• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 Aylik Bebekle Ucak yolculugu...

PaPAtyaOrj

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2013
1.199
182
123
Isvecte yasiyorum 2 hafta sonra ailemi ziyarete Turkiyeye Mersine gitmek istyorum kizimla,

4 aylik olacak....

Bu konuda kesin kararliydim ama eltim aklimi karistirdi henuz cok kucuk hastalanabilir ucak kulaga zararli sagir edebilir….

Allah korusun birsey olursa bu ailedekilerin dilinden kurtulamazsin vsvs. gibi seyler söyledi...

Ucak yolculugumuz biraz uzun olacak evden havaalanina 1 saat havaalanindan istanbula istanbuldan adanaya adanadanda taksiyle mersine gidicez...

1 gunde 2 ucak....

Sizce gitmeli miyim kizim hastalanabilir mi ?

Sadece anne sutu aliyor anne sutu alan bebislerin bagisikligi daha yuksek oluyor daha az hastalanma ihtimali var deniliyor mama alan bebeklere göre…

Ama orada sigara icenleri sormadan bebegi istedigi gibi kucaklayip yapis yapis öpenleri dusundukce korkuyorum.

Tabi birazda sans isidir yurtdisindan Turkiyeye yolculuk yapipta sorun yasayan varmi ?

Ben ne yapmaliyim?

Ben yıllarca transatlantik uçuyorum. Kızımla ilk yolculuğum tam 4 aylıkken olmuştu ve kara yolculukları hariç tam 23 saat 3 aktarma ile yolculuk yapmıştım. Şimdi Allah'tan tek uçuş var. Bebeğiniz emzik emiyorsa, ağzına emzik verin ve kalkış sırasında burnunu sıkıp bırakın. Kulaklarındaki basınç kalksın. Merak etmeyin, hastalanmaz.

Ben yıllarca transatlantik uçuyorum. Kızımla ilk yolculuğum tam 4 aylıkken olmuştu ve kara yolculukları hariç tam 23 saat 3 aktarma ile yolculuk yapmıştım. Şimdi Allah'tan tek uçuş var. Bebeğiniz emzik emiyorsa, ağzına emzik verin ve kalkış sırasında burnunu sıkıp bırakın. Kulaklarındaki basınç kalksın. Merak etmeyin, hastalanmaz.
Cok uzak bir yerde yasiyorsunuz belliki... Bizim yolculugumuz istanbula kadar 3,5 istanbuldan adanaya 1,5 toplamda 5 saatimiz ucakla gececek....
Malesef kizim emzik almiyor.
Sutumu sagip biberon ile vermeyi dusunuyordum iniste ve cikista.
Burnunu s1k1p birakin derken sureklimi kapayip birakmaliyim yoksa burnunu hep mi kapali tutmaliyim ucak yukselene veya inene kadar ?

Keşke emzik emseydi iyi olurdu. Sıkıp bırakın burnunu sürekli. Önemli olan aslında çeneyi oynatmak kulakla bağlantılı olduğundan. Kalkış ve inişte bebek kucağınızdayken ağzını elinizle açtırıp kapatın, çenesini oynattırın. Biraz uğraşacaksınız ama en azından kulak ağrısı çekmez. Sonra da uyur zaten rahat edersiniz.

Aslinda cok iyi bir zamanla...benim oglum 11 aylikken bindi ucaga...yerinde durmak istemedi.. Her yere emeklemek istiyordu...seninki oh kucakta mis gibi gidersin yemeginide yersin rahatlikla...

Ben inip kalkarken emzirmistim oglumu...nasil mi? Cam kenarina oturdum ve arkami dondum.. Buarada dugmeli gomlek giymistimki kolay olsun...yanimda esim vardi tabiiki...

