Bebek Beslenmesi 4 Aylık Bebeğim Var Yardımcı Olabilirmisiniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

iyitugba

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2009
48
0
286
42
Bursa
Merhaba,

Haftaya pazar 4 aylık olacak bir kız bebeğim var.7 kilo şu anda.1 ayda 800 gram almış.Devamlı emen memede uyuyan bir bebekti.Fakat 1,5 haftadır gündüz emdiği 3-5 lokma geceleri de 5 defa falan kalkıp emiyor kuvvetli bir şekilde.Gündüz ise aşırı isteksiz devamlı etrafa bakınıyor gülüyor bana bakıp konuşmaya çalışıyor 2 dakika zor duruyor memede gözü hep etrafda memede tutmak imkansız bende sanki bilerek yapıyormuş gibi çok bozuluyorum nezaman acıkıyor ne zaman acıkmıyor anlamıyorum artık.Uyku düzeni desen yok zaten devamlı kucakta olsun bakınsın başka birşey istemiyor ellerini emiyor devamlı salyalı diş çıkarma bu aylarda başlarmı acaba?Bir de bu emme düzeni artık düzelmezmi nezaman acıkıyor anlamadığım için biryere bırakıp gidemiyorum biberon almıyor gözü memeden başka birşey görmeyen bebek şimdi onu görmüyor devamlı göğsümü sağmak zorunda kalıyorum.Neden böyle oluyor acaba?

muhtemelen diş çıkaracaktır. benim oğlan da tuhaf huylar edinmeye başladı. diş çıkaracakları zaman çocuklara bir haller oluyor.

cnm diş değilde doktora sordum kızım 5aylık aynıo seninki gb önlük dayanmıo heryeri yalıo emio damakları çeneleri buruşuk kagır gbydi açılıo çene kemikleri genişlio merak etme çok saglıklı bebek şuyan dedi agrı kaşıntı yapıo genişleyip açıldıkça diş için hazırlanıo çenbe kemiği dedi zemin oluşuyo yanii

benim de oğlum var 3 aylık son 1 haftadır aynı senin anlattıklarını yaşıyorum bende gece cokur cokur emiyo gündüz emmiyo parmağımı yalıyo damlalılıkla su veriyorum içiyo biberonu alıyo memeyi istemiyo sanki ama gece sorun yok niye böyle anlamadım doktoruna gidince sorucam bende

bizde aynı durumdayız.acaba diş mi çıkarıyor diyorum ben de emmiyor,mamada içmiyor.sadece geceleri emiyor.gezince sakinleşiyor,gülmeye başlıyor.yatrınca ve kucağımda oturunca mızmızlanmaya başlıyor.şu anda kucağımda mesela sağa sola kasılıp duruyor kucağımda mızmızlanarak...ama sanırım dişlerle ilgili bir durum.çünküdiş etlerini ovuşturunca da sakinleşiyor...

canım benim kızımda öyleydi hatta bazen gece bile hiç emmediği oldu sonra baktıkki dişi çıkmış merak etme ama doktora göster yinede bize krem vermişti damaklarına sürünce acısı azalıyor daha rahat emiyordu

kremin adı neydi canım iyi geldiyse ben de aynısından yazdırayım...

benim kizimda ayniydi surekli emmek isterdi onceden simdi gorunce 2 dk bile emmiyor birakiyor hemen 3.ayina girdiginde basladi 1 hafta sonra 5 aylik olacak gunduz emmek istemiyor gece cok guzel emiyor bu yuzden cok az kilo aldi doktoru artik etrafi kesfediyor o yuzden emmeyebilir dedi ama ben cok rahatsiz oldum 1 aydir 2,5 saatte bir kizimi uyutup oyle meme veriyorum en az 15 dakika en cok 40 dakika emiyor haftada 250 gram aldi sende dene istersen

benimkide çarşamba 5 ayını dolduruyor.senin anlattığın gibiydi.arada memeyi bile istemiyordu ve sürekli huysuzdu..geçen gün bir baktım dişi çıkmış..eşimde bende 4 aylık çıkarmışız çekmiş bize..bazı bebeklerinde çok geç çıkıyor.benimkinin eli hep ağzında hala..bugünde diğerini gördüm iki dişi çıktı yani kolay değil ne kadar zor çıkıyordur o diş ve nasıl rahatsız ediyordur..aman ateşlenmesinler ishal felan olmasınlarda yeterki..nasılsa geçecek sabırlı olmamız lazım sadece biraz az kilo alabilirler bu ara..sağlıklı olsunlar yeterki meleklerimiz..

arkadaşlar aynı durumdayız bizde bu konuda tüm topicleri okuyorum. Benzer durum çok. Ben geçen doktor kontrolünde sordum ama emmek istememesinin diş çıkarmayla alakası yok dedi. Birde başka bir arkadaşım doktor dan 3-5 aylar arası meme bırakma eğilimleri olduğuna dair bir bilgi almış. Ben bundan korkuyorum. Gece ve gündüz uykuda emiyor ama uyanıkken 1-2 dk dan sonra etrafı izliyor, gülüyor agu gugu yapıyor. Bekli devam eder diye kaldırmıyorum memeden vermeye çalışıyorum be seferde sanki sancısı yada gazı varmış gibi kıvranarak ağlıyor. Sürekli kucak istiyor kucağımda ya elini ya da tshırtümü emiyor. Az kilo almış olmasından kaygılıyım ya sütüm yetmezse ya da memeyi bırakırsa diye korkuyorum...

benım kızımda aynen senın anlattıgın gıbıydı her bebek bu sendromu yasıyor dıye dusunuyorum bu donemlerde 3 aylıktan sonr baslamıstı memeye karsı tavrı zaten 5. aydan sonra ek gıdalara da gecınce memeden ıyıce sogudu ve en sonunda 8 aylıkken memeyı bıraktı ama yınede 6 aylıga kadar anne sutu agırlıklı beslendı.. aslında memeyı erken bırakmasında benımde acemılıgım var ılk cocuk olunca ınsan bılemıyo herseyı sen benım yaptgımı yapma 6. aydan sonra ek gıdalara hızlı bı gecsı yapınca ben once yedırdım sonra emzırmeye calıstım halıyle memeyı almadı ve yavas yavas memeden sogudu sen ek gıdalara basladıgında once emzır karnı doysun sonra gıdasını ver ayrıca eger kılo alımında onemlı bı sorun yoksa ne kadar az ıcıyo gıbı gelsede ona yetıyodur ben hayret edıyodum nasıl kılo aldıgına...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…