4 çocuğuna hamile olanlar ...

Ben 1 taneye cesaret edemedim. 6 yıldır.
Valla kutluyorum sizi.
Umarım hepsine yetebilcek maddi manevi gücünüz vardır .
Umarım hepsiyle ayrı ayrı ilgilenebiliyorsunuzdur.

Rabbım evlatsınızı size bağışlasın .
Vatanımıza milletimize yararı olan , hayvanları seven çocuklar olsunlar inşallah.

İlla altında birşey arıyorsunuz her zamaki gibi. Kız ya da erkek yeniden anne olmak istiyor.
Babam vefat etti ben küçükken aklımda kalan tek şey tatiller değil beraber yürüdüğümüz yollar bindiğimiz çarpışan araba. Herşey para değil. Kim çocuk doğurmak istiyorum dese bakacak gücün var mı özel okula gönderecek misin özel ders özel kurs deyip duruyorsunuz. Bırakın Allah aşkına. Annenin çocuğuna verebileceği en iyi şey güzel ahlaktır. Bunu da ancak sevgiyle yapar. Yani bir kadın çocuk istiyorsa demek ki onu kaldıracak psikolojiye sahiptir dolayısıyla kesinlikle doğurmalıdır.
Kendiniz düşünüyorsanız kursunu okulu düşünün. Ama herkesi buna zorlamaktan vazgeçin lutfen

İlla altında birşey arıyorsunuz her zamaki gibi. Kız ya da erkek yeniden anne olmak istiyor.
Babam vefat etti ben küçükken aklımda kalan tek şey tatiller değil beraber yürüdüğümüz yollar bindiğimiz çarpışan araba. Herşey para değil. Kim çocuk doğurmak istiyorum dese bakacak gücün var mı özel okula gönderecek misin özel ders özel kurs deyip duruyorsunuz. Bırakın Allah aşkına. Annenin çocuğuna verebileceği en iyi şey güzel ahlaktır. Bunu da ancak sevgiyle yapar. Yani bir kadın çocuk istiyorsa demek ki onu kaldıracak psikolojiye sahiptir dolayısıyla kesinlikle doğurmalıdır.
Kendiniz düşünüyorsanız kursunu okulu düşünün. Ama herkesi buna zorlamaktan vazgeçin lutfen
Yenı neslın bilinçli , okuryazar sevıyeleri yüksek , anne babaları olarak istediği herseyı almak , sürekli bir aktvitesi olmak , tv başında bön bön oturmamasını istememek suç değildir umarım .
Etrafımda görüyorum evlenelı 4 yıl olmuş . 4 yıla 3 çocuk sığdırmış .
Akıl mantık işi değil . Nasıl yetebilirsin ya kocaları askerı ücret alırken 3 çocuk .
Sonra vay efendım param yok . Bırakta olmasın zaten .
Biz 2 kişiyiz muftak masrafımız aylık -600 - 700 tl . 5 kişilik ailenin kimbilir kaç tl dır.

Doğurmak bence önemlı değil . Evlatlarına ne verdiğin önemlı . Emin ol 4 çocuk olunca bir yerden sonra insan çıldırır. Ne isteği biter ne yorgunlugu .

valla devir öyle bir değişti çoğu cümlene katılıyorum ama eskisi gibi değil hiçbişey bizim çocukluğumuzdaki gibi değil babam tek maaş 2 çocuğu gül gibi büyüttü hiçbişeyimiz eksik kalmadı eğititmiz dershanemiz ama şimdi öyle değil artık hee herkes okumak zorunda mı tartışılır değil tabiki

Yenı neslın bilinçli , okuryazar sevıyeleri yüksek , anne babaları olarak istediği herseyı almak , sürekli bir aktvitesi olmak , tv başında bön bön oturmamasını istememek suç değildir umarım .
Etrafımda görüyorum evlenelı 4 yıl olmuş . 4 yıla 3 çocuk sığdırmış .
Akıl mantık işi değil . Nasıl yetebilirsin ya kocaları askerı ücret alırken 3 çocuk .
Sonra vay efendım param yok . Bırakta olmasın zaten .
Biz 2 kişiyiz muftak masrafımız aylık -600 - 700 tl . 5 kişilik ailenin kimbilir kaç tl dır.

Doğurmak bence önemlı değil . Evlatlarına ne verdiğin önemlı . Emin ol 4 çocuk olunca bir yerden sonra insan çıldırır. Ne isteği biter ne yorgunlugu .
her bir noktasına virgülüne katılıyorum önemli olan sürü gibi doğurmak değil yani YETEBİLMEK çocukları çok severim bnde ama sanırım bir taneye yetebileceğim

:KK70: helal olsun ben 2.ye tövbe etmişim ruyamda kendimi hamile görsem kabus diye uyanıyorum. Neyse eğer psikolojik olarak kendinizi 4 cocuga hazir hisseduorsaniz bide maddiyatiniz iyiyse yapın. Ama çocuk gercekten buyuk sorumluluk hemde cok.buyuk sorumluluk.

