• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 4 Aylık Bebeğim 6500 Gram.

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

flamingo2754

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2009
470
7
96
Muğla
4 aylık bebeğim 6500 gram. halbuki 7000 gram olması gerekıyormuş.sizce ek gıdaya geçmelı mıyım.anne sütü alıyor.bazen de mama verıyoruz.

önemli olan kaç kilo olduğundan ziyade her ay aldığı kilolardır.mesela benim kızım 1. ay 1300 gr 2.ay 1000 gr 3. ay 300 gr alınca doktor bi ay daha bekleyelim dedi.ama 4.ayda 300 gr alınca (tam hatırlamıyorum 3 yıl geçti üzerinden) ek besine geçtik.kilo alımı zamanla yavaşlar ama bariz bir iniş yoksa devam et derim.aslında bu konuda seni en iyi yönlendirecek kişi doktorundur.ona bi danış istersen

bence telaş edeceğin kadar önemli bir eksik değil,bebeğin 500 gramı 10-15 gün içinde alır..doktorunla görüş eniyi o yönlendirir seni
bildiğim kadarıyla ek gıdaya erken başlayınca ileride bağırsaklarla ilgili sorun yaşanıyormuş buyüzden ben başlama derim:68:

bebekler kiloyu çabuk alıp çabuk veririler telaşlanma bence ama yinede ek gıdalara alıştırmaya başla sonradsında çok zor oluyor benim oglum 2.5 yaşında hala iştahsız

kim dedi 7 kg olmasi gerekiyor diye? Ve daha da onemlisi 4 aylik bir bebegin 7 kilo olmasi neden gerekli,neyin kaniti,neyin eksikligini gosterir? Bunu size soyleyen uzmanla bu sorulari da tartisin derim.Burda bizim fikrimizi sormussun bende kendi fikrimi yazayim:Bebeginin kilosu gayet iyi,ek gidaya baslayip baslamamak sana kalmis fakat bunun sebebi kilosu olmamali.Ustelik sadece anne sutu aliyormus :nazar:

bencede gayet iyi maşallah diyelim benim bebeğim 6 aylık ve 6900 gram ama ben sizin kadar endişelenmedim sonuçta sağlıklı

bebegim 2200 doğdu 4 aylık olacak 5800 bende sizin gibi sadece kilosuna takıyodum...ama kızım 4-5 gündür isahal ve gram almadı hatta verdi biraz...şimdi tek düşündügüm şey sağlıgı...çok takmayın derim tktıkca sınanıyorsunuz...ben dersimi aldım saglık olsun yeter Allahın izniyle...

benim kızım 8 aylık ama daha 7,5 kilo bile değil doktor biz kiloya bakmayız harekete bakarız dedi benim de kızım çok hareketli,tabi ben yinede üzülüyorum,annelik işte

benim kızımda 3 aylık ve 5100 gr. bu ay 500 gr. bile almamış. sütüm yeterli sanıyordum. ya yetmiyor ya yaramıyor. mama takviyesi yapıyorum. senin bebeğinin kilosu gayet iyi. ben kızımın kilosu az diye sürekli ağlıyorum ve bu sütümü daha da azaltıyor

Back