kızlar bu durum 3. aydan sonra bizde de var. Şimdi 4.5 aylık hala var göğsümü ve biberonu uyanıkken red ediyor, çok okuyorum netten bir sürü anne yazmış ben de yaşadım diye ama cevap yazan olmamış, sadece pes etmeyin diyorlar ama çok zor hele çalışan anneler için (sütü var, sağsa içecek bebek yok benim gibi). Sabırlı olmak gerekiyor galiba. Birde gün içinde sık sık uyku moduna getiremiyorsun ki artık 3 saat geçmiş hala açsa alıyorum kucağıma uyutur gibi yapıyorum anlıyor artık ben de zorlamamaya çalışıyorum iyice soğumasın diye bu sefer oluyor beslenme aralığı 4-5 saat haliyle kilo alımı çok az oluyor. Ben kendimce bazı çözümler buldum bazen işe yarıyor bazen yaramıyor bende belki sizde işe yarar
-düzenli uyumak (nasılsa işte bi şekilde)
-sütün bol olması için önlemleri hep almak (süt çok fışkırınca da sevmiyor bizimki az gelince de)
-hergün duş alıyorum
-kokulu gıda yemiyorum
-sakin olmaya çalışıyorum (çalışmaya zorluyorum)
-kendim ve bebiş için beslenme rutini yapmaya çalışıyorum
-hep kendime emmek istemezse sakın zorlama diye telkinde bulunuyorum,( öbür türlü bebeğimde ben de geriliyoruz)
-ev düzeni olması iyi oluyor (benim aşırı misafirim gelir çok yorucu oluyor bebekle ve düzenimiz bozulunca dikkat ediyorum o günler red ediyor)
-bebeğimin vücudumla temasını artırmaya çalışıyorum (iki göğsümü amazon kadınları gibi açıp emzirme gayretim olmaksızın sadece sevip ilgilenmeye çalışıyorum)
-bebeğim yada ben nezle falan olsak bebişim emmeyi red ediyor hasta olmamaya çalışıyoruz
birde ing siteleri tararken bir makale okudum, anneler genelde 3. ve 4. aylarda ilk regl lerini olmaya başlarlar dolayısıyla salgıladıkları hormonlar değişeceğinden bazı hassas bebekler tepki verebilir, geçicidir yazıyordu ne kadar doğru bilemiyorum.
emmezse de sağlıklı olsunda en fazla zayıf bi bebek olur diye düşünüyorum ama asıl benim üzüldüğüm aramızdaki o tensel sıcaklık kayboluyor diye korkuyorum. hepimize allah kolaylık ve sabır versin. Lütfen çözüm üreten olursa paylaşırsa sevinirim ya da ben de yaşadım ama atlattık diyenler lütfen moral verin
Kemece 3 saate acıkmıyor artik bizim yavrular ben onu keşfettim bence 4 saatte bir ver memeyi . Ve kilo almaması olayı bebegin yapı meselesi olabilir canım bünye kuvvetlidir tas gibidir boyu uzuyodur ama kilo almiyodur .. Yani sınırlar dahilinde.. Benim cocuk 3. Aydan bu yana 500 600 falan anca aliyo ama cocuk tok yani huzurlu ne yapayım boy da uzuyo kocamda bizi görsen çıta gibiyiz bizden duba bı cocuk gelmez si mi yani.. Gerçi bizimki asırı kilolu gözüküyor sma onu da anlamadım .. Görünüş iyi are ile 10 kilo gibi ama 7.500 şimdilik
canım 3 5 dakika kıstas degil..zaten 3 dakikada midesinin yüzde seksenini doldururmus artık bu yasta..öyle kuvvetlendi ki cene kasları falan hemen emip oyun halısına oraya buraya dikkati dagıtıyolar..ben ne zaman 3 saate agzına meme dayasam kendini kilitliyo bi saat sonra gliyo emiyo..senin kilo alımlar nasıldı acaba.cünkü bi doktor arkadasım boy kafa cevresi iyiyse ve kilo kaybetmeyip az dahi olsa alıyosa ve gün içinde mutlu huzurluysa asla mama ve ek gıdaya gecirmiyor doktor da kendisi..sağol canım, maşallah bebeğine, dediğin gibi yapı meselesi olabilir bende eşimde zayıfız. Dediğin doğru artık büyüdükleri için kısa aralıklarla emmek istemiyor, arası önce kısaydı o zamanlar çok kusuyordu, şimdi kusma azaldı biraz, arayı kendi açtı ama emme süresi hala en fazla 3-5 dk. Birde benimki kaka sorunu yaşıyor kaka yapmadığı günlerde emmiyor, yapınca rahatlıyor kuzu o gün iyi emiyor
4 aylık bebeğimi ancak uyutup emzirmeye çalişıyorm o da bazen .bazen uyanıp tekrar reddediyor.ne yapacm bilmiyorm 3 ay ço güzel emmişti. saat 10 da emmişti şuan saat 4 30 a geliyor.çok üzülüyorm,
canım 3 5 dakika kıstas degil..zaten 3 dakikada midesinin yüzde seksenini doldururmus artık bu yasta..öyle kuvvetlendi ki cene kasları falan hemen emip oyun halısına oraya buraya dikkati dagıtıyolar..ben ne zaman 3 saate agzına meme dayasam kendini kilitliyo bi saat sonra gliyo emiyo..senin kilo alımlar nasıldı acaba.cünkü bi doktor arkadasım boy kafa cevresi iyiyse ve kilo kaybetmeyip az dahi olsa alıyosa ve gün içinde mutlu huzurluysa asla mama ve ek gıdaya gecirmiyor doktor da kendisi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?