• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4 aylık bebek beslenmesi hakkında;

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

masal_prensesi2011

meleğim hoigeldin dünyama
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2011
428
4
46
İstanbul
Arkadaşlar merhaba;

4 aylık bir kızım var... 2. ayından beri mama ile besliyorum.
Son 2 haftadır, mamayı bitirene kadar 1 saat geçiyor.

azında pamukçuk fakan yok... diş çıkarıyor falanda değil, ama son 1 haftadır özellikle hat safhaya ulaştı...

150 cc veriyorum.. 60 cc içiyor başlıyor ağlamaya içmek istemiyor...biberonun başlığını ağzında oynatıyor...

sonra artık 1 saatte oyunlar yaparak içiriyoruz...

golden goat mama kullanıyorum... 2 aydır güzel içiyor...

başına böyle bir sıkıntı gelen varmı???

bugun mamayı değiştireyim diyorum... ama mamayı sevmese en baştan içmemezlik yapmazmıydı???

Kafam çok karışık doktoruda izinde ulaşamadım... yardımınızı rica ederim...

yoo benim kizimda 3 saatte emer
oda 4 aylik
ara ögunde yaparim
hic ögün atlamayiz ama
sizin onun acitigini anlamasi icin ac birakmaniz lazim
nacizane fikrim

Son düzenleme:
Aynı sorun bende de var canım. En düzenli gece emiyor. Gündüz emmeleri azaldı sanki. Mamayıda 90 dan 60 çekti. Aç uyuyor resmen deli olacam...

Hiç yapmazdı... Çıldırıcam... geç verdim şimdi deli gibi biberona saldırdı... 150 cc yaptım.. 60 cc kalınca başladı kendini kasıp ağlamaya... zorduyosun daha da deliriyor... 15*20 dk sonra kalanını yeniden verdim 2*3 çekti sonra biberon ucunu diliyle oynamaya başlıyor elini azına sokmaya çalışıyor... deliricem...

diyorum acaba dişmi çıkarıyor... oda çok erken değilmi???
uyku düzenide değişti... önceden gün içinde uyudumu 1-2 saat uyurdu şimdi 30 dk uyuyor zınk kalkıyor...
sürekli değişik sesler çıkarıyor (kızgın şekilde) ... hadi diyorum artık sesini keşvetti değişik değişik sesler çıkarıyor...

off kafam çok karışık...
başka mama aldım (sma) ondada aynı şeyi yaptı...
zaten ilgisiz bi doktorumuz var ... onuda değiştirmem lazım...

devamlı bakıyorum acep pamukçuk mu diye... oda değil

çıldırıcam

Oğlum 5 aylık oldu anlattıklarının hepsini bende yaşıyorum mama yedirmek bir ölüm diliyle ittiriyor,kafasını çeviriyor,ellerini ağzına sokuyor çok zorlamak istemiyorum ama günlük tüketmesi gereken bir miktarda var zorlayınca da başlıyor ağlamaya sonra bitmek bilmeyen ağlamalara dönüşüyor.Ek gıdalara başladım ama daha bir düzen oturtamadık.Bugün delirdim sabah 8 de 120cc zorla içti 11 de muhallebi verdim 1de bir ağlama krizi başladı napsam susmuyor mamada yemedi bizde günlerdir iştahsız diye doktora götürdük çok şükür bir sağlık problemi yokmuş ben yiyemiyor ya ya midesinde bir problem var ya da pamukçuk var diycek sandım huysuzluğundan yapıyor dedi.Bu ay 610gr almış galiba buda az.Doktorumuzun dediğine göre günlük 1600 kalori alması gerekiyormuş.Sabah yumurta,bebe bisküvisi vs kahvaltı,öğlen meyve,yatarkende muhallebi ver dedi.180 cc içebilirmiş nerdee bizim için mümkün değil hem ben doktorun dediklerini versem zaten o kadar mamayı bir seferde hayatta içemez napıcam şaşırdım kaldım.Bebeğinizin günlük beslenmesini nasıl yapıyorsunuz.Ek gıdaları verdik mamayı günde kaç defa vermek lazım.Günlük beslenmeyi saat saat örnek olarak bir yazar mısınız?

Back