• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeğim yemiyo lütfen yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ecrin_krks

evli-mutlu-çocuklu
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2010
205
4
46
İstanbul
slm kızlar 4 aylık bi oğlum var,3 ay emzirdim daha doğrusu emzirme savaşı verdim baştan beri isteksizdi ve yaklaşık 1 aydır hiç ağzına almıyo.Düzenli sağmadığım için de sütüm kesildi şimdi hiç yok.Mamaya başladık ama çok az yiyor ne yaptıysam olmadı..Resmen kavga ediyo biberonla..kaç çeşit mama denedik yokk yine aynı..Doktorumuz 5 öğün günde yedireceksin diyo 4 saat arayla..4 saatte bazen 3.5 saatte 100 cc veriyorum ama çoğnlukla 70 veya 80 içip gerisini bırakıyo.Bazen de 120 cc bitirdiği de oluyo.İki aydır kilo alımı bi hayli azaldı ilk iki ay 1.200 alırken 3 ayın sonunda sadece 600 g ve 4 ayda 400 g aldı çok üzülüyorum.Doktor kilo alımı az dedi ama yemiyo deyince hiçbir doktor bi çözüm sunmadı ne yazıkki.Benim durumumda anneler var mı ve varsa siz neler yapıyosunuz nasıl yediriyosunuz,bu aydaki bebekler nekadar yemeli?Günde bazen 650 cc yediği de oluyo 300 de artık ne yapçağımı şaşırıdım düzelir dio herkes ama 2 aydır hep aynı.Artık psikolojim bozuldu hep ağlıyorum yemediği zamanlarda lütfen bi akıl verin...

slm kızlar 4 aylık bi oğlum var,3 ay emzirdim daha doğrusu emzirme savaşı verdim baştan beri isteksizdi ve yaklaşık 1 aydır hiç ağzına almıyo.Düzenli sağmadığım için de sütüm kesildi şimdi hiç yok.Mamaya başladık ama çok az yiyor ne yaptıysam olmadı..Resmen kavga ediyo biberonla..kaç çeşit mama denedik yokk yine aynı..Doktorumuz 5 öğün günde yedireceksin diyo 4 saat arayla..4 saatte bazen 3.5 saatte 100 cc veriyorum ama çoğnlukla 70 veya 80 içip gerisini bırakıyo.Bazen de 120 cc bitirdiği de oluyo.İki aydır kilo alımı bi hayli azaldı ilk iki ay 1.200 alırken 3 ayın sonunda sadece 600 g ve 4 ayda 400 g aldı çok üzülüyorum.Doktor kilo alımı az dedi ama yemiyo deyince hiçbir doktor bi çözüm sunmadı ne yazıkki.Benim durumumda anneler var mı ve varsa siz neler yapıyosunuz nasıl yediriyosunuz,bu aydaki bebekler nekadar yemeli?Günde bazen 650 cc yediği de oluyo 300 de artık ne yapçağımı şaşırıdım düzelir dio herkes ama 2 aydır hep aynı.Artık psikolojim bozuldu hep ağlıyorum yemediği zamanlarda lütfen bi akıl verin...

keşke sütün olsaydı ama bazen elimizde olmuyor işte...
aptamil'in normal mama yemeyen ve iştahsız çocuklar için özel ürettiği, aptamil milumil isimli bir maması var.tadı bebeğe daha hoş geliyor lezzetli ve aynı zamanda doyurucu.bunu bi dene istersen.denemek için 300gr'lık küçük paketide var.
umarım sever bebeğin.:80:

benim oğlumda 4.ayında ve 500 grm almış..biz mamaya baslayalı cok oluyor..drmuz bu aykı kılo alımını az buluncada ek gıdaya baslayabilirsiniz elma armut ve şeftalı suyu verebilirsin dedi..bizimkide cok istahlı bı bebek değil zorla emer ve ben meyvesuyunu sevmez dıye korktum ama hıc sorun cıkarmadı cok guzel yıyo..2 dilim elmayı veya armutu cam rendeyle rendeledikten sonra tulbeny gıbı bıseyle suzuyorum.. bı ıkı hafta snrada suzmeden rendeleyerk beslıcem. dr bunun hem besleyici olacağını hemde kusma sorunumuz var ona iyi geleceğini söyledi..

keşke sütün olsaydı ama bazen elimizde olmuyor işte...
aptamil'in normal mama yemeyen ve iştahsız çocuklar için özel ürettiği, aptamil milumil isimli bir maması var.tadı bebeğe daha hoş geliyor lezzetli ve aynı zamanda doyurucu.bunu bi dene istersen.denemek için 300gr'lık küçük paketide var.
umarım sever bebeğin.:80:

canım zaten şuan bu mamayı kullanıyorum ama pek farketmedi aslında.bebelac,aptamil,sma,similac da denedim hepsinde aynı anlican..bakalım inşallah düzelir iştahı yerine gelir.meyve suyu veriyorum 30 cc kadar bazen hepsini bitiriyo bazen 15 cc falan içiyo.elma ile havuç rendeliyorum tülbenten geçiriyorum bende.gerçi doktorumuz 6 aydan önce başka bişi verme dedi ama ben 4 ayı tamaladıktan sonra başladım alıştırma amcı ile..

canım zaten şuan bu mamayı kullanıyorum ama pek farketmedi aslında.bebelac,aptamil,sma,similac da denedim hepsinde aynı anlican..bakalım inşallah düzelir iştahı yerine gelir.meyve suyu veriyorum 30 cc kadar bazen hepsini bitiriyo bazen 15 cc falan içiyo.elma ile havuç rendeliyorum tülbenten geçiriyorum bende.gerçi doktorumuz 6 aydan önce başka bişi verme dedi am ben 4 ayı tamaladıktan sonra başladım alıştırma amcı ile..[/QU

dr.lar sadece anne sütü ile beslenen bebekler için 6.aydan sonra başlayın diyor ekgıdaya.ama bebeğin mamayla besleniyor,bencede ufak ufak başlamanda bi sakınca yok.
sağlıkla büyüt bebeğini ve bol iştahla tabi:56: :66:

Back