Ha birde kafasina mutlaka bi sapka al bebeginin.. Cunku klimalar zararli...hasta olup olmamasi ise tamamen sans..ucakta olur demiyorum tatildede olabilir.. Kismet...

ben de emzirmiştim oğlumu ilk uçağa bindiğinde bebekken..
kalkış ve iniş esnasında.. doktorum söylemişti.. emme hareketi kulakta basınç olmasını engeller demişti..
takma kimseyi valla dön arkanı emzir.. kulağı dolmasın basınçla...
onun dışında oyalanabileceği bir iki renkli bez kitap çıngırak falan al yanına..
yedek kıyafetler...

Türkiye'ye geldiğinde de artık bebeğini korumak sana kalmış.. şapur şupur öpmelerine izin verme.. hiç sevmem el kadar bebeğin öpülmesini...
alerjik bünyesi var doktor öpülmesini yasakladı falan uydur bişiler :)

Isvecte yasiyorum 2 hafta sonra ailemi ziyarete Turkiyeye Mersine gitmek istyorum kizimla,

4 aylik olacak....

Bu konuda kesin kararliydim ama eltim aklimi karistirdi henuz cok kucuk hastalanabilir ucak kulaga zararli sagir edebilir….

Allah korusun birsey olursa bu ailedekilerin dilinden kurtulamazsin vsvs. gibi seyler söyledi...

Ucak yolculugumuz biraz uzun olacak evden havaalanina 1 saat havaalanindan istanbula istanbuldan adanaya adanadanda taksiyle mersine gidicez...

1 gunde 2 ucak....

Sadece anne sutu aliyor anne sutu alan bebislerin bagisikligi daha yuksek oluyor daha az hastalanma ihtimali var deniliyor mama alan bebeklere göre…

Ama orada sigara icenleri sormadan bebegi istedigi gibi kucaklayip yapis yapis öpenleri dusundukce korkuyorum.

Tabi birazda sans isidir yurtdisindan Turkiyeye yolculuk yapipta sorun yasayan varmi ?

Ben ne yapmaliyim?
ben kızım 45 günlükken yolculuk yaptım.dr a sordum hiçbir şey olmaz dedi.sadece uçak kalkarken ve inerken biberonla besle,emzir ya da emzik ver.bunun sebebi de basınç farkı nedeniyle oluşacak kulak zarındaki baskıyı yok etmek.çiğneme hareketi yaptığı için baskı oluşmuyormuş.kızım doğduğundan beri uçakla seyahat ediyorum.ilk seyahatim 45 günlükken,sonra 3 aylıkken sonra 7 aylıkken sonra 11 aylıkken, 1 yaşında, 18 aylıkken oldu.
korkmanı gerektirecek hiçbir şey yok

opmeyi engellemek size kalmis fakat hava degisimine dikkat edin,benim oglum 5 aylikti ilk Turkiye ziyaretimizde biraz sersemledi,grip gibi oldu yavru.halbuki yasadigimiz yer soguk memleket Turkiye sicak.
ucakta da sorun olmaz merak etmeyin,sadece anne sutu aliyorsa siz emzirirken uyur,cekinmeyin emzirmekten filan..eger cekinirseniz de atin omzunuza bi esarp kapatin gogsunuzu.bebeginiz orda misil misil uyur gider:)

emzirme onlugu vb birsey bulundur kalkista ve iniste emzir. ben hic bir sorun yasamadim ama ucakta aglayan bebek coktu.

4 aylik olacak....

1 gunde 2 ucak....

Ben ne yapmaliyim?
Gitmelisin bence,ben de 3aylık bir bebekle yolculuk yapmıştım yan koltuğumdaydı,annesi bol bol su içirdi yutkunsun diye,yutkunursa basınç sorunu çözülür zaten.

benim kızımda 3 aylıktı almanyadan türkiyeye götürdüm..anne sütü dahi almıyordu...hiç bir şey yapmadım...hastada olmadı...
Maşallah sorunsuz geçirmişsiniz tatilinizi.
Insallah benimkide kizim hicbir sorun yasamanadan gecer. Aksi taktirde 5 eltim var 5 ide arkamdan demedigini birakmayazlar...
Aktarmali ucus muydu sizinkide ?

