Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar aslında 4.ayda bebeklere çorba bana kalırsa erken.
tavsiyem bol bol emzirin bebeği mamaya alıştırmayın.arada elma rendeleyip suyunu verin.bi sorun olmazsa yeni br meyveye geçin.
çilek vermeyin.
günlük mayalanmış toğurt verin gün aşırı.
yumurta sarısı verin 1 çay kaşığı kadar.hep deneyin bunları bi alerji durumu oluyor mu diye.olmassa vermeye devam edersiniz.
bunlara her gün denemek zaten bikaç haftayı alıyor.ama mutlaka meyvelerin içine falan bence anne sütü ekleyin.
çorba olarak da ilk etapta kabak+patates+havuç püresi verebilirsiniz.yine anne sütü ya da formül sütle sulandırabilirsiniz.
arada çorbaya 1 yemek kaşığı irmik koyun sonra devamlı koyunç. irmk çok faydalı mutlaka bulunsun pürelerinde.
5.ay sonu gibi tarhana verebilrisiniz.doktorlar tarhanaya çok önem veriyor.severler inşllah da yerler.yine tarhanayı piştikten sonra yoğun yapıp formülle sulandırabilirsiniz.
her yaptığınızda bir farklı çeşit sebze koyun.deneyin. yeşillik olan çorbay 1 kereden fazla ısıtmayın.9.aydan önce mercimek çorbası vermeyin.
benim tavsiyem bebekler sevse de o kavanozdaki hazır pürelerde vermeyin.benim oğlum 15 ylık oldu ben hala intla her gün günlük çorba yapıyorum ona.
ve en önemlisi her koşulda arada derede sütü verin.siz emzirdikçe sütünüz artar.bu dönem azaldı gibi gelse de pes etmeyin emzirin.
çok uzun oldu sanırım ama ne yapayım:)))
bende yavaş yavaş başladım ek gıdaya kızım4 aylık oldu yoğurt veriyorum biraz tattırma şeklinde, peynir veriyorum birde şu aptamilin pirinçli tahıllı ek gıdası var ondan verdim dün gece. benim kızım beni emmiyo bu zamana kadar sağıp verdim sütümü ama artık çıkmıyo süt mama veriorum şimdi ek gıdaya geçerken öğünün birini mama yerine yoğurt veya aptamilin ek gıdasından filan versem doğru olurmu yoksa ek gıdayı ara öğün gibi mi vermeliyim fikri olan var mı ??