4 AY ÖNCE BOŞANDIM ACISI SANKİ YENİ ÇIKIYOR

ataliyanko

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2021
38
46
3
Daha önce burda bolanmamla ilgili paylaşım yapmış beni anlayan pek çok insandan güzel destek almıştım.4 ay oldu boşanalı ve saallantıdayım toparlayamadım.16 yıllık evlilik 19 yıllık beraberlik bende tam bağımlılık yapmış.Çok savaş verdim kendimle antidepresan başlamama adına ama pes etmek sorunda kaldım.Geçen hafat lustral 50 mg başladım.Hayatın tadı yok anlamsız geliyor herşey.Bana yaşattıklarına rağmen şu son günlerde eskiye olan özlemim arttı bunu yazarken bile kendimden utanıyorum.Sihirli bir değnek olsa hiç yaşanmamış gibi eskiye dönsem beni aldatmadığı mutlu zamanlara.Ne olur bana destek olun.4 ay sonra yaşananlara rağmen özlüyor olmam normalmi bu kalp acısı daha ne kadar sürecek acaba?

Eski konularınızı bilmiyorum, ama bende yeni boşandım sayılır. Kalp ağrısı tabiki normal. Yıllar boyunca onunla aynı evde yaşadınız, aynı şeyleri paylaştınız. Alışkanlıklardan vazgeçmek zordur. Bazen atıyorum marketten çikolata alacakken onun en sevdiği çikolatayıda alıyorum. Çünkü adı üstünde alışkanlık. Bazen çocuklar uyuduktan sonra evde yalnız kalıyorum ve ağrıma gidiyor. Zamanla alışılacak. Biraz sabır..

Seni aldatmadığı zamanlar da çok elle tutulur bi tarafı yokmuş ya. Yani otursa evde akşama kadar kös kös yatsa, bi şeye faydası olmasa, ama aldatmadı diye çekerdin yine. Zaten aldattığını affederdin, yıllarca görmediğin değeri jesti 2 günlük sümüklü kıza yaptı diye zoruna gitti. Yargılamıyorum, normal. Şu ruh halin sağlıklı değil, sadece psikiyatri işini görmez, terapi de lazım sana. O ilaçlar sadece uyutur seni, uyuşturur. Bu çok da sağlıklı değil.

İnsanın acısını yaşaması gerektiğini düşünüyorum. Üzerini örtmeyin. Kolay bir şey değil, ağlayın, üzülün. Gözünüzün yaşını silin bir kahve alın yürüyün. Acı böyle kalmayacak hep. Yara iyileşmeden önce daha çok kaşınır acır ya öyle düşünün.

Sizinki kadar uzun değildi ama ben de 4 yıllık evliliğimi bitirdim ilk aylar acıdan ölüyorum sandım biri bisey dese çok aşırı tepkiler veriyordum sürekli öfke patlamalarım oluyordu
Nisan ayında boşandım geçti mi derseniz hayır tam olarak geçmedi hala üzüldüğüm neden böyle yaptı bu aptal herif bizi mahvetti diye çok kahırlandıgım oluyor
Ama onunlayken kafese tıkılmıs bir kuş gribiymişim artık özgürüm kendi kararlarımı kendim alabiliyorum bana siddet uygulayan biri yok evime korkmadan giriyorum bunlar öyle kıymetli şeylermiş ki
Acımında ilk başlara göre çok hafifledigini söyleyebilirim böyle böyle bitecektir Ümit ediyorum

Terapi de lazimdir belki ama ilaclar sadece uyutmaz, beynin kimyasini degistirip hormon salgilamasini duzenliyo, sadece biraz zaman lazim vucudun buna adapte olmasi, rahatliycak ilaclarla bi sure sonra, ben de kullandim senelerce, ordan biliyorum, ise yaramiyo diyip birakmamali.

Yalnız değilsin emin ol .Acını mecbur yasayacaksin geceleri olecen gündüzleri dirilecen ama bu hayatı cekecen mecbur

bu adam ıcın bu adam yuzunden mutlulugu kacırdıgınız gunlerı dusunup sımdı hayatınızı yasayarak acısını cıkarmanız gerek
keder kederı ceker evet alıskanlıklar var aklınıza nadırde olsa mutlu oldugunuz anlar da gelır ama en cok hatırladıklarınız mutsuzluklarınızdır

onun sıze yasattıkları o cektıgınız sıkıntılar hıc hakkı yoktu hıc. ve gıtmıs hala bosanmanın acısını cekıyorsunuz yanı habıre acı cekıyorsunuz emınım kı o hayatına bakıyordur o yuzden hemeeeen hemen silkelenmenız gerek

sıze bırsey dıyecegım ama gulmeyın nolur bır kac kere ben yenemedıgım ofkelerım ıcın kendıme guclerımı gerı kazandıracagım bır yontem yapıyorum
mesela aklınıza ne gelırse ofkeye gore degısır aılemden bırıne duydugum bır ofke ve kırgınlık ıcın bır alana tohum ekıp benım ıcımdekı guvenı sevgıyı öldurdun ınsallah baskasına zararın olmadan hayata fayda saglarsında benım yasadıgım uzuntuye degsın barı dedım ektım cıcek actıgını gordugumde de en azından ofkem bır ıse yaradı bosa gıtmedı dedım

ihanete ugradıgımda mesela evı bır guzel temızledım pıs kova suyu tuvalete dokerken pıslıgınde bogulmussun zaten kendınle yasıyorsun daha ne olsun, hep kendın gıbılerle karsılasırsın senın gıbıler benden uzak olur umarım dedım doktum ınanın rahatlama gelıyor b.k olanı b.k yoluna gonderdım yanı hıslerım kırgınlıklarım kızgınlıklarım hepsı ıcın kendımı telkın ettıgım yontemlerım var oraya mımlıyorum senden sımdı suan kurtuldum bıttı artık sana karsı olan tum duygularım dıyerek onuda orada bırakıyorum ve onume bakıyorum

belkı sızde ıse yarar ?

