Merak etme kist adetle birlikte dokulurKizlar kadin sagligina konuyu actim ama bilgi veren olmadi belki sizden bilen basindan geçen biri vardir o yuzden konunu buraya da aciyorum:
Kizlar gunaydin aglamaktan icim sisti... sabah çok ciddi sol kasigimda agri vardı oturunca daha da kotu oluyorum.. hastanede ,kucuk bir yerde çalışıyorum. Hemen kadin dogumcuya gittim 4 cm kist varmis gosterdigim yerde. Almaya gerek yok adetle atılır dedi. Ben zaten 15 gun once adet oldum atılsa o zaman atilmaz miydi. Yoksa 15 günde mi bu kadar büyüdü. Cocuk sahibi olmami engeller mi nolur bilgisi olan cevap yazsin arkadaşlar, moralim cok kotu.
Merak etme kist adetle birlikte dokulur
geçmiş olsun. bu sorularının cevabını doktor vermedi mi sana?
Hic vermedi. Geçer dedi. Onun bu onemsememe tavri da elimi ayağımi titretti zatenCnm öncelikle korkma geçen sene bende de4 cm lik bir kist oluşmuştu (doktorumun verdiği bi ilaç sonrası-gerçi o zmn evli değildimm) yanlış hatırlamıyorsam ilacı bitirdikten birkaç gün sonra kasığımda batmalar oluştu, önce önemsemedim, sonra gün geçtikçe ağrım şiddetlendi, yrümekte bile zorluk çekiyodum, doktoruma gittim, senin ki gibi 4 cm lik bir kist olduğunu söyledi, tabi farkındaydı verdiği ilaç neden olmuştu buna.. bi laç daha verdi,ilacı kullan patlayacak kendiliğinden biraz acı çekersin ama dedi ,hakikaten verdiği ilacı kullandım ve bir gece kendiliğinden patladı, çünkü uykumdan uyandım ağrısına,.. Panik yapma, ama bana kistin patlaması için bi ilaç vermişti, sana vermedi mi?
geçmiş olsun. bu sorularının cevabını doktor vermedi mi sana?
O zaman kesinlikle başka bir doktora git.Hic vermedi. Geçer dedi. Onun bu onemsememe tavri da elimi ayağımi titretti zaten
hayir onemli degil adetle atilir vs dedi. Basindan savdi kisacasi
Bende de vardı. Polikistik over hastasıydım. Hormonlar falan da dengesizdi. Öyle 1 tane de değil, küçük küçük bir sürü kistim vardı.
Hormonlardan ötürü bir de kiloluydum. Doktor en birincil ilacı kilo vermen demişti. Ben de verdim ve bütün sorunlarım halloldu. Reglim düzene girdi, eskiden 2-3 ayda bir olurdum. Ondan ötürü de kistlerim olurdu.
Ayrıca kisti olup da çocuk sahibi olan bir sürü insan tanıyorum. Büyütülecek bir şey değil, sakin olun sanki rahim kanseriymiş gibi oturup ağlamak nedir ya hu?
18 yaşımdan beri kadın doğumcularla muhattabım, ama hiç sizin gibi sabahtan beri ağlama durumlarım olmadı, bir sakin olun önce.
Canım 1 defa kanser şüphesi, 1 defa da tümör şüphesi ile hastanelere düştüm. Bu tip durumlarda donup kalırım ben, hiç ağlayamam. Zaten ağlasan ne olacak ki? Her şey olacağına varır. Yüzünü gözünü şişirmeye gerek var mı sence? Şimdi yapman gereken tedbir amaçlı, iyi bir jinekologtan randevu almak. Bekarsan zaten alttan muayene etmez doktor, ultrasona girersin. Adetin gelmiyorsa, adet söktürücü yazar muhtemelen. Ya da kisti baskılayacak bir şey. Sonra da rutin kontroller için randevu verir. Büyüyorsa mesela kist, o zaman cerrahi müdahaleye gerek duyuluyor.Canim annem kanser geçirdi. Teyzem de kanserden öldü. Bir ay once gogsumden 3 cmllik kist aldirdim. Annemim 18 yil cocugu olmadi. Sanirim bu şartlarda paniklemem cok normal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?