• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4 aylık bebeğim için bilgi lütfen..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cinarin_annesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2014
22
36
3
İstanbul
Merhaba Deneyimli Anneler..

Oğlum 3 gün sonra 4 aylık olacak. bugün doktora gittik.

Bebeğim 3,140 gr doğdu. Şuanki kilosu 6,90.

Bu zamana kadar kilo almı normaldi. Ama bu ay sadece 400 gr almış ve doktorum yetersiz olduğunu söyledi. bir hafta daha izleyelim gerekirse ek gıdaya geçeriz dedi.

Acaba sütüm mü yetmiyor, aslında iyi emiyor ve sütüm var. Kilo almamasının başka bir sebebi olabilir mi? Sizin doktorunuzun kilo alımı ile ilgili paylaştığı bilgi ne doğrultudaydı?

genelde kılo alımına bakarlar cnm.yetersız görurlerse mama yada zamanı gelmışse ek gıdaya gecırırler. sutun azalmış olabılır.

Her çocuğun gelişimi farklı sevgili anne. Buradaki bilgiler seni yanıltmasın. Üzmesin yada umutlandırmasın. Bebişin doktorunun verdiği bilgi en doğrusudur. Yetersiz diyorsa yetersizdir. Mama takviyesi ek gıda doktor ne dediyse doğrudur. Allah dermansız dert vermesin. Üzme kendini sakın. Doktorunu dinle. İyi olacaktır kuzucuk.

banada aynısı oldu 1.ay 1.000 kg 2.ay 800 gr 3.ay 400 gr aldı.doktor izlemeye aldı.eğer düzelmezse ek gıda başlatırız dedi haftada 1 gel dedi. yemene içmene dikkat et dedi .1.hafta 200 gr.2.hafta 150 gr aldı.iyi düzelmiş devam dedi.ne mi yaptım . bir günde bol su 2 bardak ayran 2 1 bardak süt yeşillik. az yemek yiyordum.biraz fazla yedim ekmek pilav makarna yemiyordum onlara başladım.kısacası yiğeceksinki süt olsun ama en önemli bol su ve yeşillik

sutun yetmezse çocugun kabiz olur canim,
hardal renginde civik kaka yapiyorsa karni doyyor demekdir
donmeye basladiysa belki hareket ettigi için kiloyu az almistir
mama verirsende once emzir gosgunu bosalt sonra teklif et , karni açsa alacakdir ama ögün olarak mama verme o zaman sutun azalir bebek az emmis olcagi için

Bende aynı dertten müzdaripım arkadasım kızım 3900 doğdu 3aylıkken 7kiloydu dün 4 aylık oldu 7100 gram olmus 1ayda sadece 100gram boyu65cm doktor cok ıyı kılosu dedı ama benım kafama takılan 1ayda 100gram alması cok az degılmı bilen banada yorum yapabılırmı ayrıca banada ek gıdaya baslayalım dedı sütüm yetersızmı sızce arkadaslar

sutun yetmezse çocugun kabiz olur canim,
hardal renginde civik kaka yapiyorsa karni doyyor demekdir
donmeye basladiysa belki hareket ettigi için kiloyu az almistir
mama verirsende once emzir gosgunu bosalt sonra teklif et , karni açsa alacakdir ama ögün olarak mama verme o zaman sutun azalir bebek az emmis olcagi için
maral a katılıyorum, kolay gelsin

Benim bebeğimde 3 gün sonra 4 aylık oluyor 4 kilo 800 gram hem emiyo hemde mama veriyorum ek gıdaya gecmedim henüz doktorumuz 5. Ayda geçmemizi söyledi ve her ay kilo alımı düştügünü söyledi öbür ayda 300 gram alır korkulacak bişeyin olduğunu sanmıyorum

bebegınız ılk uc ay cok ıyı kılo almış.4. aydan ıtıbaren 400 gr alması bıle cok ıyıymıs cunku bebek buyudukce daha cok hareketlendıgı ıcın yakıyormuş. bence sutumuzun yetıp yetmedıgını en ıyı bız anneler anlarız.gogusler doluysa,bebek her cektıgınde yutkunma sesını duyuyorsanız sutunuz kesınlkle yetıyordur.bence 400 gr 4. ay ıcın az deıl.doktrunuzun oyle soylemesıne sasırdım. benım oglum 3200 dogdu.ilk ay 1350gr ıkıncı ay 850gr ucuncu ay 600 gr aldı.sadece anne sutu alıyor. ucuncu ay bıraz az gıbı geldı banada ama bırazda yapı cok tombık bı bebek deıl. zaten ac kaldıgını dusunmuyorum.mama vermedım hıc.huysuzlugu yok uykusu guzel.mutlu bı bebek.4. ayı yaptık.yarın kontrlumz var bakalım ne kadar almıs.ek gıdaya baslamak ıstyorum yavas yavas cunku cok heveslı yenı tatlara.corba ve meyve tattırdım cok sevıyor.cok uzattım ama,

her annenın sutu bebegıne yeter , her zmn sutum var dıye dusunun.aylar ılerledıkce kılo alımı dahada yawaslayacak,bol bol emzırın hatta memede uyutun.en cok sut arttıran bısey varsa o da memede uyutmak.uzun sure memede kaldıgı ıcın cektıkce sut ınıyor..sahsen benım goguslerım bu sekılde cok doluyor..

Back