opmeyi engellemek size kalmis fakat hava degisimine dikkat edin,benim oglum 5 aylikti ilk Turkiye ziyaretimizde biraz sersemledi,grip gibi oldu yavru.halbuki yasadigimiz yer soguk memleket Turkiye sicak.
ucakta da sorun olmaz merak etmeyin,sadece anne sutu aliyorsa siz emzirirken uyur,cekinmeyin emzirmekten filan..eger cekinirseniz de atin omzunuza bi esarp kapatin gogsunuzu.bebeginiz orda misil misil uyur gider:)
Teşekkür edeim önerileriniz için :)
Emzirme önlüğünü mutlaka kullanmalıyım hemde kimseden çekinmeden...
Bizim buralarda çok soğuktur bu yuzden mersininde en azından bıraz serin olmasını beklıyoruz...
Turkıyeye gidecegimiz için tuberkuloz asısını yaptırdık...

Grip oldu derken küçük bir sorunun muydu yoksa tatilinizi etkileyecek kadar ileri gitrimi durumu? Hangi ayda gitmiştiniz ve
Sizde aktarmalımı gitmiştiniz birde yanlız mıydınız acaba?

Aslinda cok iyi bir zamanla...benim oglum 11 aylikken bindi ucaga...yerinde durmak istemedi.. Her yere emeklemek istiyordu...seninki oh kucakta mis gibi gidersin yemeginide yersin rahatlikla...

Ben inip kalkarken emzirmistim oglumu...nasil mi? Cam kenarina oturdum ve arkami dondum.. Buarada dugmeli gomlek giymistimki kolay olsun...yanimda esim vardi tabiiki...

Ha birde kafasina mutlaka bi sapka al bebeginin.. Cunku klimalar zararli...hasta olup olmamasi ise tamamen sans..ucakta olur demiyorum tatildede olabilir.. Kismet...
Sapka hiç aklıma gelmemişti teşekkürler öneriniz için :)
Tatiniz nasıl geçti yurtdışından mı gitmiştiniz sizde?

Tatilimizi etkiledi,cunku hiril hirildi bebegim,gece nefes alamadikca agliyordu,baya baya tikanmisti burnu filan..oyuzden aman diyim hava sicak benim bebegim soguga aliskin usumez diyip cok ince giydirmeyin ama sicaktan da kavurmayin yavruyu:KK68:gunduz olurda yere yatirirsaniz altina battaniye filan koyun usumesin yerler soguk oluyor.benim bebegim cifte vatandas,ona ragmen giderken seyahat saglik sigortasi da yaptirmistik,cok ise yaramadi gerci..turkiye de sigortasi olmasada devlet hastanelerinde ucretsiz bakiyorlar bebeklere turk vatandasi oldugu surece.ama ozel hastaneye giderseniz normal ucreti neyse onu aliyorlar.en iyisi yakin bi sgk ya gidip 30 lira civari bi ucret odeyip bebegin sogrtasini aktive etmek,olur da ozel hastaneye gidilirse en azindan yari ucretini aliyorlar.
bizim gittimiz ay nisandi,haziranda donduk.yani tam gecis mevsimiydi..hatta 3gun sonra yine gidiyoruz:KK3:ama bu sefer dikkatli olmaya kararliyim insallah hasta etmem sabiyi.

ben giderken de donerken de yanlizdim,istanbula indikten sonra Bursaya otobusle devam ettik,aktarmali sayilir yani :cool:

bebeginiz cok kucuk hic korkacak bisey yok,cok rahat gidersiniz merak etmeyin.ben giderken bebek arabasini bile goturmemistim,koynuma asili gitmisti kerata,tabi simdi tasiyamam artik abi oldu :)

buarada yaniniza alt acma bezi almayi unutmayin bikac tane,bide kucuk bi battaniye.ucakta veriyorlar gerci ama bebekler icin,nezaman yikandigi mechul tabi..bide sevdigi bikac oyuncak.olurda aktarma arasinda uyumassa eline verirsiniz yada asarsiniz pusetine.

Back
X