onu kaldıracak psikolojiye sahiptir dolayısıyla kesinlikle doğurmalıdır.
Kendiniz düşünüyorsanız kursunu okulu düşünün. Ama herkesi buna zorlamaktan vazgeçin lutfen

+1

Bu hayat pahaliliginda 2 cocuk bile fazla bence.

Konu sahibi cocuklariniza iyi bir gelecek saglayabilecek misiniz ? Kucukken bir sekilde buyuyorlar fakat daha sonra egitimleri, okullari, kurslari , kiyafetleri vs. Vs. Maddi ve manevi olarak yetebilecek misiniz ?

Herkes yorum yapmakta özgür ama edebini aşmadan bence .
Bir kaç yorumda resmen aşşalama mevcut .
Şurada kocasını aldatan , evlilik dışı dünyaya çocuk getirmeye hazırlanan bir çok kadını koltuklarda gezdirirken diğerini bu kadar aşşalamak ne kadar doğru ?

Konu sahibi soruna gelecek olursam
İlgi şevkat olarak yetebileceğini düşünüyor olabilirsin ama bir çocuğa hazırlanan geleceğin şekli de önemli .
Çocuklar saksıda büyümüyor doğal olarak .
Ve anne sağlığını sarsacağını düşünüyorum 4 çocuğun .
Hakkında hayırlısı olsun .

Yenı neslın bilinçli , okuryazar sevıyeleri yüksek , anne babaları olarak istediği herseyı almak , sürekli bir aktvitesi olmak , tv başında bön bön oturmamasını istememek suç değildir umarım .
Etrafımda görüyorum evlenelı 4 yıl olmuş . 4 yıla 3 çocuk sığdırmış .
Akıl mantık işi değil . Nasıl yetebilirsin ya kocaları askerı ücret alırken 3 çocuk .
Sonra vay efendım param yok . Bırakta olmasın zaten .
Biz 2 kişiyiz muftak masrafımız aylık -600 - 700 tl . 5 kişilik ailenin kimbilir kaç tl dır.

Doğurmak bence önemlı değil . Evlatlarına ne verdiğin önemlı . Emin ol 4 çocuk olunca bir yerden sonra insan çıldırır. Ne isteği biter ne yorgunlugu .
Yok öyle olmuyor 4 çocuk olunca. Bakıyorsun biri birine ders anlatıyor biri oyuncaklar oynuyor sen bebekle ilgileniyorsun falan. Sabır işi annelik. Tek çocuğu olup dayanamayıp döven de var çok çocuğa sabreden onları en güzel şekilde yetiştirmeye çalışan da. Hayat bizim tv de gördüğümüz veya kendi tek çocuğunuzla kiyasladigimiz gibi olmuyor çoğu zaman.

özel okul kurs vs neyse diyelim başlı başına gıdası giyimi kuşamı, en düşük yerlerden bile alsan 1 çocuğa almak var 4 çocuğa almak var, birbirinin kıyafetleriyle hadi bir yaşa kadar da geldi diyelim ama bi yaştan sonra kendisi isteyecek şu olsun diye

aynı şekilde 1 çocuğun da olsa gün 24 saat 4 çocuğun da olsa gün 24 saat, sevgi bölünmez ama ilgi illa ki bölünür
İşte senin ilgin çocuklara bulunduğu gibi çocuğun ilgisi de diğer kardeşlerine bulunduğu için anneden daha az ilgi bekliyor. Açıkçası kendi yasitlariyla olmanın daha faydalı olduğunu düşünüyorum çocuk için. Çünkü onlardan birşey öğrenmeye daha açık oluyorlar. Evde birbirleriyle ingilizce veya çarpım tablosu tekrarı yapıyorlar mesela. Ben öğretmeye kalksam ders gibi olacak ama birbirleriyle yarışma yapıyorlar gibi.

Açamayacağı kapı yok.
Sonuç;
Dediklerine tamamen katılıyorum. Mesela büyük oğlum teknolojiye çok meraklı. Yurt dışında okumak istediğini söyledi. Olur tabi annecim dedim yalnız bizim buna paramız yetmez çok çalışmalısın burs kazanmalisin. Biz senin için en iyiyi yapmaya çalışıyoruz ama gerisi sende dedim. Robotik kursu istedi gidiyor şimdi. İlgisi o yönde olduğu için hiç itiraz etmedim. Bundan sonrası kendi bileceği iş. Okumak istiyorsa oturur çalışır artık.

Ben tas çatlasa 2.ye ancak yeterim o da kızımın huyuna suyuna göre bazi cocuklar tek basina 3-5 cocuga bedel.buyuk konuşmak istemem 34 yaşında çocuğa gelene kadar değişik evliligim bile beynimi durdurdu bazen depresyonda gibi geziyorum.4 cocukta kafaya huni takarim bu arada bipolar hastasiyim.depresif uçlu.lohusa depresyonuna girmedim Allaha şükür.belki hamilelikte hormonlardam bazen depresyonlu kafa bin beşyüz gezdiğim için.biz bipolarliari muhabbet kuşu gibi sevince sorun çıkmıyor
Ama 4 cocuk icin kisinin sabir sinir ve ağrı eşiğinin yüksek olması lazim.o konuda benim psikolojimon ne yapacağından emin degilim

Bu devirde 2 nin üzerine çıkılmamalı diye düşünüyorum.
Hele 3ün hiç düşünülmemeli.
Tamamen devirden kaynaklı. Çocukların üzerinden ilgiyi azıcık çekince kayabileceği o kadar çok b.k çukuru var ki, anne baba hep dikkatli olacak. O yüzden 2 yetişkinin tüm zamanını 2 çocuk doldurur diyorum. Bir 3. geldiğinde muhakkak ilgi azalacak, 4de daha da. Çocukları korumak çok zor, öyle anne şevkatiyle olacak gibi değil artık :KK43:

Tabi ki bu benim bakış açımla, çocuk yapmak isteyip yapanlara lafım yok.

