4 cm kist?? Acil

vivianne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2012
933
435
133
Kizlar kadin sagligina konuyu actim ama bilgi veren olmadi belki sizden bilen basindan geçen biri vardir o yuzden konunu buraya da aciyorum:

Kizlar gunaydin aglamaktan icim sisti... sabah çok ciddi sol kasigimda agri vardı oturunca daha da kotu oluyorum.. hastanede ,kucuk bir yerde çalışıyorum. Hemen kadin dogumcuya gittim 4 cm kist varmis gosterdigim yerde. Almaya gerek yok adetle atılır dedi. Ben zaten 15 gun once adet oldum atılsa o zaman atilmaz miydi. Yoksa 15 günde mi bu kadar büyüdü. Cocuk sahibi olmami engeller mi nolur bilgisi olan cevap yazsin arkadaşlar, moralim cok kotu.

bu kadar büyütme
kist herkeste oluyor
bende de oldu
belki şu anda bile vardır
gerçekten de adet olunca geçebiliyor
geçmezse bile ilaçla geçiriyorlar

Arkadaşta vardı, kedi hindi, nöbet şekeri, fındık karışımıyla geçmişti. Gerçi zaten kendi kendine de geçebiliyormuş...

korkma zararsız kisttir senin ki. bende 5 cm vARDI adetle atılmıştı. adet sonrası kist olabiliyor. sonraki adetle atıyorsun onu.

Merak etme kist adetle birlikte dokulur

Bendeki 6 cm di aldirdim 2 hafta sonra yenisi cikti simdi aylardir onunla birlikte dolasiyorum hicte sIKINTIM yok. Eegr agri sizi yapmiyorsa dokundurma canim, hic bir yan etkisi yok cünkü...

Cnm öncelikle korkma geçen sene bende de4 cm lik bir kist oluşmuştu (doktorumun verdiği bi ilaç sonrası-gerçi o zmn evli değildimm) yanlış hatırlamıyorsam ilacı bitirdikten birkaç gün sonra kasığımda batmalar oluştu, önce önemsemedim, sonra gün geçtikçe ağrım şiddetlendi, yrümekte bile zorluk çekiyodum, doktoruma gittim, senin ki gibi 4 cm lik bir kist olduğunu söyledi, tabi farkındaydı verdiği ilaç neden olmuştu buna.. bi laç daha verdi,ilacı kullan patlayacak kendiliğinden biraz acı çekersin ama dedi ,hakikaten verdiği ilacı kullandım ve bir gece kendiliğinden patladı, çünkü uykumdan uyandım ağrısına,.. Panik yapma, ama bana kistin patlaması için bi ilaç vermişti, sana vermedi mi?

Sagolun kızlar

göğüs operasyonumdan sonra biri kist dedi ki basimdan aşağı kaynar sular dökülüyor. Cok agri yapiyor hele ki otururken.

benim 6 cm lik bir kistim vardı. doktorun verdiği bir ilaçla birlikte iki adet döneminde atıldı çok şükür. şimdide 3 ayda bir kontorle gidiyorum. tekrarlamadı hiç. sakin ol yani. stres her hastalığın sebebi zaten yıpratma kendini

Hic vermedi. Geçer dedi. Onun bu onemsememe tavri da elimi ayağımi titretti zaten
geçmiş olsun. bu sorularının cevabını doktor vermedi mi sana?

hayir onemli degil adetle atilir vs dedi. Basindan savdi kisacasi

Hic vermedi. Geçer dedi. Onun bu onemsememe tavri da elimi ayağımi titretti zaten

hayir onemli degil adetle atilir vs dedi. Basindan savdi kisacasi
O zaman kesinlikle başka bir doktora git.

Ama dediği kelam çok büyük, yanlış bilgi vereceğini sanmıyorum ama tedbiri elden bırakma sen.

İyi bir hastaneye git.

Bende de vardı. Polikistik over hastasıydım. Hormonlar falan da dengesizdi. Öyle 1 tane de değil, küçük küçük bir sürü kistim vardı.
Hormonlardan ötürü bir de kiloluydum. Doktor en birincil ilacı kilo vermen demişti. Ben de verdim ve bütün sorunlarım halloldu. Reglim düzene girdi, eskiden 2-3 ayda bir olurdum. Ondan ötürü de kistlerim olurdu.
Ayrıca kisti olup da çocuk sahibi olan bir sürü insan tanıyorum. Büyütülecek bir şey değil, sakin olun sanki rahim kanseriymiş gibi oturup ağlamak nedir ya hu?
18 yaşımdan beri kadın doğumcularla muhattabım, ama hiç sizin gibi sabahtan beri ağlama durumlarım olmadı, bir sakin olun önce.

Herkesde oluyo panik yapmana gerek yok bndede olmustu bikere 5cm dk.korkma adetle atarsin demisti bi sonraki ay yoktu gercekten stresten olusuyo birazda 5cmden buyuk olursa operasyon gerekiyo diye biliyorum

Canim annem kanser geçirdi. Teyzem de kanserden öldü. Bir ay once gogsumden 3 cmllik kist aldirdim. Annemim 18 yil cocugu olmadi. Sanirim bu şartlarda paniklemem cok normal.

canım seninki zararsız kistlerden ve bu olabilecek bişeymiş bende de oldu 3 ay önce bir ay doğum kontrol hapı kullanıyorsun ve bir bakıyorsun kist yok olmuş bende çok korkmuştum ama zaten dr a danışırsan bunun sadece bir su kisti olduğunu sana söyleyecektir bu kistler çoğu kadında oluşabilirmiş hiç sıkıntı etme demişti bana dr um sende takma kafana bence

Canim annem kanser geçirdi. Teyzem de kanserden öldü. Bir ay once gogsumden 3 cmllik kist aldirdim. Annemim 18 yil cocugu olmadi. Sanirim bu şartlarda paniklemem cok normal.
Canım 1 defa kanser şüphesi, 1 defa da tümör şüphesi ile hastanelere düştüm. Bu tip durumlarda donup kalırım ben, hiç ağlayamam. Zaten ağlasan ne olacak ki? Her şey olacağına varır. Yüzünü gözünü şişirmeye gerek var mı sence? Şimdi yapman gereken tedbir amaçlı, iyi bir jinekologtan randevu almak. Bekarsan zaten alttan muayene etmez doktor, ultrasona girersin. Adetin gelmiyorsa, adet söktürücü yazar muhtemelen. Ya da kisti baskılayacak bir şey. Sonra da rutin kontroller için randevu verir. Büyüyorsa mesela kist, o zaman cerrahi müdahaleye gerek duyuluyor.
Benim ilk kistim de 4 cmdi. Spor yaparken çok fena bir ağrı saplanmıştı, öyle gitmiştim doktora. Yoksa haberim bile olmazdı. O eridi gitti, 2-3 ay sonra yerine yenileri geldi. Çok uğraştım bu minik canavarlarla ondan sakinim şu anda.

Benim küçücük bebeğimden tümör alındı, şuanda da kisti var ve onla beraber. Siz kısırlıkla ilgili doktorunuza bir sorun, yapacağınız şey önce 3 ayda bir sonra da arayı uzatarak ultrasona girmeniz. Solid özellik kazanmış mı, boyutu büyüyor mu aynı mı diye bakılacak düzenli kontrollerle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…