• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4,5cm kist bir ayda kaybolurmu??????

Missy

CANIM OĞLUM
Kayıtlı Üye
5 Mart 2008
2.420
38
163
42
Ben 3 ay adet göremediğim için doktora gittim. Bana sol yumurtalığında 4,5cm kist var dedi, birde tahlil falan yaptırdı. Bana kistin alınması gerekebileceğini tümör olma olasılığından bahsetti ilaçla adet olunca tekrar gel takip edicem dedi gittim tekrar muayane oldum bu defa bana bişeyin yok kist kaybolmuş dedi:1shok:
Bir ay içinde kist kaybolurmu:uhm: adetle kayboluyorsa bu ne tür bir kist? bana hiçbir açıklama yapmadı bilenler varsa bana yardımcı olsun. Yoksa başka bir doktora dahamı gideyim...:çok üzgünüm:

:bbo:merhaba aynı dert bendede vardı 4aydır adet olmamıstım 2kutu ferlutal verdı dr gelmedıve basıt kıst var buyuyor dedı enson pazartesı gıttım baska dr cm soylemedı o gunde oyle belım agrıyordu neyse cyclo-progynova verdı gelmezse kıstı alırız dedı ogece malum belırtıler kaybolunca umıdı kesıp hapımı ıctım salı geldı dr sordum 5gun aradan sonra ıcmeye baslabıtır adet olup bıtınce gel bakalım dedı yarın hapa baslıyorum ısaallah senınkı gını benımkıde gıtmıstır gıder dedı cok uzun oldu ama e2tahlılım 664 cıktı o kıst yuzunden yuksekmıssenınkı kactı gecmıs olsun arkadasım

Ben 3 ay adet göremediğim için doktora gittim. Bana sol yumurtalığında 4,5cm kist var dedi, birde tahlil falan yaptırdı. Bana kistin alınması gerekebileceğini tümör olma olasılığından bahsetti ilaçla adet olunca tekrar gel takip edicem dedi gittim tekrar muayane oldum bu defa bana bişeyin yok kist kaybolmuş dedi:1shok:
Bir ay içinde kist kaybolurmu:uhm: adetle kayboluyorsa bu ne tür bir kist? bana hiçbir açıklama yapmadı bilenler varsa bana yardımcı olsun. Yoksa başka bir doktora dahamı gideyim...:çok üzgünüm:

ya bendede ultrasonda bısıler cıktı ama sona dogum kontorl hapıyla bısıler oldu ama ole kıst ve amelyattan bahsedıyorsun bana doktorum bı kre ölüceksin!!!!!!! pauahahahah geceresıcee doktor ayrıcaaaaaaaaaaaaaa ole hemen amelyat masasına yatılırmıııı yaaa bıde kısttı 6 ay gozetımde tutulması gerekırrrr buyume kuculme war mı dıeyyye bol bol su ıcıppp ultrasonda bakılması sıkış:enbuyukkk:ık bı sekılde bıde normal halde salakmı o dr neeee????

:bbo:merhaba aynı dert bendede vardı 4aydır adet olmamıstım 2kutu ferlutal verdı dr gelmedıve basıt kıst var buyuyor dedı enson pazartesı gıttım baska dr cm soylemedı o gunde oyle belım agrıyordu neyse cyclo-progynova verdı gelmezse kıstı alırız dedı ogece malum belırtıler kaybolunca umıdı kesıp hapımı ıctım salı geldı dr sordum 5gun aradan sonra ıcmeye baslabıtır adet olup bıtınce gel bakalım dedı yarın hapa baslıyorum ısaallah senınkı gını benımkıde gıtmıstır gıder dedı cok uzun oldu ama e2tahlılım 664 cıktı o kıst yuzunden yuksekmıssenınkı kactı gecmıs olsun arkadasım

Teşekkür ederim cevap yazdığın içinopuyorumnanaktan
doktor bana basit kist deseydi keşke, okadar telaşe olmasaydım:gitme:
şimdi mm lik bir kist değil gayet santimden ve ameliyattan bahsetmesi ve hemen adetle kaybolması ilginç geldi bana. Hani kaybolup gidiyorsa birşey diyemem ama ihmal edilmekten korktum açıkcası böyle kaybolması hemencik.. Dilerim seninde kaybolur canım e2 nedir bilmiyorum ama CA125 testi normal değeri 0_35 ken benimki 10 üzeri çıkmıştı..

ya bendede ultrasonda bısıler cıktı ama sona dogum kontorl hapıyla bısıler oldu ama ole kıst ve amelyattan bahsedıyorsun bana doktorum bı kre ölüceksin!!!!!!! pauahahahah geceresıcee doktor ayrıcaaaaaaaaaaaaaa ole hemen amelyat masasına yatılırmıııı yaaa bıde kısttı 6 ay gozetımde tutulması gerekırrrr buyume kuculme war mı dıeyyye bol bol su ıcıppp ultrasonda bakılması sıkış:enbuyukkk:ık bı sekılde bıde normal halde salakmı o dr neeee????

