• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeğime ek gıdaya başlamalımıyım???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Parmeseler

Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
51
25
18
31
Merhaba arkadaşlar 4 ay 6 günlük kızım var. Kalbinde 2 tane deliği var ve kilo alımının çok iyi olması gerekiyor şutum yeterli değil tek göğsümle emzırıyorum 3 ayından beri mama veriyorum buzlugumda ilk günlerden kalma sütlerin var doktorum ek gıdaya 4. Ayda başlamamızı söylemişti ama kızım ağır bır hastalık geçirdi biz bu ay başka bi doktora götürdük oda 5. Ayda başlayın dedi kafamız çok karıştı sütüm yetmiyor sizce ne yapmalıyım lütfen bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Canim sutunun yetmedigini.kanaatine nasil vardin?
Uyku duzeni nasil gece kac kere uyaniyo?
Biraz aciklama yaparsan yardimci olayim ins.

Doymadıgını anlıyorum 20 dk tek göğsümüz emzırıyorum ve arkasından mama veriyorum doyduğu doymadımı diye mamayı bazen tamamen içiyor bazen biraz içip bırakıyor. Gece uykusu güzel gündüz uykusunda çok güzel 11 gibi mama verip yatırıyorum 3 e 4 e kadar uyuyor.

Şahsi düşüncem eğer mama veriyorsan 5 aylık olana kadar hem süt hem mama devam et derim. Sonrasında yavaş yavaş ek gıdaya başlarsın. Bir de madem kilo alması gerekiyor ve doymadığını düşünüyorsun buzluktaki sütlerini neden vermiyorsun? Ilk sütler daha Yağlı olduğu için iyi kilo yapar. Anne sütünü ne kadar çok alırsa o kadar çok iyi.

Ayrıca benimde derin dondurucuda sütlerim var. Ilk sağdığım sütlerimi veriyorum. Önceden lıkır lıkır içerdi şimdi zorla veriyorum.

Sütün kıvamı ve tadı zamanla bebeğin ihtiyacına göre değişiyormuş. Dolayısıyla ilk sağılan sütlerin tadı farklı geliyormuş. Daha bir ay önce sağdığım sütü beğenmez oldu. Ama kararlılıkla öyle ya da böyle içiriyorum.

Şahsi düşüncem eğer mama veriyorsan 5 aylık olana kadar hem süt hem mama devam et derim. Sonrasında yavaş yavaş ek gıdaya başlarsın. Bir de madem kilo alması gerekiyor ve doymadığını düşünüyorsun buzluktaki sütlerini neden vermiyorsun? Ilk sütler daha Yağlı olduğu için iyi kilo yapar. Anne sütünü ne kadar çok alırsa o kadar çok iyi.

Ayrıca benimde derin dondurucuda sütlerim var. Ilk sağdığım sütlerimi veriyorum. Önceden lıkır lıkır içerdi şimdi zorla veriyorum.

Sütün kıvamı ve tadı zamanla bebeğin ihtiyacına göre değişiyormuş. Dolayısıyla ilk sağılan sütlerin tadı farklı geliyormuş. Daha bir ay önce sağdığım sütü beğenmez oldu. Ama kararlılıkla öyle ya da böyle içiriyorum.
Ben denedim sütü çıkardım ama tadına baktım çok acıydı korktum vermeye şimdi beş aylık olduk başlamak istiyorum artık.

Bekledim şimdi 5 aylık olduk doktorlar başlayın dediler ama nelere başlıcam bilmiyorum???
Canım bildiğim kadarıyla öğün olarak başlanıyor drun daha iyi bilgi verir.
Meyveleri ezip suyundan başlıyorsun, sonra çorbalar, püreler falan oluyor.
Pirinç ünlü muhallebi var ama ben vermeyi düşünmüyorum açıkçası, şeker olacak sonuçta içinde

Ben meyveli yoğurtla başladım. arada meyve püresı yapıyorum ama çorba vermedim daha . çorba nasıl veriyorsunuz?

Ben meyveli yoğurtla başladım. arada meyve püresı yapıyorum ama çorba vermedim daha . çorba nasıl veriyorsunuz?
Ben hepsini denedim ve şimdi sıraya koyucam sebze çorbası yaptım patates domates havuç ve ıspanak koydun cok sevdi çok şükür yoğurt yaptım meyve pürelerinden verdim artık veriyorum yavaş yavaş.

Canım bildiğim kadarıyla öğün olarak başlanıyor drun daha iyi bilgi verir.
Meyveleri ezip suyundan başlıyorsun, sonra çorbalar, püreler falan oluyor.
Pirinç ünlü muhallebi var ama ben vermeyi düşünmüyorum açıkçası, şeker olacak sonuçta içinde
Bende pirinç ununa daha başlamadım onu Dra sorup vericem öğüne daha gecmedim henüz tatlarına alıştırıyorum inşaalah onada geçicem.

Benim bebeğim yoğurttan sanırım rahatsız oldu.gün boyu bagirdi vermiyorum artık mama ve süte devam :-(

Back