Maşaallah :)öncelikle isteğinizi tebrik ederim eğer sabrınız var bakarım diyorsanız neden olmasın ben maddi açıdan bakmam Çünkü her bebek rızkı ile gelir.önemli olan manevi açıdan yeterim dördüne de diyorsanız neden olmasın allahım evlatlarımıza hayırlı uzun ömürler versin

yanlış hatırlamıyosam seninde 5 çocuğun vardı galiba

Bana göre göreceli kavram, bi oğlum var 4 yaşında bi evim bi arabamız baya yüksek model pahalı deyim(maddiyatı anlatmak için yazdım), bi ev daha alıyoruz kredi ödüyoruz şuan, ailelerimizde varlıklı, ikimizde memuruZ, amaaa ikinci çocuk için acaba aynı şartları sunabilecek miyim diyorum mesela şuan oğlum istediği için izin alıp tatile geldik, onu özel okulda güzel şekilde büyütmek istiyorum inş
Ama benim işyerinde bi abi var 3 kızı var asgari ücretle geçiniyor, ona göre çocuk bi şekilde büyür eğitimide devlette yada öyle bi şekilde olur diyo 4 bile yapar yani şartları sen bilirsin

Önemli olan çocuğa güzel gelecek sunabilmek- sacmaligini yazanları dinlemeyin. Kim geleceğini bilebilir. Siz çocuğu en iyi okulda okutursunuz yurt dışına eğitime vs yollarsiniz işsiz kalabilir. Kotu huylar edinebilir. Önemli olan çocuklara yeterince sevgi ve ilgiyi hem anne hem baba verebiliyor mu? Iyi ve topluma saygılı bireyler yetistirebiliyor mu?
Her istediği olsun çocuğum eksik kalmasin diyenler yüzünden etraf şımarık parazit gibi büyüyen teknoloji bağımlısı gençlerle dolu.
Kendinize guvendikten ilgilenebildikten sonra varsın 10 tane yapın. Milleti de dinlemeyin
maddi manevi destek derken eline 3000 liralik tabeleti verebilecekmisin demiyoruz cocugu bir tiyatroya bir sinemaya goturebilecekmisin diyoruz bir etkinlige gidebilecekmi egitimine destek olabilecek bos zamani bulabilecekmisin diyoruz cok gorduk 5 cocukla markete gelip 50 kurusluk cikolata alamadigi icin renkten renge giren aileyide cocuguda derdimiz bu. cocuk dogurmak guzelde yetebilecekmisin sorusunu simarikliga parazitlige baglamak ayri bir mevzu

Biz 7 kardeştik. Maddi-manevi yoksunluk içinde büyüdük.
Kendimize ait 1 metrekare dahi özel alanımız yoktu.
O yüzden bakabilecekseniz doğurun kime Ne?
Ne kadar dogru!
Gercekten de goreceli bir kavram. Bu arkadasin dedigi gibi, kucucuk bi ev, maddi sikintilar vs icinde dogacaksa, manevi olarak sevgi sefkat anlaminda esit yetebilme durumu olamayacaksa cocuk sayisina 1 tane daha eklenmis olur sadece.
Ama sartlar musait (bakin her cocugun ozel okula, baleye,spora,muzikal enstrument dersine gitmesi demiyorum) maddi olarak ihtiyaclari karsilanabilecekse ve manevi olarak da yeterim diyosaniz, yapin kim ne karisir.

Mesela ben 2nci cocugu istiyorum hayirlisiyla.
Piskopat gibi gittim bissuru sezeryan videosu izledim:KK45: ikinci cocugu yeni olan arkadaslarimin perisan hallerini goruyorum; ama istiyorum. Bu eslerin karar verecegi bir sey.

Bunun cevabını sizden başka kimse veremez. Hayat sizin, imkanlar sizin, biz bilemeyiz koşullarınızı.
Ama örnek vermek gerekirse, kendime dönüp baktığımda, şuan ikinci bebeğime hamileyim. Başka da çocuk asla düşünmüyorum. Çünkü dünyayla, gelecekle, ülkenin imkanları ve insanlarının kapasitesiyle ilgili feci endişelerim var ve bunlar bir çok alanda savaş vererek çocuklarımı büyütmem gerektiğini söylüyor bana. İki tanesi için ancak savaşabilirim, eşimle maddi, manevi gücümüz o kadar. Sizin ki ne kadarına yetiyorsa, o kadar yaparsınız tabi ki.

özel okul kurs vs neyse diyelim başlı başına gıdası giyimi kuşamı, en düşük yerlerden bile alsan 1 çocuğa almak var 4 çocuğa almak var, birbirinin kıyafetleriyle hadi bir yaşa kadar da geldi diyelim ama bi yaştan sonra kendisi isteyecek şu olsun diye

aynı şekilde 1 çocuğun da olsa gün 24 saat 4 çocuğun da olsa gün 24 saat, sevgi bölünmez ama ilgi illa ki bölünür

Maddi durumum çok üst ama 2. Çocuk bile cesaret işi manevi açıdan nasıl yeteceksiniz bizim bir dışarı çıknamız100 lira bunu geçtim sabır enerji gerekli ama saldım çayıra çok kolay doğur doğur

X