İyice zayıfladı yaşıtlarına göre boyu uzun enerjisi yerinde ama hiç bir şey yemiyor ağzına ne verirsen vereyim öğürup geri çıkarıyor bana akıl verin lütfen su da içmiyor süt sevmiyor bu çocuğun sevdiği bir yiyeceği bulamadım onereceginiz menüler var mı sadece kışın mandalina portakal suyu yazları karışık meyve hoşafı içiyor... Arkadaşlarımın çocukları iştahlı onlarda çok yemeklerinden şikayetçiler çocuklar yiycem diye deliriyor onlar vermiyor doymustur diyor üzülüyorum bu duruma
Öğürüyor derken zorla mı veriyorsunuz. O yaş çocuk istemiyorsa ağzına almaz çünküİyice zayıfladı yaşıtlarına göre boyu uzun enerjisi yerinde ama hiç bir şey yemiyor ağzına ne verirsen vereyim öğürup geri çıkarıyor bana akıl verin lütfen su da içmiyor süt sevmiyor bu çocuğun sevdiği bir yiyeceği bulamadım onereceginiz menüler var mı sadece kışın mandalina portakal suyu yazları karışık meyve hoşafı içiyor... Arkadaşlarımın çocukları iştahlı onlarda çok yemeklerinden şikayetçiler çocuklar yiycem diye deliriyor onlar vermiyor doymustur diyor üzülüyorum bu duruma
Öğürüyor derken zorla mı veriyorsunuz. O yaş çocuk istemiyorsa ağzına almaz çünk
Aksıne ek gıda donemınde topluydu ne verırsem yerdı hatta yedırme artık çocuğa dediler ben dınlemezdım yemek ıstedıgınde yedırdım... Bızde kızma dövme yok nazar mı degdı bılmem yiyen çocuk yemez oldu komşu ya goturdüm benımkınden gorur yer belkı dedı komşunun çocuk ıstahlı kendi tabagını yedı benımkıne yedıremedık çocuk benimkinin tabagınıda yedı... Doktor normal dıyorBunun çözümü bir doktor. Yemiyorsa bu denli demek ki yemekle ilgili çocuğun sorunları var. Ek gıda zamanında boğazında kalır diye korkup çekinerek mi verdiniz? Döktü diye kızdınız mı? Fazla tepkileriniz oldu mu? Çok müdahale ettiniz mi yerken?
Siz ben misiniz acaba, o kadar aynı ki durum..Merhaba, benim de 4 yaşındaki oğlum yemiyor.
1 sene olacak bu süreç.
Çocuk Dr una götürdüm. Değerleri çok iyi dedi yolladı. Sabırla yiyeceği günleri bekliyorum.
7 yaşındaki Ablası çok iştahlı, ondan görüp yer diyorum ama nafile. Boy kilo da normal olunca açıkçası ben zorlamiyorum artık yedirmek için. 1 tanecik sebze yemeği 1 tanecik de baklagil grubundan yeseydi üzülmezdim bu kadar.
Sizin de hissiyatinizi çok iyi anlıyorum.
Benımkı süt sevmıyor marketten degılde yogurtculardan alıyoruz yenı sagılmıs gelıyor muhallebı vs yapıyorum yemıyor bır yandan calısıyorum bır yandan çocuk bakmaya çalışıyorum saglıgı olsunda ev kurabiyesi vardı yemedi köfte yaptım yemedi patates dedı patates kızarttım yemedı çorba ıcmıyor pılav makarna hayatta yemez bulamadım yıyecegı bırsey tost yapıyordum ıcını yıyordu onu da bıraktı bekleyeyım yarın eltımın kızına bırakacağım bakalım o napacakMarkette satılan sütler çok sağlıklı şeyler değil. Yani içindeki antibiyotik miktari ve hormonlar zaten bir çocuk için uygun değil.
