• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 4 aylık bebeğim pamukcuk çıkardı yardım!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

arda_

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2008
475
1
316
Diğer
iki gündür bebeğimiz ağzındakilerinin mama artığı olduğunu düşünüyodm ama maalesef bu bebeğimi rahatsız eden pamukçuk rahatsızlığıymış.karbonatlı suyla silmeye çalıştım ama pek başarılı olamadım.eczaneden mikostatin diye bi ilaç aldım ama geçecek gibi görünmüyo.

ben de karbonatlı su iyi gelir diye biliyorum ama işe yaramadıysa yeni gelecekler cvpları merak ettim ..

sen karbonatlı suyu dene canım bi kaç yaptıktan sonra geçiyo gerçekten
benimde yeğenimim tüm ağız içini sardı öyle geçti

Bende ılk zamanlar ılaÇ almıŞtım cahıllık etmıŞtım ılaÇ zararlı
karbonatlı suya devam lÜtfen...

nasıl yapıldığını biliyorsundur eminim ince tülbent kaynatıılmış tülbentle her emzirmeden sonra
parmağınla sıvazla lütfen ama çok üzüldüm Allah acil şifalar versin geçmiş olsun

Evet karbonalı su derım bende..kaynamıs suyla hazırlyın..

canım hemen geçer diye bişi yokki bi kaç gün olur ben bi kutuya karbonatlı ılık su yaptım pamukları parça parça attım içine her emzirmemde kendi gögüsümü sildim emzirdikten sonrada onunkini sonra kendiliğinden geçti ama parmağınla ağzında daire çizeceksin öle sileceksin huysuzlanır ağlar felan ama bunu mecbur yapmalısın

benim kızım da 6 aylık,bu bayramda çıkardı pamukçuk,perişan olduk,huzursuz,ağlıodu sürekli,ateş de yaptı bizde,ilacı düzenli kullan canım,günde 4 defa,2 günde geçiyor,ayrıca gögsünü de her emzirmeden önce siliyorsun,emzirdikten sonra bebeğe su ver,ağzını çalkalamış olur,vitaminini de ihmal etme,geçtikten sonra 3 gün daha kullan,tekrar nüksetmesin
geçmiş olsun kuzuna

Arkadaşların dediği gibi bebeğinin ağzını güzelce karbonatlı ılık suyla sil ama kendi göğsünü de daima her emzirmede sil.yoksa sürekli tekrar eder bu mikrop .Bir sana bir onun ağzına derken ,çok sıkıntılı bir hal alır canım.Merak etme dikkat edersen bir bakmışsın kaybolmuş..

her emzırmeden sonra aĞzını ve memenı karbonatlı su ıle sıl arkasından gazlı bez ıle mıkostatın ıle sıl faydasını gÖrÜrsÜn...

canım benım bebegımde de oldu dr. mikostatin verdi ama once karbonatlı su yap ve tulbentle dılını sıl dedı yoksa faydası olmaz dedı bız oyle yaptık 2 gunde gectı sukur once karbonatlı su ıle sıl sonra ılacı damlat.

dr bize < göğsünü normal kaynamış suyla sil demişti çocuğa karbonatlı su.göğüsü karbonatşı suyla silersen kurur ve çatlama yapar göğsün.ben pişman oldum.sakın

öncelikle geçmiş olsun. bir çay kaşığına gazlı bez sarıp bunu karbonatlı su (tıbbi karbonat - ingiliz karbonatı, eczanaden alınıyor) ile ıslatıp kaşığın tersi ile dilini, yanaklarını ve dudaklarının iç kısmını iyice temizlemeniz lazım.parmaktansa kaşık ile daha rahat oluyor. doktorumuz bize temizliği yaptıktan sonra günde 4 kez 1 ml mikostatin vermemizi önermişti. mikostatini verirken de yarısını bir yanağa, diğer yarısını da diğer yanağa gelicek şekilde vermek gerekiyor. biraz uğraş ile 3 4 günde geçiyor.

Back