Senin doktorun ölümdenmi bahsetti benmi yanlış anladımakannehir
Ya benim anlamadığım doktorlar ne tür bir kist olduğunu net söylemezmi yaa eveleyip gevelermi hem gittiğim doktorda hastası çok olan biri yani bilgili biri diye tavsiye ettiler gittim.. Salak diyemem ama acaba benimle ilgilenmekmi istemedi bilmiyorum onda şüphem var işte..
Ayrıca bana tümörden bahsedince kan beynime çıktı haliyle çünkü benim annem tümörden dolayı tedavi gördü ameliyat oldu :gitme:

banada aynı şekilde dr.kistin adını söylemedi.ama yumurta çatlayamadığı için olabiliyormuş. adet düzensizliği yoktu bende.3ay doğum kontrol hapı kullandım temizlendi 3.5 cm solda 2 cm. sağda vardı.sonra tekrarladı ultrasonda dr.gördü bi sonraki ay gittiğimde adetimle kaybolmuştu.bi anlam veremedim.

banada aynı şekilde dr.kistin adını söylemedi.ama yumurta çatlayamadığı için olabiliyormuş. adet düzensizliği yoktu bende.3ay doğum kontrol hapı kullandım temizlendi 3.5 cm solda 2 cm. sağda vardı.sonra tekrarladı ultrasonda dr.gördü bi sonraki ay gittiğimde adetimle kaybolmuştu.bi anlam veremedim.

Anladım canım kistler hakkında bilgi sahibi değilim kaybolmuşsa seninde demekki olağan bir durum.. Yumurtanının çatlamamsından kaynaklanan bir kisttir benimkide inşallah.. Bende adet düzensizliği yoktu normalde, ilk defa böyle 3 aylık bir gecikme yaşadım birde rahmimin sağ tarafında kitle va dedi bana 27mm oda yokolmuş:uhm: ve tesadüfki başka sağlık sorunlarımda çıktı peşpeşe olunca beni baya yıprattı. Bilmiyorum çok ağladım çok dua ettim Alllah'a mucize istedim rabbimden inanıyorumki budur vesile olan:Saruboceq:

Hırçınım konuşmuştuk senle gitmedinmiii hala doktoraaaaaaaaa :mymeka: ne bekliyorsun :(

cnm ben düzenli adet görüyorum, 2 sene önce kontrole gittiğim zaman, doktor 3 cmlik bir kist farketti solda.Önce çikolata kistinden şüphelendiler, şalç verdi doktor, 2 ay içinde tamamen kayboldu yasmin ile.Şu ana kadar da tekrarlamadı Allahıma şükür, kaybolabilir yani bir ameliyata gerek kalmadan.

kızlar merhaba;bende geçen hafta jinekolağa gittim.ultrason yapınca 5-6 tane kist varmış yumurtalıklarımda.over kisti dedi.şikayetim ise,adet günümden 10 gün önce kahverengi ve bazende kalnlı lekeler gelmeye başladı ve hiç kesilmeden devam etti.doktorda kistlerin bunu yapacağını söyledi ve diane 35 isimli doğum kontrol ilacını verdi.ve bitince (21 tane)kontrole gel dedi..yalnız bu ilaç sinir ve iştah açılması yaptı bende sanki.ilaç tanmıdır acaba merak ediyorum.çok kilo almak istemiyorum.zaten yeni düzene girdim.bi de bu ilacı 21 gün kullanıp kontrole gidince tekrar mı verir?ya kilo almamam gerek..cvp yazarsanız sevinirim.herkese iyi günler..

merhaba bende klomen kullandım bi sürü kistimtim oldu en büyüğü 5 santimdi hattta bitanesi patladı b3end edoğum kontrol hapı içiyorum ve soğan suyunu8da içiyorum mkontrole gidecem gimemişse boşallam işlemi yapılacak

Hırçınım konuşmuştuk senle gitmedinmiii hala doktoraaaaaaaaa :mymeka: ne bekliyorsun :(

Canım benim gittim işte sonuç bu kaybolan kist ne diyeyim inşallah öyledir...:uhm:
Hala ağrılarım var bilmiyorum ne olacam ben böyle...:çok üzgünüm:
cnm ben düzenli adet görüyorum, 2 sene önce kontrole gittiğim zaman, doktor 3 cmlik bir kist farketti solda.Önce çikolata kistinden şüphelendiler, şalç verdi doktor, 2 ay içinde tamamen kayboldu yasmin ile.Şu ana kadar da tekrarlamadı Allahıma şükür, kaybolabilir yani bir ameliyata gerek kalmadan.