Ay çok şükür ya her seferinde yazmayım dedim, siz yazdınız. İnsanlar o yüzden iyileşmeyi geciktiriyorlar.

Bıraksın demiyorum, terapi desteği olmadıkça eksik kalıyor.

onaltı yıllık evlilik diyorsunuz. aldatma gibi duygusal bir şiddet olmasa, güle oynaya boşansanız bile onun üzüntüsü en az 16 ay sürer. çabucak geçsin geçmeli diye kendinize yüklenmeyin. 16 yıl yanınızda taş taşıyıp kaybetseniz gene aylarca arar özlersiniz. kafanızı buna vermemeye çalışın, neşeli şeyler izleyin sürükleyici kıyaslar okuyun yürüyün arkadaşlarla buluşun ağlamak istediğinizde ağlayın grin battaniye altınla bir kaç gün bunalım takılın onun da tadını çıkarın. merak etmeyin bir yerde geçiyor üzerinizdeki o hüzün bulutu

normal bir süreç. yas sağlıklı bir evredir. ilaca karşıyım gerçek ruh hastalıkları dışında. depresyon sürecini kendi gücümüzle atlatmalıyız. ki beyin fabrika ayarlarına kendi geri dönebilsin. öyle dışardan kumandayla ilacı ver yöntemi sadece insanın ömründen zaman çalıyor. çünkü ilacı bıraktığında, acı hakkında hiçbirşey öğrenilmemiş aşılmamış oluyor. hasarlı bir şekilde özgüvensiz ezik vs olarak hayata devam ediliyor. ilacın fiziksel zararları da cabası. 50-60 lı yıllarda amerikada modern hayata geçiş başlangıcında ev hanımlarında antidepresan kullanımı patlaması yaşanmış. hepsi kafası güzel geziyormuş. hoşlarına gitmiş. alkol gibi yani. o dönem etken maddeler yüzünden yan etkiler ile karşılaşıldığında(sakat gebelikler, düşükler vs) ilaçların etken maddeleri değiştirilmiş, sadece ihtiyacı olanlara ve receteli olarak verilmeye başlanmış. şimdiki modern antidepresanların yan etkileri o dönemkiler gibi değil ancak uzun vadedeki etkiler aslında bilinmiyor. hele 10-15 yıl kullanıldığında beyni sulanabilir insanın. normale dönmek bilemiyorum. Şimdi türkiye gelişme döneminde ve ruhsal sıkıntılar ile uğraşıyor toplum olarak. çünkü bu hızlı değişime toplumlar hazırlıksız yakalandı.

kadim uygarlıklarda çok değerli yöntemler var zorlukları aşmak ruhu arındırmak için. meditasyon, dua/talep/dilek, olumlama, fiziksel ve ruhsal detokslar(fiziksel ruhsal sağlık ilişkilidir), yoga, akupunktur, reiki vs

modern yöntemler ise psikoterapi, aile dizimi vs.

bunları kullanın, kulandırın

Sade e şunu söyleyin bana bunları yaşatmış bir insanı hala seviyor olamam

Bence normal boşanma ağır bir travma.Hic kendinize haksızlık etmeyin.Su hayatta geçmeyen acı bitmeyen gece yoktur.

Kk da okuduğum tecrübelere bakarak normal duygularda olduğunuzu düşünüyorum.Bu arada ben de boşanma surecindeyim, çekişmeli..çekişmelinin hakkını da veriyor olmasına rağmen ben bile(!) sizinle aynı duyguları hissettim ara ara..Normal ama geçici bence

Gerçekten doğru dediniz alışkanlık malesef yeni duruma alışmak biraz zaman alacak sizede kolaylıklar diliyorum

Tşk ederim inş atlatırız hep beraber

İnanin bazen o kisiyi degilde bir sile olmak iki bireyin ayni evde yasamasi hayati oaylasma cabasi vs ozlem oluyo.Aliskanlik ozleniyor. Yalniz hissetmek cunku korkutuyor insani. Yorumlari okumadim ama aldatildin daha ne ozlemesi diyenler olabilir. Ama ben yuvanin bozulmasina o aile olmanin verdigi hissede ozlem olabilcegini dusunuyorum. Care derseniz ben caresini bulamadim sanirim kademe kademe kabullenmekten geciyor. Bana psk yeni bir seyler yok hayatinda sebepsiz yere ben cok mutluyum yataktan bu sekilde mutlu uyandim diyebilmek sacma. Olumsuzlarin yerini olumlular aldikca hayatin mutluluk icericek demisti. Ama tabi ki bu surecte yerini endiseye birakiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…