4 aylik gebelikte hareketleri hissetmek normal mi?

Gupse07

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Mart 2016
59
87
88
33
Merhaba gebeligimin 14+6 bebegimin iceride hareketlerini hissediyorum sanirim gaz hareketi gibi bazen de bi anda iceriden bi yumruk tekme gibi hissediyorum. Hatta esim bazen kulagini koyup dinliyo o bi hareket sesi duydugunda hareket etti mi dediginde gercekten icimde hareket ettigini hissediyorum bu normal mi yoksa psikolojik falan mi 4 aylik gebelikte benim gibi icerde hareketlerini hisseden hamile arkadaslarim var mi cevap verirseniz simdiden tesekkur ederim

Yumruk tekme seklinde degil de sanki balık yuzuyormus gibi hissediyorsaniz bebek hareketidir yumruk tekme icin henuz erken bağırsak hareketleriyle de karisiyor zaman zaman hatta dogumdan sonra bağırsak hareketlerini hissettiğinizde sanki bebek hareket ediyor gibi diye yorumlayacaksiniz

Merhaba dün konu açtım kimse cevap vermedi bende simdi sizin 4 aylik hamile oldugunuzu görünce bi sormak istedim. Karnınız çıktı mı? Veya cikmadiysa enazindan rahim kısmınıza bastirdiginizda sertlik geliyomu elinize yani karnınız sert mi onu sormaya calisiyorum. 4 aylık bi hamilelik şüphem varda hatta 13-14 haftalik olmasi gereken zaman diliminde 2 tane kan testi yaptirdim ayri günlerde ve ayri yerlerde ikiside negatif icim rahatlamisti kafamdan atmistim şüpheyi fakat bianda karnım şişti icinde sanki hareket eden biseyler var ultrasona girecek imkanimda yok şuan. Karnim şiş ama yumusacik yani hem üst göbek hem rahmin oldugu alt göbek tamamen yumusak rahmin oraya dibine kadar bastiriyorum hani enazindan rahim büymüş olsa hissederim diye ta en derine kadar çöktürebiliyorum karnimi hemde elime bisey gelmiyo. Lütfen bana yardimci olurmusunuz karniniz henüz cikmamissa bile enazindan rahim kısmında bi dolgunluk var mı? Benim şişlik bagirsaklarlami alakali o hareketlenmeler bağirsakmi bilmiyorum ama cok panik oldum lütfen görürseniz cevap verin olur mu

Yalancı gebelik yaşıyorsunuz psikolojik yani hamilelik olsa öyle yumuşak olmaz ve bastıramazsınız o kadar.

Yalancı gebelik yaşıyorsunuz psikolojik yani hamilelik olsa öyle yumuşak olmaz ve bastıramazsınız o kadar.
Insaallah öyledir cok sagolun. Yani 16 haftayı bitirmis bi gebelik olsa karın çıkmasa bile bi rahim kısmında enazindan sertlik dolgunluk olurdu diyorum kendi kendime enazindan bastiramazdim diyorum ama bitürlü icimi rahatlatamiyorum. Cok sagolun yardimci oldugunuz icin.

canım olsa kesin teste çıkardı,bende 14 haftalıgım karnım yeterince yağlı ama henüz bebeğe dair bir şişkinliğim yok ama sertlik vs var tabiki

Kesinlikle öyle dediğim gibi bastırabilmeniz mümkün değil 16 haftada ben şu an 5 haftalık hamileyim karnıma rahmime sertliğinden bastıramıyorum bastırsam ağrı hissederim çok, öyle söyleyeyim içiniz rahat olsun hamile değilsiniz

canım olsa kesin teste çıkardı,bende 14 haftalıgım karnım yeterince yağlı ama henüz bebeğe dair bir şişkinliğim yok ama sertlik vs var tabiki

Cok cok tesekkür ederim dönüşleriniz icin cok sagolun içim ferahliyo insaallah. Cok ağır ilaçlar kullaniyorum hamilelikte asla alınmaması gereken ilaclar özellikle bebek erkek olursa Allah korusun cinsiyet gelişimini engelliyormuş öyle bi ilac ondanda kesinlikle gebelik olmamasi lazim cok kötü etkiledi beni bu korku her ay kaygıdayım. Rabbim hepimize en doğru zamanda en saglikli sekilde evlatlar nasip etsin insaallah

canım önce senin sağlıgın tabiki, biz sağlıklı olmadıktan sonra çocuğumuz olsa ne olur, böyle bir durum var lütfen korun ozaman .

canım önce senin sağlıgın tabiki, biz sağlıklı olmadıktan sonra çocuğumuz olsa ne olur, böyle bir durum var lütfen korun ozaman .
Aynen. Tabiki korunuyorum hap ile. Hem ayrica eşimde korunuyo ama o ay onun korunmasinda problem olmuş oyüzden yani o panik yapmistim sonra adetimi olunca rahatlamistim. Ama simdi karnimdaki hafif şişlikle korkularim geri geldi en cok insanı bu hani internette işte korunurken hamile kaldim, hamileyken her ay adet gördüm, kan tetlerim negatifti ama ben hamileymişim filan diye yazanlar mahvediyo onlari okuyunca eyvah diyo insan ne hap, ne adet nede kan testi garanti degilmis diye panik yapiyo

yok canım ya ,mutlaka testlerde çıkardı merak etme,doktora neden gitmiyorsun belki bagırsaklarınd sorun var.

Benim karnim baya cikik ama her hamilede farkli oluyo tabi ic karnim dar karnima birak bastirmak mumkun degil icime cekemiyorum yatamiyorum o yalanci gebelik olabilir. Lisede beni korkutmuslardi yuzme havuzuna bizden once erkek kafilesi girmis diye aynin seninki gibi karnim sisti 2-3 ay adet gormedim bide idrarda pozitif cikmisti testim sonra ablamla kan testi verdik negatif cikti ertesi gun adet olmustum. İnsan beyni cok tuhaf bisey ama ultrasona giremiyosan da mutlaka bi doktora girun belki gaz ile alakali olabilir sakaya gelmez saglik sonucta

Aynen psikoloji inanilmaz etkiliyo insani en olmadik şeyleri bile belirti diye algılıyo hatta gercekten belirti bile gösteriyo vucut ayni sizin karninizin şişmesi ve adet görememeniz gibi. Dediginiz gibi devam ederse şişlik mutlaka artik giderim bi doktora cok tesekkür ederim cok sagolun

Yumruk tekme gibi mümkün değildir 14 15 haftalarda bebek daha 10 cm bile yok minnacık nasıl tekme atsın gaz veya kas hareketidir büyük ihtimalle. Ben 29. haftamdayım 20 den sonra az pıt pıt hissetmeye başladım. Şu an tekme tokat dalıyor az kalmış sizinde yakında o tekmelere maruz kalacaksınız merak etmeyin

O donemde hissettigimde tekmeymis megersem cunku 20. Haftaya geldim hala ayni yerleri tekmeliyor 18. Haftamda doktor bile sasirdi ultrasonda elinin altinda hissetti tekmeyi bu haftalarda bu kadar kuvvetli tekme atan bebek hic denk gelmedim dedi. Sagligi gayet yerinde gece yatarken yada oturdugumda cok zorluyo beni surekli hareket halinde. Sadece esim elini karnima koydugunda sakinlesiyo. Hatta bazen geceleri hareketinden uyuyamadigimda esim elini karnima koyup benim uyumami bekliyor

Hay maşallah minik bir tazmanya canavarı geliyor desenize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…