Ne güzel canım cidden kaybolmuş olması.. ama sen ilaç kullanmışsın bana ilaçda vermedi kist için kendiliğinden gitti benide boş yere korkuttu doktor hanım:mymeka:

kızlar merhaba;bende geçen hafta jinekolağa gittim.ultrason yapınca 5-6 tane kist varmış yumurtalıklarımda.over kisti dedi.şikayetim ise,adet günümden 10 gün önce kahverengi ve bazende kalnlı lekeler gelmeye başladı ve hiç kesilmeden devam etti.doktorda kistlerin bunu yapacağını söyledi ve diane 35 isimli doğum kontrol ilacını verdi.ve bitince (21 tane)kontrole gel dedi..yalnız bu ilaç sinir ve iştah açılması yaptı bende sanki.ilaç tanmıdır acaba merak ediyorum.çok kilo almak istemiyorum.zaten yeni düzene girdim.bi de bu ilacı 21 gün kullanıp kontrole gidince tekrar mı verir?ya kilo almamam gerek..cvp yazarsanız sevinirim.herkese iyi günler..

Canım ya seninkisi pko olmasın doktoruna sorsaydın netür kist olduğunu.. sana verdiği ilaç doğum kontrol ilacı ise böyle yan etkileri olabilir tekrar kontrole gittiğinde doktoruna danışabilirsin geçmiş olsun...a.s.

merhaba bende klomen kullandım bi sürü kistimtim oldu en büyüğü 5 santimdi hattta bitanesi patladı b3end edoğum kontrol hapı içiyorum ve soğan suyunu8da içiyorum mkontrole gidecem gimemişse boşallam işlemi yapılacak

Geçmiş olsun canım bu soğan suyu ne işe yararki..:uhm:

soğan suyu kistlere akıntıya iltihaba ve kolay hamile lik oluşmamsını sağlıyor eskiler hamile klamka için içerlermiş bide düşük yapmak için içerlermiş çünkü rahmi temizliyormuş bende kullandım bakalım ne olacak hepiniz geçmiş olsun

gunaydın resmen hayallerım yıkıldı dun doktora gıttım gebelık testı ıcın kanda veee adet gecıkmesının nedenenı kıstmıs.ıkı tane kıst varmıs desolett verdı ıcıcem 21 gun ya korkuyorum ya bu kıstler uzun sure kaybolmazsa...bebek ıstıyoruz esımle hemde coook sızın aranısdada desolett kullanan varmı yaa yenı basladım ılaca kacıncı gun hasta olurum sızcee

kızlar bende gebelik düşünüyordum kontrolümde 3 farklı yerde kitle görüldü yumurtalık ve rahim etrafında 25mm doktor bunların içeride sıvı birikmesi yada kan pıhtısı yada kist olabileceğini söyledi benden CA125 ve progesteron hormonuna baktırdı sonucu henüz almadım bir sonraki adet bitiminde gel dedi belki vücüt bunu kendi atabilir diye söyledi benim gibi durumu olan varmı neden bana ilaç yazmadı? siz herhangi bir ilaç kullanıyor musunuz Ankarada hangi doktora gidiyorsunuz? teşekkürler...

kızlar basit kist ise yok olur bunu bilin..doğum kontrol hapları ile eritilir..pko ise birden fazla kist var demektir zaten..adı üstünde poli kistik over (çoğul over kisti) bunun tedavisi biraz uzun olabiliyor malesef:( ve küçük yaşlarda başlayan bir sorun bildiğim kadarıyla sonradan olmuyor..içi sıvı toplamış bir kist ise hormon salgıladığı için hormon bozukluğuna neden olduğundan dolayı gebeliği engelliyor...

hepsi ne olursa olsun şunu asla unutmayın pko lu olupta,kisti olupta çocuğun olmaz denipte çocuğu olan çok insan gördüm..benim fsh değerim 14 iken hamile kamıştım..o ay bi sürü kür yapmıştım bi baktım hamileyim..

önerilen kürleri mutlaka deneyin..özellikle ÇÖREK OTU+BAL+TARÇIN kürünü..incir kürü soğan kürü ve civanperçemi+adaçayı içilmesi çok faydalı.ben bizzat yaşadım bunları çünkü..adaçayı içtiğim aylarda yumurtlamam olduğunu biliyorum mesela..

asla ümitsizliğe düşmeyin.ne olursa olsun hiç bir şey imkansız değil..burada bunun çok örneğini gördük..allah herkesin şifasını versin..sevgiler...

Back