4. ayda ek gıdaya başlayan anneler yardım edin

margariataflow

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
652
60
43
İzmir
arkadaşlar bebeğim bugün 4 aylık daha öncede yazmıştım bebeğim mamasını içmiyor artık yoğurt muhallebi vs yiyor mamasınıda içiyor ama canı isteyince bugün kontrolümüz var ama zaten onlarda kilonun fazla olduğunu söyleyip duruyorlar o yüzden pek yardım edeceklerini sanmıyorum bebekleriniz gün içinde ne kadar devam sütü ne kadar yoğurt muhallebi ve meyve suyu tüketiyor bunlar yeterli gelirmi önceden 3 saatte bir 150 ml içtiği için şimdi ne versem miktarı az geliyor bana tamam besleyici şeyler fakat neyden ne kadar tüketmeli gün içinde bunu çok merak ediyorum 10 gündür böyle demiştim kilo vermiştir sandım ama tersine almış anlayamadım bu oğlanı ek gıdaya geçmem lazım benim ve düzene sokmam lazım böyle sinirlerimi bozuyo çünkü herkesin yardımını bekliyorum şimdiden teşekkürler

Bebeginiz kac kilo dogmustu ve su an kac kilo.4 ayi doldugunda ben bebeklerime soyle bi mrnu hazirlamistim:sabah anne sutu veya mama 11 de meyve suyu elma armut gibi 1 cay kasigiyla basladim zamamla pureye döndürdü m.bi 10 gun sonra ogle yemeginde patates pirinc havuc kabagi haşlayıp tel suzgecten gecirip corba yaptim bunu da 1 cay kasigiyla baslayip arttirdim.ikindi mama veya anne sutu 5 aydan sonra yogurt verdim ikindi icin.aksam muhallebi mamyla ve pirinc unu ile hazirladim.gece ogunu de mama veya anne sutu.6 aydan sonra da kahvaltiya basladim

sağolun cvp için bebeğim 3.400 doğdu 400ünü sonradan verdi emmedi 3 diyelim şuan 7.240 olmuş kilosu iyi ama sıvı almıyor herşeyi yarıdan az içiyor doktor bişe demedi bugün içtiği kdr dedi ama 5-6 saatte 75 ml anca içiyo oda yaparsam açlıktn ağladığıda yok 2-3 kezde susuzluktan dolayı bezinde pembeliğe rastladm su içir içeksiniz içiriyorum ama o kdr az içiyoki karşılamıyor bende elma suyu ve muh. başlamıştım içmeyince ama elma suyunu ne kdr veriyorsunuz kaç ml oluyo bende anca 60 ml çıkıyo yeterlimi diye sordum aslında

Benim bebegimde de 4 gun erken dogumla 4 kilo dogdu
Hem boy hem kilo olarak kurlerin ustundeydi
cok yemek yiyor
simdi 1 yasina girdi
Dogdugundan beri cok sut iciyor ve sut ve deger sebze meyve yemekleriyle yetinmedigi icin bende yogur ve pudding (bebekler icin ozel) veriyordum ek olarak
2 doktorumda vermememi istiyorlar
Bu cesit tatlilarin ustunde kac aylik bebekler icin yazdigina aldirmayin 12 aydan once zaten hic tavsiye etmiyoruz dediler.
Yogurt ve Puding yerine eger cok agliyorsa yemek icin bir parca meyve yada sizing yediginiz yemekten baharatsiz verin dediler

Eger bebeginiz 4 ayliksa simdilik istedigi kadar sut verin bence ama tali vermeyin
4 aylik bebeklere Belcikada sut dusunda ogle yemegi olaral sebze puresi veriliyor

150 yerine sutu 180ml cikartin
Sabah 7:00 de 180ml sut
11:00 sebze ezmesi (ben hazir aliyorum, patates, ispanak, havuc,.. Karisik)
Daha sonar sut ile devam

Ben sabahlari yeni uyandiginda ve aksam yatma vakti geldiginde biberonuna biraz daha fazla sut koyuyordum.

Anladim canim.50 ml veriyordumelma suyunu anca cikiyor..aslinda suya da alismsi gerek bezindeki pembelik icin benim oglumda da olmustu ama yazdi cok terliyordu.bitki cayi dene diycem ama onlar da devamli tavsiye etmiyorlar arada bir icirin diyorlar.ama dedigim gibi suya alismasi lazim

ahh içse hiç bişe vermeme gerek kalmayacakta içmiyor işte 150 önceden içiyodu şuan 180 içmesi lazım her bebek bir değil ama bizimki 75e indirdi arada 100 içiyor :)

su ısrarla veriyorum ama tadını alınca çekmiyor bile bizimki biraz nazik biraz fazla ver kusuyo bu aralar olmuyo aslında bi daha görmekte istemiyorum doktorda bugün hiç bişey verme diyo nasıl vermiyimki bezi öyle olunca söylüyorum inanmıyolar kilosuna bakarız biz gayet iyi diyolar içmediği halde 4 günde 120 gr almış nasıl bi bebektir çözemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…