- Konu Sahibi rachelgreen
-
Ben de 4,5 yaşında öğrenmiştim. Evet okulda sıkılmıştım çünkü beni normal öğrencilerin arasına bırakıp başka hiç bir şeyle uğraşmama izin vermeyen bir devlet okuluna yollamışlardı. En azından öğretmenim başka uğraşlarıma izin verseydi daha mutlu olabilirdim. Herkes elma armut toplarken ben 3 sınıf üstümün fen bilgisi kitaplarını okuyordum alttan gizlice.
Kısacası eğer çocuğunuz öğrenme meraklısı ise onun yeteneklerine yönelin. İlgisi ne yönde? Bir pedagogtan yardım almanız yararınıza olacaktır. 6 yaşında wisc-r diye bir test var o da yol gösterici olur. Çocuğunuz üstün zekalı ya da normalin üzerinde zekidir ve onlarla yaşamak hem çok kolay hem çok zordur. Öğrenme isteğini ilgilerini beslediğiniz sürece sorun yaşamazsınız ama kendi seviyesinin altında olanlar gibi davranmasını isterseniz sıkılıp bunalacaktır. Ha ayrıca yeteneklerine yönelin dememin sebebi isteği doğrultusunda kendi becerilerine göre yönlendirilirse uzmanlaşır yoksa her şeyi öğrenmek isteyip her şeyden biraz biraz bilen ama hiç bir dalda uzmanlaşamamış bir bireye de dönüşebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?