• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4 aylık kızıma hangi emziği kullanmalıyım?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

eass

Kardeş Can'dır
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
360
16
118
Kizim 4. Ayini doldurmak uzere bu gune kadar emzik almadi chicco ve bebedor denedim ikiside damakliydi, aranizda emzik cesitlerini deneyip emen var mi varsa hangi emzik ... Lutfen tecrubelerinizi paylasin..:31:

Bazı bebekler ne verirsen ver almıyor.Benim oğlum da 3 ya da 4 aylıktı emziğe başladığında.Avent verdim ben.Sonra 6.ayda tatile gittik ve orda kesinlikle almadı.Emzikli dönem çok rahattı uyutmak sakinleştirmek çok kolay oluyodu.Bıraktığı zaman çok üzülmüştüm napıcam dedim ama sonra alışıyosun ona da.Ara ara dene özellikle uykusu geldiğinde.Ama alacağı yoksa da ne yaparsan yap emmez.Ben de nerdeyse 1 yaşına kadar hep denedim sonra bıraktım.Alışınca da bıraktırma derdi var.

ben belki kullanmam diye bebedor un bir emziğini almıştım,öyle çok pahalı bişi de değildi bulunsun diye almıştım yani,arada veriyorum canı isterse alıyor istemezse tükürüp atıyo,pek alıştı diyemem henüz,35 günlüğüz biz gerçi daha,eğer tamamen alışırsa emzik araştırması yapıcam bakalım

bu annelerin emzik merakını hiç anlımıyorum herhangi bir diş hekimine sorun emziği önerir mi ortodontik birçok soruna sebeb oluyor kendimden örnek vereyim bebekken uzun süre emzik kullandığım için bugün dişlerimde çarpıklık var vermeyim ne gereği var

Kizim 4. Ayini doldurmak uzere bu gune kadar emzik almadi chicco ve bebedor denedim ikiside damakliydi, aranizda emzik cesitlerini deneyip emen var mi varsa hangi emzik ... Lutfen tecrubelerinizi paylasin..:31:

bundan sonrada almaz heralde canım,bende kızıma çok verdim ama almadı,rahatlığı ayrı,alışıncada bıraktırmak bi mesele..

bu annelerin emzik merakını hiç anlımıyorum herhangi bir diş hekimine sorun emziği önerir mi ortodontik birçok soruna sebeb oluyor kendimden örnek vereyim bebekken uzun süre emzik kullandığım için bugün dişlerimde çarpıklık var vermeyim ne gereği var

Merak degil canim cektigim sıkintiyi ben bilirim memeden ayrilmiyor bebegim meme emmeden uykuya dalamiyor dalsa bile memede uyumak istiyor cok emdigi icinde hazimsizlik Ve gaz da cabasi...

bundan sonrada almaz heralde canım,bende kızıma çok verdim ama almadı,rahatlığı ayrı,alışıncada bıraktırmak bi mesele..

Bende vazgecicem galiba artik denedikce sinirlerim bozulmaya basladi elimle tutuyorum emiyor elimi cekiyorum pit diye atiyor.

canım Allah yardımcın olsun,oğlum da 1 yaşına kadar gaz sancısı çekti çok fazla,emmeden uyumadı,ağlardı çok ..
ben emzik olarak ilk başta chicco aldım,kauçuk da var( memeye en yakını)silikon da, sapsız,uyku emziği,diğer emzikler biraz büyükçe,chicco küçük..
daha sonra nuk kullandım o da güzel..inşallah alışır emziğe,ne yazık ki bunu söylemek zorunda kalıyor insan,yooksa emzik faydalı bişi olduğundan değil de.mecbur olunca..
bu arada ben 1 aylıkken başlamıştım emziğe...

Merak degil canim cektigim sıkintiyi ben bilirim memeden ayrilmiyor bebegim meme emmeden uykuya dalamiyor dalsa bile memede uyumak istiyor cok emdigi icinde hazimsizlik Ve gaz da cabasi...

beni tabiki ilgilendirmez ben sadeece diş yapısını bozduğunu söyledim banane ne verirseniz verin bebek sizin...

Ben 5 yaşına kadar emzik emdim.Dişlerim de ağız yapım da gayet güzeldir.Bizim annelerimiz ortodontistle mi büyüdü kaçının emzik yüzünden ağzı dişi yamuk?Zor bbir bebekse sakinleştirmek için mecbur kalmadıkça kimse vermez heralde.Keşke benim oğlum da alışıp emseydi.

ben belki kullanmam diye bebedor un bir emziğini almıştım,öyle çok pahalı bişi de değildi bulunsun diye almıştım yani,arada veriyorum canı isterse alıyor istemezse tükürüp atıyo,pek alıştı diyemem henüz,35 günlüğüz biz gerçi daha,eğer tamamen alışırsa emzik araştırması yapıcam bakalım

Ben ingiltere'den aldım. Türkiye'de yok sanırım. Gumdrop. Çok şık ve sağlıklı. BPA içermiyor, tamamen silikon ve çok hafif.

benim iki oğlum var büyük oğlum emzik aldı 1 buçuk yaşına kadar da emdi ve dişlerinde ortodontik en ufak bi sorun yok ama küçük oğlum hiç emmemesine rağmen dişlerinde çarpıklıklar var belki ortodontik tedaviye gerek kalmayacak kadar ama emzikle alakalı olsaydı büyük oğlumun sorunu olurdu şimdi 15 günlük kızıma emzik vermeye çalışıyorum ama kesinlikle almıyo bi de avent markalı olandan deniycem bakalım alıcak mı

Ben de oğlum ilk doğduğunda bebedorun damaklı emziğini almıştım.Ananesi ısrarla alıştırmaya çalıştı ama bizim sıpa bi türlü almadı.Kusucak gibi oluyordu.Daha sonra bir arkadaşım aventin emziğini önerdi.Anne memesine en yakın emzikmiş.Aldığım günden beri emiyor.Keramet bu emzikteymiş.Hafif ve üzerinde 6 deliği var.Böylece hava akışı cildinin hava almasını sağlıyor.Emzik bizim elimiz ayağımız,kurtarıcımız oldu resmen.Özellikle geceleri memede kalmak istediğinde emme sonra emzik veriyorum.Herkese tavsiye ederim.

Back