İştahsızlık için bazen özel mama veriyorlar. Ben küçükken eczaneden alıyordu ailem. Vanilyalı ve kakaolu olanı vardı. Annem suyla karıştırıyordu kilo almam için. Ne yesem midem bulaniyordu o ara 7 yaşında falandim
Sağol canım yazman bıle onemlı mücver yapıyorum onu da yemıyor pılav makarna vs yemez illaki bulacağız bır çözüm bır ara balık tost yıyordu ondan da vazgectı saglıklı sağlıksız cıkolata da alıyorum yok doğuştan tok çocukYeğenim bazen sadece yoğurt yiyor. Ekmeği de kuru kuru yer. Dut kurusu, kuru üzüm ve pestil yiyor. Mandalina ve bazen de muz yiyor. Diğer yiyecekler belirsiz. 3,5 yaşında. İlla yiyeceği bir şey vardır sizin oğlunuzun da. Pilav severdi bir ara. Ağır şerbetli olmadıkça tatlı, çikolata, kurabiye ve kek yer. Sağlıklı da beslenmiyor ama neyse
Mücver yer belki, patates kızartıp verin. Yumurtayı patatesli, kavurmalı, pestilli veya soğanlı yemek isteyebilir. Mısır unlu pırasalı börek olabilir. Tavuk kıymasından köfte (daha ucuz olsun diye), muzlu muhallebi de yiyebilir.
Aklıma şimdilik gelmiyor. Çoğu da besleyici değil sanki ama çocukların bazıları bunlarla besleniyor. Kuzen çocuklarımı da düşündüm
Bazi cocuklar yeni tatlara karsi cok onyargili ben de zorlaniyorum. Sulu ev yemekleri yiyen corba icen cocuklara ozeniyorum. Vitamin takviyesi vermeyi deneyin jelibon tarzinda olan. Biraz istah aciyorBenımkı süt sevmıyor marketten degılde yogurtculardan alıyoruz yenı sagılmıs gelıyor muhallebı vs yapıyorum yemıyor bır yandan calısıyorum bır yandan çocuk bakmaya çalışıyorum saglıgı olsunda ev kurabiyesi vardı yemedi köfte yaptım yemedi patates dedı patates kızarttım yemedı çorba ıcmıyor pılav makarna hayatta yemez bulamadım yıyecegı bırsey tost yapıyordum ıcını yıyordu onu da bıraktı bekleyeyım yarın eltımın kızına bırakacağım bakalım o napacak
Icımı rahatlattin valla sekerım bana kızıyorlar portakal sıkıp ıcırıyorum diye yazında meyve hosafı yaparım blender dan gecırırım onları sevıyor neymıs zararlıymıs hazır kutu meyve suyu ıcırsem tamam zararlı desınlerde doğal yoldan mevsimine göre yapıyorum insanlar yıne muhalefet sankı çocuğa alkol ıcırıyormusum gıbı muamele yapıyorlar çocuk senin gectıgın yoldan bende geçiyorum şuan antep fıstıgı alıyorum cevız veriyorum ıkı tane yıyıp bırakıyor napayım saglıkları yerınde olsun4 yaşındaki kızım 2 yaşına kadar bulduğu her şeyi yiyip 2 yaşından sonra yemek yememeye yemin etmiş gibi.
Çok iyi anlıyorum, inanılmaz zor bir durum.
Et, tavuk, çorba, sebze, meyve, balık hiçbir şey yemiyor. Sadece makarna, patates kızartması, poğaça, simit vs.
Neler yaptım, beraber yemekler yaptık, birden fazla menü çıkardım, oyunlar yaptık, renkli tabaklar, pembeli kaşıklar mı dersiniz yok başarı oranım sıfır.
İşin ilginç tarafı kan değerleri harika, boyu kilosu yaşına göre normal, vitamin değerleri iyi. Ben hemşireyim nasıl normal çıkıyor anlamıyorum, demek ki bazı çocuklar da böyle
Bunu sadece bebesi yemeyen anneler anlar. Ben kızıma 2 yaşına kadar şeker bile vermedim, hurmayla tatlandırdım her şeyi ama çocuk bu duruma geldiğinde bir süre sonra yeter ki yesin diye düşünüyor insan.Icımı rahatlattin valla sekerım bana kızıyorlar portakal sıkıp ıcırıyorum diye yazında meyve hosafı yaparım blender dan gecırırım onları sevıyor neymıs zararlıymıs hazır kutu meyve suyu ıcırsem tamam zararlı desınlerde doğal yoldan mevsimine göre yapıyorum insanlar yıne muhalefet sankı çocuğa alkol ıcırıyormusum gıbı muamele yapıyorlar çocuk senin gectıgın yoldan bende geçiyorum şuan antep fıstıgı alıyorum cevız veriyorum ıkı tane yıyıp bırakıyor napayım saglıkları yerınde olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?