• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4 aylik bebege ek gida

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Seeytje

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
3
0
6
Sivas
Merhabalar,
Beni kizim 4 aylik oldu. etrafimdakiler surekli ek gideya baslamami soyluyolar.
Suan bebegim hem anne sutu hem mama ile besleniyor ( emmiye red ediyo surekli mecburen mama vermek zorunda kaliyorum)
ek gida olarak bi kac gun muz ve yogurt vermeyi denedim ama nedense icimde daha erkenmis gibi geliyor..

sizler nezaman basladiniz ek gida vermeye??

Tadina baktir ama baslama mesela uzumun suyunu agzina wer ama daha bi ay daha bekle bak.bnm kizm 6aylik daha baslamadim ustelikte dis cikariyo ama tattirmak icin baslada kilosuda iyiyse hic baslamabnm nacizane fikrimm canimm

Aylık kontroller için doktora girmiyor musun doktor kilosuna ve gelişimine bakarak size söyler zaten benim bebeğim dört aya yeni girdi kilosuna göre gerek yok dedi altı ay yalnız anne sütü diyor bende hemfikirim hatta ek mama devam sütü yani hazır birşeyde vermeyi düşünmüyorum herşey yolunda giderse

bencede dr danıssarak başlamalısın ben 4 aylıkken giitigimde kilosuna baktı yavaş yavaş başlayalım dedi br iki çay kaşıgıyla başlamamı soyledi
ilk önce elma puresi ile başladık biz zaten öncelikle meyve suyu meyve püresi yogurt ve muhallebi yedirebilecegimi söyledi sen de bi git bakalım ne diyecek sana :)

Merhabalar,
Beni kizim 4 aylik oldu. etrafimdakiler surekli ek gideya baslamami soyluyolar.
Suan bebegim hem anne sutu hem mama ile besleniyor ( emmiye red ediyo surekli mecburen mama vermek zorunda kaliyorum)
ek gida olarak bi kac gun muz ve yogurt vermeyi denedim ama nedense icimde daha erkenmis gibi geliyor..

sizler nezaman basladiniz ek gida vermeye??

mamada alan cocuklar 4 aylıkken ek gıdaya baslıyo.bzde basladık meyve puresı ve yogurt ıle.ancak sız muz vermışsınızkı bebegınız henuz cok kuçuk muz kabız yapar. sonrakı aylarda 7 ay gbı muz verebılırsınız.
hemen cam rende alın bebekler ıcın yapıyo ıyıce ezıyo elma amut vs gbı meyvelerı verın bırde yoğurt.erken degıl ama muz ıcın erken
bu arada hepsı dr tavsıyesıdır

başlayabilirsin canım zaten suan ek gıda tatırmak amaclı olacak 1 er 2 ser kasık sorun olmaz bence yine anne sütünü öncelikli olarak alacak zaten sonra devam sütü aralarda da 2 kaşık meyve suyu yada iyi ezilmiş pure 1 kasıkta yogurt olabilir mesela. istersen doktorunuzla da bir görüşün yine

benim tavsiyem size önce meme verin gerekirse aç kalsın ki memeyi çeksin sonra mama yesin ben öyle yaptım sonra yavaş yavaş ek gıdaya geçin muz için erken sindimi zor kabız olur en iyi ek gıda yoğurt daha sonra çeşitlendirme yapaın 5. ay sonu gibi..

Olağan dışı bir durum olmadıkça, 4 ay ek gıda için çok erken. İlk 6 ay sadece sıvı ile, anne sütü ya da formül süt ile beslemek gerekiyor. 6 aydan sonra başlayabilirsiniz. Ama arada ağzı değişik tatlara alışsın diye tabi verebilirsiniz 1-2 çay kaşığı. Ama bir öğünü sıvı gıdadan katı gıdaya dönüştürmek doğru değil.

Back
X