• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 aylık bebeğim ne emiyor ne de mama yiyor... :(

mbebek

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2012
12
0
16
Sakarya
Arkadaşlar lütfen bana yardım edin çok çaresizim. 4 aylık bi kızım var 1.5 aydır emziremiyorum sadece uykuda o da çok az oluyo sürekli zayıflıyo doktorum mamaya geçmemi önerdi bebelac aptamil ve hero baby üç mamayı da denedim hiç birini de yemiyo beni de emmiyo çıldırcam idrar tahlılı yapıldı temiz çıktı yarın kan tahlılı yapcak doktor nedır ne olabılır boyle bısey yasayan var mı ne olur tecrubelerınızı paylasın benımle..

allah kolaylık versin arkadaşım aynı şey benimde başıma gelmişti ne kadar zor bi süreç olduğunu biliyorum.tek yapmam gereken şey sabırlı olacaksın.benim kızımda 3 aylıkken birden bire memeden nefret etti her deneyişimde ağlamalar memeyi itmeler bu anneyi öyle yıpratan bişeyki süt var ama emen yok .sadece gece uykulu haldeyken kabul ediyodu memeyi.bende baktımki bu böyle olacak gibi değil mama vereyim dedim mamayıda almadı yarım çay bardağı mamayla başladık kaşıkla yemeye ikna olana kadar nerdeyse bi ay uğraştım biberonla yemeyide beceremiyoru of şuan yazarken bile sıkıntı bastı beni nası zordu o günler ya.şuan 10 aylık bebeğim emme olayı tamamen bitti memeyi emen bebeklere hep heves ediyorum içimde kaldı.biberona alışmasıda çok zor oldu şimdi biberonla besleniyo sabırlı ol inş herşey yoluna girer

bişey daha önerebilirim bebğim küçük anlamaz deme hep onun gözü önünde yiyin için boyle boyle yemek onun ilgisini çekecek şuan kızım ben bişey yesem hemen yanıma gelir ister yedikleri onu doyurmuyo ama oda bizimle birlikte sofrada zevk alıyo damak tadı gelişiyo.

çok teşekkür ederim arkadasım kımse anlamıyo benı ancak yasayan anlar nasıl olur da hıc bısey yemez dıyolar yemıyo ıste ne yapayım hıc bısey gelmıyo elımden pekı bısey sorayım doktorunuz kan ıdrar tahlılı yaptı mı bızımkı 10 gun sonra kilo almamıssa kan tahlılı yapıp kocaelı arastırma ya sevk edecek hıc ıstemıyorum arastrmaya gıtmeyı o surecı bıraz daha ayrıntılı anlatır mısın?

başka şeyler ver mesela ben kızım kırk günlüktü ve başka şey yediremedim emmedide su muhallebisi yaptım muhallebi dediysem öyle katı deyil su gibi hafifte şeker onu bayıla bayıla yemişti birdde onu deneyin

biz tahlil yaptırmadık kilo alımı ilk 3 ay çok iyi gidiyodu ama şimdi çok az az alıyo zaten çokda hareketli.
benim bebeğimde o dönemde hiçbir mamayı istemedi
bi tek su muhallebisini kabul etti sende bi dene hiç yoktan iydir en son çare arı mama o biraz hoşuna gitti umarım bu dönemi çabuk atlatırsınız

Sütünüzü pompayla sağıp biberon ya da kaşıkla vermeyi denemişsinizdir mutlaka.Bir de yine kendi sütünüzle pirinç unu muhallebisi yapmayı deneseniz?Farklı markalarda ve özelliklerde biberonlar alabilirsiniz,bazı çocuklar(benim kızım mesela)biberonu,emziği seçer.Bir de Hipp organik deneyin mama olarak derim ben.Allah yardımcınız olsun.Çok zor bir durum...

farklı biberonları denemeniz faydalı olabilir.. Anne memesi gibi geniş ağızlı ya da dar olanları deneyebilirsiniz. Bir de yoğurt mayalayıp yedirebilirsiniz, belki sever.

benim kızım normal biberon emziğini değilde damaklı olanları kabul etti onuda deneyebilirsin hepsinin türlü türlü huyları var her yolu deniyoruz ya tutarsa hesabı.......

Arkadaşlar lütfen bana yardım edin çok çaresizim. 4 aylık bi kızım var 1.5 aydır emziremiyorum sadece uykuda o da çok az oluyo sürekli zayıflıyo doktorum mamaya geçmemi önerdi bebelac aptamil ve hero baby üç mamayı da denedim hiç birini de yemiyo beni de emmiyo çıldırcam idrar tahlılı yapıldı temiz çıktı yarın kan tahlılı yapcak doktor nedır ne olabılır boyle bısey yasayan var mı ne olur tecrubelerınızı paylasın benımle..

Acil sifalar diliyorum, benim aklima reflu geliyor. Reflu olan bebekler bir sure sonra sutunu içmeyi red ediyor (mama veya anne sutu) ve zayiflamaya basliyor. Benim kizim çok iyi sutunu içen bir bebekken sutunu içerken aglamaya basladi sonra çok aç olmasina ragmen sutunu bitirmemeye basladi, aglaya aglaya sut içtigi zamanlari biliyorum reflu için ilaç alinca duzeldi. Baska bir bebek taiyorum reflusu oldugu için sutunu içmeyen ve forumlarda çoookkk okudum ayni tecrubeleri. Reflu hakkinda bir topic var onu da oku bence orda daha uzun yazdim. Bebeginin midesinden agzina bisey geliyor mu? Ya da bogazina kadar? ara ara yuzunu eksitiyor mu? Kafasina arkaya dogru atiyor mu? benim kizimda bu belirtiler de vardi. Bence reflu ihtimalini ekarte etme çunku teshisi genelde çok zor oluyor, doktorunla konus. Hatta teshisi oyle zor ki bir profesorun (Fransada) resmen fan sayfasi vardi çocuklari surekli aglayan zayiflayan ve doktorlarin bisey bulamadigi bebeklerine reflu teshisi koydugu ve bebeklerine çare buldugu için.

Biliyorum uzun zaman gecti ama suan sizinle ayni durumdayim:( nasil ustesinden geldiniz lutfen bana da soyler misiniz hangi yollari denesem de bebegimi doyurabilsem?

Aynı sorum bende de var bebeğim 4 aylık siz bi çözüm bulabildinizmi
Ben bi haftadir mamasina az pirinc unu pisirip koymaya basladim,bunun sayesinde kusmalari azaldi,gunluk 600 cc ye yakin mama icirdim,,cok sukur kabiz da olmadi ama dun alerji belirtileri gosterince dra gittim,dr mama veya pirinc unu yapmis olabilir bi hafta gozlemleyelim gorelim dedi

Ben bi haftadir mamasina az pirinc unu pisirip koymaya basladim,bunun sayesinde kusmalari azaldi,gunluk 600 cc ye yakin mama icirdim,,cok sukur kabiz da olmadi ama dun alerji belirtileri gosterince dra gittim,dr mama veya pirinc unu yapmis olabilir bi hafta gozlemleyelim gorelim dedi
Eski gunlerime geri donuyorum galiba:(

aynı sorunu bende yasadım bebegım normalde mama alıyordu 4.ayda bırden bıre ıstemedı mama degıstırdım olmadı aventın bıberonunu kullanıyodum biberondan mı dıye sonrasında kauçuk uçlu olan bıberonlarda aldım sonra yemeye başladı genellıkle sılıkon uçlu bıberonları bellı sureden sonra almıyorlar kauçuk uçlu bıberonla vermeyı dene

Back