Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
4 aylık bebeğimi işe başlayacağım için yalnız bırakıyorum.en az 6 saat yanında olmucam.şuan emziriyorum ama işe başlayınca ne yapcam.sağarak vermek göğsü sarkıtıyormuş.doktor ek besinlere geçebilirsin dedi.
elma suyu aldım hippin.ama çok fazla verilmemesi gerekiyormuş.acaba devam sütü mü alsam ben yokken ondan mı içse.ne yapsam bir türlü çözemedim.kafayı yemek üzereyim.bir düzene oturtmam gerekiyor.yardım edin lütfen.....
Peki bakımını nasıl sağladın? Ben de aynı durumda olacağım muhtemelen, ama patronum anlayışlı, mesleğim de evden çalışmaya müsait, orta yolu bulabiliriz diye düşünüyorum. Bakım için büyüklerimden yardım alma şansım yok bu arada...
Sen ne sordun, ben ne diyorum değil mi? :)
kötü söz sahi kimindir?
Kayıtlı Üye
Nasil yani memeleriniz sarkacak diye sutunuzu sagmaktan mi vazgeciyorsunuz? Kalkip bebegin icin en zararli sey olan hazir meyva sulari almissin?? Bari sut vermiciksen cocuguna devam sutu al.sma gold tavsiye ederim (!)
Şu anda 6 kişi bu msjları okuyo. herkesin bebeğini bırakma vakti gelmiş galiba
malesef bebekleri yaban ellere bırakma sırası geldi,çok üzülüyorum
(çok gece rüyamda görüyorum ya aç kalmış yada iyi bakılmıyo şeklinde benim kuzuma.Allah yardımcımız olsun.fatto bence ek besinler için sen en az 5-6 ayı bekle sütün çıkıyorsa sağ.boşver bebeklerden daha kıymetli deil göğüsler.birde sütünü sağıp bırakan arkadaşlarım var.öyle sarkık göğüs falan hiç duymadım,dikkatimide çekmedi.
süt sağma makinesi almaya karar verdim...hafta sonu araştırıp bir tanesini alcam..en az 6 saat yanında olmucam bebeğimin.sizce ne kadar sağıp evde bulundurmam gerekiyor...çok korkuyorum birşey olacak diye.
Bende sağarak veriyorum ama sarktığını hiç duymamıştım daha önce.Benden sana tavsiye şimdiden bir sağma makinası edinip depolamaya başla sütlerini.Sen olmadığın zaman onları içer.Ayrıca sende iş yerinde makinanla sağarsın.Birde termos çanta alır eve de onda götürürsün sütlerini.Çalışan bir bayan değilim ama çevremde yapılan hep bu şekilde.Sana sağma makina tavsiyemi de yapayım.Medela Mini elektrikli kullanıyordum çekimi çok güçlü göğsü biraz acıtıyor (benim hassas olduğu için belki ) sonra avent elektrikli aldım.Ondan çok memnunum şimdi onu kullanıyorum.Zamandan tasarruf için iş yerinde fazla molan olmayabilir 2 li makina alıp 2 göğsünü de biranda sağıp işe dönebilirsin de aslında.Aventin 2 li makinaları çok uçuk ama lansinoh markanın 2lisi uygun fiyatta.Ama nasıldır bir fikrim yok ?
kraftın süt sağma pompasını aldım.inşallah memnun kalırım.çok ses çıkartıyor ama.şimdi ben 6 7 saat bebeğin yanında olmucam.okulda sütümü sağmam gibi bir imkanım olmucak.sorun olmaz dimi benim açımdan.tecrübeliler ne diyorsunuz.ben evde en az kaç cc süt bulundurmam gerekiyor.bu 6 saat için.
Benimde 5 aylık bir yawrum var bende yeni işe başladım, benim evim yakın olduğu için öğle arası emzirebiliyorum, sen 6 saat yoksan eğer, en az bir 300 cc depolaman lazım, benim bebiş 2 saatte bir emer ve 100 cc içiyor bazen daha bile çok, sütünü depolamaya başla şimdiden.İncir falan ye.
kötü söz sahi kimindir?
Kayıtlı Üye
Medela elektrikli pilli al.cok isini gorur.
Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
sarkacak diye bunu düşünmek banada garip geldi .bebeğin bu dönemi tekrar geçirmeyecek o yüzden olabildiğince cok sütünden faydalanmasına izin ver bence..devam sütü aptamil kullanabilirsin ek gıdadan iyi gibi.bide makine lansinoh öneririm 2li hemde fiyatı da uygun
Kraftin makinesi kullanışlı olmadıgı gibi çok çabuk bozuluyor .ilk once kraft almıştım iki sağmada bozuldu elimde kaldı ardından medelanin pompasını aldım çok da memnunum kaldım.ayrica bebeğime süt çıkarabilmek için sutum artsin diye elimden geleni yapıyorum yaparım da gogus sarkması hiç aklıma gelmemişti dogrusu
kraftın süt sağma pompasını aldım.inşallah memnun kalırım.çok ses çıkartıyor ama.şimdi ben 6 7 saat bebeğin yanında olmucam.okulda sütümü sağmam gibi bir imkanım olmucak.sorun olmaz dimi benim açımdan.tecrübeliler ne diyorsunuz.ben evde en az kaç cc süt bulundurmam gerekiyor.bu 6 saat için.
canım benim bebiş de 3 aylık.. okula gidiyorum bu hafta 3-4 saatliğine bıraktım giderken ve geldiğimde hemen emzirdim arada da ortalama 100cc içmiş yavrum.. seninki daha büyük..4saatte bir emzirmeye dayanabilir ama içtiğinde daha fazla süt içer.. 200cc bırak mesela ilk gün her bir öğünü için.. bi de gerekirse göğüs estetiği olursun ama yavrucuk hipp in bile olsa elma suyuyla bütün günü geçiremez
markaya gelince avent i kullanıyorum ben.. şimdilik memnunum.. yalnız alacağın pompa pilli de olsun.. iş yerinde sağman gerekirse iyi olur..
Cnm çok şanslısın 4 ay birlikte zaman geçirebilmişsiniz birazcıkta olsa bebekte sende kendini toparlamıştır.Ben 2 çocuğumuda 45 günlükken bırakmak zorunda kalmıştım. Sanki cami avlusuna bırakmış gibi hissediyor insan kendini, emme saatlerinde gögsüne bir sancı yapışıyor.Kokusunu özlüyorsun endişeleniyorsun, çok zor ama hayat şartları sonra çocukları ne halde büyütüyorsun bu seferde onlar dışarda sen içerde. Of of hüzün bastı şimdi beni ama dram haline getirmeye gerek yok. Kesinlikle biberonla beslemeyin bebişkoyu, kaşıkla besleyin sabah uzun süre emzirin sonra hazır mamalardan ve gögsünüzün sarkması bebeğinizden önemli değil sağıp süt bırakabilirsiniz ama dikkatli olun hijyen koşullarda yapın.Süt izniniz varsa öğlen akşam gece emzirmeye devam, biberon almadığı müddetçe memeyi bırakmıyor bebişler.Şu andan sonra ilk önceliğiniz bebeğiniz ve siz, çok ev işlerine falan takılmayın imkanlarınız doğrultusunda hiç birşey yapamazsanız haftada yarım gün temizliğe yardımcı alın. Kendinizi çok yormayın yıpratmayın. Bakıcı bakacakta cammera kesinlikle koyun koyamıyorsanız siz eşiniz veya akrabalarınız ani baskınlar yapın, Çok yüzgöz olmayın bakıcıyla çok sertte olmayın ama hoşunuza gitmeyen bir durum olursa içinize atmayın kesinlikle farkında olduğunuzu hissettirin. Allah kolaylıklar versin şimdiden sevgiler.
Tek yolu sağmak. Başka çare mi var. Ben de sağdım. Medela biberonla içirdik. Bu da anne memesini bırakmasını engelliyor. Bazı biberonlar az akışlı olduğu için bebeği tembelliğe alıştırmıyor. Ne kadar süt gereğe gelince, 3-4 saatte bir sağacaksın. Zaten 2 saatten sonra göğüslerin sızlamaya başlar. Sağdığın yetmezse o arada gene medela ile mama verdim ben. Zaten 4 ayı geçmişsiniz. 1 öğünü yoğurt. Ya da az az meyve püresi suyu gibi başlarsanız o da işinizi kolaylaştırır. Azar azar başlarsınız şimdi, zaten 5-6 aydan sonra ver elini çorbalar kahvaltılar.
Zaten doktorlar çocuk mama yiyene kadar ek gıda alsın görüşünde. Pompaya gelinci Lansinoh çiftli elektrikli işini çok güzel görür.
benimde kızım 3 aylık olmak üzere ve ben ay başında işe başlayacağım sütümü sağıp koyacam gün içinde de öğle arası falan gelip emzirecem çok sıkıştığımızda aptamil verebilirsin dedi doktor sağıp depolamana gerek yok dedi zaten öyle çok bi sütüm olmadı anca yetiyo kızıma her yolu denedim ama çoğalmıyo malesef o yüzden ek gıdaya 4 ayda geçerim herhalde bence senin sütün bolsa sağıp koy yada yoğurt gibi ek gıdalara geçersin işten gelincede emzirirsin