Bebek Beslenmesi 4,5 aylık kızıma yoğurt mayalamak istiyorum ama tutturamıyorum. Formulü var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi wetw
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar keçi sütünden yoğurt mayalayan varmı bebeişine ben yapıcam ama maya olarak yine keçi yoğurdumu kullanmamız lazım ???

arkadaşlar mrb. sakın yoğurdunuza pekmez karıştırıp yedirmeyin.faydasını azaltıyormuş. eğer bebeğiniz yemeyi reddediyorsa içine 1-2 bebe bisküvisi ufalayın bakın nasıl yiyor. benimki bayılıyor.pekmezi sabah kahvaltısına katın hergün. birde ben yoğurdumu şöyle yapıyorum.yaklaşık 1 su bardağı pastörize (dimes çiftlik yolu) süte 1 tatlı kaşığı dolusu yoğurt kullanıyorum.ilkin hazır yoğurt koydum biraz cıvık oldu. o mayaladığım cıvık yoğurttan bidaha mayaladım herdefasında kıvamı koyulaşıyor. bide içine 1 ölçek devam maması katıyorum. şuan süper tutuyo. oğlumda bayılarak yiyo. bu arada yoğurdu en fazla 4 saat bekletin. çünkü fazlası ekşitiyo. şimdiden kolay gelsinn..

Bu da benden yoğurt yapımı tarifi...( TRT 1 kanalında yayınlanan "Bebeğimizin ilk yılı " adlı programdan )

1 su bardağı sütü parmağımızın dayanabileceği ısıya gelinceye kadar ısıtıyoruz...
Daha sonra ılıtmış olduğumuz sütümüzü cam bir kavanoza boşaltıyoruz..İçerisine oda sıcaklığındaki 1 tatlı kaşığı yoğurdumuzu ekleyip çok hafif karıştırıyoruz...Kavanozumuzun kapağını sıkıca kapatıp kalın bir örtüyle sarıyoruz...Yoğurdumuz 3-4 saate kadar hazır oluyor..
.

Ben yoğurt yapamayanlardandım

Sonunda kingin yoğurt makinesini aldım 22. tl.ydi o zaman

inek sütüyle mayaladım süper oldu
1 yaşlarına kadar sadece ev yoğurdu verdim

sonra yetişemiyorum diye bıraktım ama aslında en güzeli ev yoğurdu verilmesi
bağırsaklardaki yararlı mikroorganizmaların yaşaması için ev yoğurdu çok önemli

o yüzden çocuklar ishal olunca doktorlar yoğurt verin ama ev yoğurdu olsun derler.

Mayalanmış yoğurdu 2 gün verebilirsiniz
Hergün mayalanmasıyla 1 günlük olması arasında hiç bir fark yok.
anne sütüyle yoğurt mayalanmaz.
Benim sütüm çoktu kahvaltılarda kullandım
hatta yoğurtlarını mayalamak istedim ama doktorumuz yararı olmadığını söyledi

Anne sütünü kesinlikle en doğal yoluyla vermek lazım.

bende pastörize sütten ve hazır yoğuttan mayalıyorum 1 çay bardağı sütü kaynatıp ılıtıyorum içine 2 çay kaşığı yoğurdu inceterek içine karıştırıyorum güzelce sarıyorum kaloriferin üstüne koyuyorum gece yapıyorum bu işi sabaha kadar süper oluyor hatta annem bayılıyor ne güzel tutuyor diye

daha bugun ılk kez yaptım 5 aylık kızıma ılk yapmamda tuttu hemde 1 kılodan yaptım belkı bızde yerız dıye mmuhtesem olmus artık yogurt almam kendım yaparım burda bı ark. yazmkıs serce parmagınız sokun 7 ye kadar sayın dıye aynı ole yaptım

bende önceden yapamıyordum. sütün sıcaklığını bir türlü ayarlayamıyodum. su termometresi aldım. sütün sıcaklığı 42-45 derece arasına gelince mayalıyorum. 4-5 saat sonra kapağını açıyorum. 1 saat böyle bekletiyorum. sonra buzdolabıına koyuyorum yine kapağı açık sabaha kadar bekletiyorum. ve sonuç mükemmel...