Yok öyle olmuyor 4 çocuk olunca. Bakıyorsun biri birine ders anlatıyor biri oyuncaklar oynuyor sen bebekle ilgileniyorsun falan. Sabır işi annelik. Tek çocuğu olup dayanamayıp döven de var çok çocuğa sabreden onları en güzel şekilde yetiştirmeye çalışan da. Hayat bizim tv de gördüğümüz veya kendi tek çocuğunuzla kiyasladigimiz gibi olmuyor çoğu zaman.

İşte senin ilgin çocuklara bulunduğu gibi çocuğun ilgisi de diğer kardeşlerine bulunduğu için anneden daha az ilgi bekliyor. Açıkçası kendi yasitlariyla olmanın daha faydalı olduğunu düşünüyorum çocuk için. Çünkü onlardan birşey öğrenmeye daha açık oluyorlar. Evde birbirleriyle ingilizce veya çarpım tablosu tekrarı yapıyorlar mesela. Ben öğretmeye kalksam ders gibi olacak ama birbirleriyle yarışma yapıyorlar gibi.

Dediklerine tamamen katılıyorum. Mesela büyük oğlum teknolojiye çok meraklı. Yurt dışında okumak istediğini söyledi. Olur tabi annecim dedim yalnız bizim buna paramız yetmez çok çalışmalısın burs kazanmalisin. Biz senin için en iyiyi yapmaya çalışıyoruz ama gerisi sende dedim. Robotik kursu istedi gidiyor şimdi. İlgisi o yönde olduğu için hiç itiraz etmedim. Bundan sonrası kendi bileceği iş. Okumak istiyorsa oturur çalışır artık.

5-6 tane çocuğu olan üye siz miydiniz? daha biri memeden kesilmeden diğerine hamileydiniz sanki.

Bakabilecekseniz neden olmasın? Bakmayın herkesin olumsuz yaklaşmasına, ya da altında başka sebepler aramasına.

Kimi ben ancak 2 taneye yetebilirim der, onu zorlamak abes olur. Kimi de 6 taneye bakabilecek enerjim ve sevgim var der. Ona da neden daha fazla istiyorsun demek abestir.

Ayrıca birbirine baktırma kısmına katılmıyorum. Tabi ki bütün işi büyüklere yükleyecek değilsiniz anne olarak ama aile içi dayanışma kalabalık ailenin güzelliklerinden.

Benim 1 tane var allah bağışlarsa, 9 yaşında. İkinci olursa, ilk bebeğimi büyüttüğüm gibi yalnız olmayacağım, evin içinde küçük bir yardımcım olacak diye seviniyorum. Oğlum da çok istiyor, ve bebek yeğenlerimle bayıla bayıla oynuyor.

Bakabilen için çok güzel çok çocuğun olması. İleride neşeli sofralar, bol kahkahalı sohbetler sizi bekler.

Ve gençken yapmak daha güzel, çünkü daha çok enerji oluyor.

Benimle yaşıt arkadaşımın da 4 çocuğu var, maşallah.1. De benden 2 sene sonra olmuştu,araya ikizler girdi, ve sonra 4. Oldu. Evlerinde tv yok. Arkadaşım da çalışıyor. Birbirleri varken tv aramıyorlar bile, ben yön gösteriyorum, aktivite veriyorum, onlar oyuna dalıp gidiyor, gerektiğinde bana geliyorlar diyordiyor.

İşe gitmek çok iyi geliyor, Kendime ait zamanım oluyor diyor.Yardımcı ablaları var o işteyken. Akşamları ise, yatak saatine kadar babayla azma zamanı. 9 da herkes yatakta, 11 e kadar anne babanın özel saati.

Öyle bir kaos, kargaşa yok. Anne mutluysa, o yuvada mutlu, çocuklar da.

Kızlar benim 3 kızım var çocukları seviyorum ve 4 çocuğu bazen düşünüyorum sizce olmalı mi 4 çocuğuna hamile olanlar yazabilirmi nasıl geçiyor

Biz 4 kız kardeşiz, hep derim annem iyi ki doğurmuş ancak şu var ki annem 4 çocuğunu da normal doğurmuş bir kadındı ve dinçti, sezeryanla doğum olacaksa 4. vücuda nasıl etki eder bilemiyorum
Büyütmek tabi ki kolay değil, biz arkadaş gibi büyüdük, kimseye ihtiyaç duymadık ama rahmetli annemin ömrü tükendi bizimle uğraşmaktan, sevmeye, nazlamaya hiç vakti olmadı, 59 yaşında da vefat etti zaten. Ara ara hep düşünürüm, bu kadar yıpranmasının tek sebebi bizdik, kendisi için hiç vakti olmadı. Geniş aile keyiflidir ancak annelere yazık olduğunu düşünüyorum bu konuda

tek çocuğum bile olmadan bu yorumu yaptım .
Sizinde konu sahıbıne hak vermenız doğal 6 çocuk waaowww .

Benım çocugumla kardeşi ilgilenmesin ben ilgileneyım .
Benıde ablam buyuttu annem çalıştı.
Çok isterdım annem byutsun . he şuda var . Benım babam 4 yaşımda öldü .
Annem 3 çocukla ne kadar zorluklar çekti .
6 çocuk Allah koruusn böyle birşey başınıza gelse nasıl başedeceksınız.
Herşeyı düşünmek laızm herseyı.

Hiçbirşeye güvenmemek lazım . Devrimiz çok çok kötü .

X