Bebek Beslenmesi 4 Aylık Bebeğime Ek Gıda

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
emzirme konusunda problem yaşadığınızdan herhalde bu kadar erken ek gıdaya geçiyorsunuz... size önerim dr nuza görünüp kilosuna baksınlar ve ona göre bu aya uygun yeme listesini anlatsınlar... buradaki menülerle çocuğunuza tam anlamıyla besleyemeyebilirsiniz.. sevgilerle.........

Arkadaşım ramazan geliyor ama Rabbim bu konuda annelere kolaylıklar sunmuş oruç tutuarsan tabi sütün kesilir. ek gıdayla da bebek doymaz. anne sütü de şart. bebeğin biraz daha büyüsün tutarsın inşallah. benim bebeğimde 4 ayını tamamladı. ben geçen sene hamilelikten tutamamıştım. bu sene de bebeğimi emzirdiğim için tutmayacağım. o büyüsün tutarız inşallah.

4 aylık bir bebek için bence ek gıdalar çok erken.en az 6 ay sadece anne sütü 6 ay itibariyle meyve püreleri veriyorsun sonrada yogurt en azından ben böyle yaptım.bebegin için en önemli gıda şu an anne sütü.hayatının hiçbir döneminde tekrar alamıycak ama ek gıdaları yaşamı boyunca yiyecek

bencede ne oruç tutması bebeginin sağlığımı önemli senin oruç tutmanmı?!! emzirme işini bitir 365 gün oruç tutarsın..millet süt bulamıyo emzirmek için sen ömrün yettigi sürece yapabileceğin bişey için sütünü kesiyosun! akıl işimi bu? ilk 6 ay sadece anne sütü 2 yılda takviye olarak vermen lazım.bebegini besle diye allah süt veriyo sen oruç için sütünü kesiyosun..sence kabul olurmu o tuttugun oruç allah katında bi daha düşün bakalım!!hamileykende tutmuşsundur allah bilir! bu dönemde sütü kesmeyi bile düşündügüne göre!

yooooooooooooooooo hamileyken tutmadimmm,,ya ne bileyim umarim sutum olur,,,bi kC GUN DENIYCEM ORUC TUTMAYI EGER BAKTIMKI BEBEGIM DOYMUO VE SUTUMDE ONA YETMIO OZAMAN TUTARIMM;;;AMA CEWREM COK BASKI YAPIO ILLA TUT DIE:::NAPCAM BILMIORUM

çevrendekilere deki "ben bi insanım de yemek yemezsem sütüm olmaz sütüm olmazsa bebeğim doymaz bu şekildeyken tuttugum oruç kabul olmaz kaza tutacam" de.anlayan anlar anlamayan anlamaz zaten.."size ne" de diyebilirsin..yada millet varken orucum de ama tutma bi kaç saat bisey yemezsin gizli içersin suyu falan allah bilir zaten senin içini..bence tutma yazık bebegine..çok üzülürsün sonra..iki saat su içmese insanın sütü azalıyo hemen kaldı ki saatlerce bişey yiyip içmeyeceksin..bide sıcak..sütmü kalır..sen denemeden ben söyleyeyim süt falan kalmaz...bu insanları anlamıyorum ya..emziren kadına ısrar edilirmi illa tut diye sanki sevabı onlara..bence sevabı değilde günahı onlara gider inşallah!!!

Tut orucunu arkadaşım... merak etme sütünde olur herşeyinde.. veren Rabb'im sen tevekkül et Rabb'im senin rızan için orucu tutuyorum de başla ramazana.Sütün kesilmez inş.

