4.5 ya erkek ocuklar oyuncak bebekle oynar m?

• Konu Sahibi Konu Sahibi asim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

asim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2007
19
0
86
48
Ankara
:1no2:a.s.arkadaşlar.Benim 4.5 yaşımda oglum var:oyuncak bebeklere karşı ilgili.(daha önceki yaşlardada vardı)....Arkadaşlara oturmaya gittiğimde kızların bebekleriyle oynuyor,;
(uyutuyor. kucagında gezdiriyor. altını alıyor,).Eşim almama yada oynamasına karşı.Bende oyuncak bebek almak istiyorum belki hevesi geçer diye düşünüyorum....ama cinsini biliyor mesela ben erkegim diyor kız eşyalarını görünce bunları kızlar giyer,alır, oynar diyor.İstediği sadece bir oyuncak bebek bu konuda lütfen yardımcı olun:1no2:

canım ne desem bilmem.benimde o yaşta oğlum var ama kesinlikle bebekle hiç oynamadı..yeğenimin bir zenci bebeği vardı ozman oğlum 1 yaşındaydı ona baktı durdu çok garipsedi..senin başka bebegin varmı..yani senden hiç bir bebği sallarken felan gördümü etkilenmiş olabilir..ama eger öyle birsey yoksa..bence bir pedagogla tanış derim..

merhaba canim bence bunda endiselenecek bir sey yok benimde iki yasinda bir kizim var oda arabalarla oynuyor abisinden gordugu icin herhalde onemli olancinsiyetininfarkinda olmasi bence ama yinede oyuncak bebek almak dogrumudur bilemem :uhm:

selam canım!kız kıyafetlerine özenmiyorsa ve davranışlarıyla erkek olduğunu gösteriyorsa sorun yok demektir ama böyle diyede bebekler almana gerek yok bence çünkü bu çağlarda cinsiyetlerini tanıyıp alışmaya başlıyorlar.
bende küçükken abimin araba ve tabancalarıyla oynardım hep hatta hiç kız arkadaşım olmazdı.ilk bebeğimi 8 yaşında almış ve oynamıştım.ama ailenin tutumu önemli ne yasaklamak nede özendirmek lazım.çocuğu serbest bırakın bulduğu yerde oynasın zaten kendininkilerden farklı olduğu için oynuyor büyük ihtimalle.benim oğlumda bebek arabası sürmaya bayılır ama bebeklere düşkünlüğü yok.

kardeşi var .Kardeşi dogdugunda ben ne yaparsan ya tavsanına yada köpegine yapardı(altını alır ayagında sallardı).aralarında 1.5 yaş var

:1no2:a.s.arkadaşlar.Benim 4.5 yaşımda oglum var:oyuncak bebeklere karşı ilgili.(daha önceki yaşlardada vardı)....Arkadaşlara oturmaya gittiğimde kızların bebekleriyle oynuyor,;
(uyutuyor. kucagında gezdiriyor. altını alıyor,).Eşim almama yada oynamasına karşı.Bende oyuncak bebek almak istiyorum belki hevesi geçer diye düşünüyorum....ama cinsini biliyor mesela ben erkegim diyor kız eşyalarını görünce bunları kızlar giyer,alır, oynar diyor.İstediği sadece bir oyuncak bebek bu konuda lütfen yardımcı olun:1no2:

canım benim oğlum 9 yaşında .4-5 yaşlarında oda oyuncak bebeklerle oynardı.Daha sonraları bu isteği geçti. Eğer üstüne fazla giderseniz geri teper.Sonuçta yasaklanan ve ulaşılamayan şeyler her zaman ilgi çeker.Bence çok üstünde durma.Bir süre sonra geçecektir.

valla benim oglumda 4 yaşında ama arada bir oynuyor....üstüne varma...benim erkek yiğenim o yaşlarda makyaj yapardı annesinin malzemeleriyle kendine....şimdi 16 yaşında sağlıklı bir ergen....

çocuklarınızın kişiliklerini oluşturmasına izin verin, onlara kişilik itelemeyin. erkek çocuk arabayla, kız çocuk bebekle oynar diyerek prototipler yaratıp tek tip nesiller yetiştirmeyin. bebekle oynadı diye çocuğunuz eşcinsel filan olmaz, allah aşkına biraz bilinçli olun. babası tipik bir türk erkeği ise tabi ki erkek adam bebekle oynamaz diyecektir, burada bilinçli olmak size düşüyor. çocuğu buna inandırır, erkek adam şöyle yapar, erkek adam bununla ilgilenir diye yönlendirirseniz ona zoraki roller yükler ve aynı babadan bir tane daha yaratırsınız. çocuğunuzun ufkunun genişlemesine izin verin. araba yarışçısı olabilecek kızlarınızla, modacı olabilecek oğullarınızla gurur duyun.

merhaba arkadaşım. benimde ağustos 2005 doğumlu bir oğlum var. tam bir erkek kafasıyla büyüyor. yalnış anlamayın ben yönlendirme yapmıyorum. içinden gelen şeyler bunlar. ama oğlumun bebeğide var. kel bişi. adı da mehmet. yani erkek adamın erkek oğlu olur diyor. onu uyutuyor, beraber uyuyorlar. hatta kızımı okula almaya giderken eline alıp onu gezmeye bile götürüyor. açıkçası ben oğlumun bu tutumundan hiç rahatsız olmadım. üstüne de hiç düşmedim.son derece araba delisi ve hatta büyüyünce polis olmak istiyor. yani diyorum ki bence hiç üstüne düşme. sanıyorum oğlunuz bebeği ile işgilenirken ona karşı anne rolü değilde baba olma rolünü benimsiyordur. yada siz ona öyle aşılamaya çalışın. bebeği erkek olsun ve benim oğlum babamı olmuş vs. gibi. inanın hala arada bir bebekle oynar ama arabalarıyla da oynar. bu arada bebek alma konusunda varsa yakınınızda bir çocuğun kel bir bebeğini isteyin yada basit bişi alın. erkek tarzlı olanlar sorun çıkarmıyor inanın. kolay gelsin canım. :teselli:

Back