Tut orucunu arkadaşım... merak etme sütünde olur herşeyinde.. veren Rabb'im sen tevekkül et Rabb'im senin rızan için orucu tutuyorum de başla ramazana.Sütün kesilmez inş.

arkadasım ona kimse tutma demiyo zaten süt işi bitince isterse 365 gün tutsun.ben bebeği düşünüyorum ona gereken sütü düşünüyorum..bak sen bile diyosun inş.sütün kesilmez diye.yemeyen içmeyen adamda süt olurmu allah askına..herşey duayla olsa aç olduğu için sütü kesilen bu yüzden de bebegi ölen anne naapsın??!!onunkide bi nevi oruç..duayla süt olsa emin ol herkesten önce onda olurdu!!!

arkadaşıma kesinlikle katılıyorum yemeden içmeden süt olmaz o bebeğin süte ihtihacı var aklı olan oruç tutmaz. daha sonrada tutabilir sonuçta ama süt kesilince bi daha geri gelmez.

yooooooooooooooooo hamileyken tutmadimmm,,ya ne bileyim umarim sutum olur,,,bi kC GUN DENIYCEM ORUC TUTMAYI EGER BAKTIMKI BEBEGIM DOYMUO VE SUTUMDE ONA YETMIO OZAMAN TUTARIMM;;;AMA CEWREM COK BASKI YAPIO ILLA TUT DIE:::NAPCAM BILMIORUM

çevre baskısıyla oruç mu tutulur canım yaa hangi devirde yaşıyoruz Allah aşkına çok saçma inanamıyorum. bebeğin mi önemli çevren mi

konu sahibini cok ıyı anlıyorum benım cevremde öledir bu yaz temmuz bası bebek düşündük ramazan gecsın öle yapın dedi kayınvalıdem oruc tut dedi gecebn sene kazayla kaldı tutamadım ama kazasını yaptım oda dusuk oldu saglık olsun ama ben yaz tatılınde evdeyım 3 ay calısmıyorum dedım yatmak daha kolay olur dedim çalısırken dusuk tehlıkesı yasarsam yatamam işten izin alıpda dedim ama anlamadı oglunu tembıhledı sakın yapma dıye yapmadık hemen gecsın yapın dedi inat deilmi yapmıycammm 2 sene oldu evlenelı 3 düşük yaptım evdeyken olsun istedim gecen senede tutamadım ama sonra 1 ay paşa paşa tuttum işte bu cevre bu buyukler böle... anlamaz halden ramazan gecsin calısın kızım der bebek için yapmıyorum dıcem 2. gelını alsın o yapsın artık...

arkadaşım bir anne olarak söylüyorum. bebeğini düşünüyorsan tutma. ne demek mama var besleyebilirsin. rabbim anne sütü vermiş sana niye faydalanmasın bebişin.
benim sütüm olmadı mama verdim ama hala içim acır bu yüzden.
senin o bebeğin rızkını kesmeye hakkın yok etrafınında.

Allahü tealanın izin verdiğiyi bir konuya kul ne karışır... bu konuda hükümler de vardır.... arkadaşım dediğim gibi Allah bu konuda ruhsat vermiş ha sen yine de tutacağim diyorsan bu senin tercihin karışamam ama lütfen bunu Allah rızası için yap çevre baskısı için değil.... oruç Allah rızası için tutulur...

Hay Allahım ya ne cahil cuhela kendini din uleması zanneden insanlarla dolu dünya....

off neyse...
konu sahibi arkadasım keci sütü al ve onunla yogurt mayala
yaz ayi zati havalar feci
ayran yaparsın biraz sulandırıp verirsin bebeğine
sonracigima mevsim meyvelerinin suyundan ver azar azar
4 ay erken falan değil
tatttır herşeyden
benim doktorum kızımın gelişimi gayet iyi olmasına ragmen 4. aydan itibaren baslattı meyve sularına ve yogurda
ne kadar erken baslarsa o kadar azaliyormuş alerji riski
şimdi 6. aydayiz
hiç bi zararını gormedim
kaldı ki zaten sütten kesmek demek değil ek gıdaya geçmek
ne kadar yerse yesin memeyi gorunce saldırır merak etme sen

4 aylık bi bebeğe karnı doyucak kadar ek gıda verilmez ki zaten 4 aylık bebeğe ek gıda başlanılmaz eğer süt yetmez kilosu azsa o başka. Benim kızım 11.ayına giricek hala emiyor yemek yememiz sorunlu ve kızım ayına göre biraz zayıf o yüzden oruç tutmayı düşünmüyorum. Orucu sonradan tutup telafi edebilirim ama sütüm giderse bunu telafi edemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…