Ben bir türlü beceremedim bu yoğurt yapma işini...Danone'nin pastörize sütünü ve yoğurdunu kullandım ama bir türlü olmadı...Sütü kaynatma taraftarı da değilim..Çünkü besin değerlerini yitiriyor..Doktorum tutturamazsan iyi marka yoğurtlardan ver demişti..Bende Sütaş'ın yoğurdundan veriyorum kızıma...En doğalı sütaş bence..

hepsi farkli soyluo.bizede bir dr aoç alın en dogalı o demisti eyvahedigeldismile

Uzun süre yoğurdu tutturamadım ve mecburen Sütaş'ın babymixden verdim. Ancak geçen ay anem geldiğinde onunla yaptım ve tutturdum. Püf noktası; sütün sıcaklıymış. Parmağın dayanacak kadar sıcak olması yani ılık olmaması lazım. Gerçi ılık kavramı kişiden kişiye değişir:)

Mayalama yaptığım kabı iyice sarıyorum. Hatta gazete kağıdına öncelikle sonra kalın örtülere. Kağıt geç soğutuyor. 3 saat yeterli ama bazen 4-5 saati buluyor. Fazlası ekşimesine sebeb olurmuş. Sorada dolaba koyuyorum.
Hazır yoğurtlarla özelliklede bebek yoğurtlarıyla arada fark var bence. ılk başta tat farkı:))

bir çok yöntem denedikten sora tutturdum yoğurt yapmayı nihayet..kısaca anlatim..açık sütten yaptım 200 ml süte 4 tatlı kaşığı oda sıcaklığında çırpılmış yoğurt koydum güzelce sardım ve kaloriferin yanında 5 saat beklettim.sorada dolaba koydum okadar güzel olmuştuki hazır yoğurt gibiydi..yiyenler şaşırdı..maşallah deyin :)

ya arkadaşlar bende yoğurdu tutturuyorum ama neden bilmiyorum yoğurt uzuyor annem mayasındandır dedi 3 farklı marka denedim yinede sakız gibi uzuyor neden acaba??

arkadaşlar burdaki tarifler hep bebeğin yiyeceği kadarı için. Benim kendimize de yapmak istiyorum ve çok yeniyor bizde yoğurt 2günde bi ztn mayalamam gerekir. bana miktarı daha fazla olan bi tarif verebilirmisiniz? yani ne kdar yoğurt ne kadar süt?

ben sütaşın günlük sütüyle yapıyorum küçük kavanozlara mayalıyorum kızım için maylanma sürecinde sıcak kalsın diye altına güveci ısıtıp koyuyorum sonra da sarıyorum hazır yoğurttan mayalıyorum ve çok güzel oluyor kıvamı 4 saatte çıkarıyorum tadı çok güzel ama benim huysuz kızım yemiyor malesef. mamayla denemiştim bi kez tutturamadım. tekrar deneyeceğim ama onu da yemezse na yapacağımı bilmiyorum.

merhaba wetw özelden mjj yazamıyorum o yuzden burdan cevaplamak istedim

BİZ GECE BESLENMESİNİ BIRAKTIK MALESEF ÇÜNKÜ UYANMADIĞI İÇİN EMMİYO BENDE UYANDIRIP BİŞEY VERMİYORUM EGER UYANIRSA BENİ EMİYO GERCİ BİZ EMMEYİ BIRAKALI COK OLDU SADECE GECE KALKINCA EMİYO ODA ZATEN SÜTÜM YOK EGERE DOYMADINI ANLIYOSAM DEVAM MAMASI YAPIYORUM HEMEN. BENİM KIZIM AKŞAM 10 GİBİ UYUYO BEN ONA BİBERONLA İRMİKLİ MUHALLEBİLER VARYA KAŞIK MAMALARI ONLARDAN 200ML YAPIYORUM ONLAR TOK TUTUYO SANIRIM YANİ DEDİM GİBİ UYANDI ZAMANDA EMİYO AMA OLE COK KALKMIYO BAZEN HİÇ KALKMIYO UYKUYU SEVİYO. SÜTÜN AZALDIYSA DEVAM MAMASINA BAŞLA BİZDE EK GIDAYA 5. AYDA BAŞLADIK YEME SORUNU VARDI ŞİMDİ DÜZELDİ BİRAS GÜNDÜZ YEDİRDİKTEN SONRA MUTLAKA UYUTURKEN BİBERONLA DEVAM MAMASI VERİYORUM KARNI TOKTA OLSA 100ML BİTİRİYO CÜNKÜ EK GIDALARA BAŞLASAKTA ANNE SÜTÜ VEYA DEVAM MAMASI MUTLAKA İÇMELİ AMA SÜTÜM AZALDI DEME SAKIN EMZİREBİLDİN KADAR EMZİR BEN HEP SÜTÜM AZ DİYE DİYE BİTİRDİM SÜTÜMÜ

ben de arzumun yoğurt makinesini kullanıyorum tuttu tutmadı derdi olmuyor en azından garanti işte

borcam tencerenin içine sütü koyup elektrikli ocakta iyice kaynattım suyu buharlaştıktan sonra vücut ısısına gelince mayayı ekledim( ben bimin yogurdundan ekledim uzamadı yogurt )Maya canlıdır.eğer soğuk yada sıcak olursa çoğalmaz yoğurt mayalanmaz.Poşetetin içine otutturdum.üzerinide sardım.Poşet ısıyı iyi tutuyo.bide böyle deneyin

canım ben günlük poşet sütler var ya onlardan yapıyorum ama herkesden biraz farklı yapıyorum ve şmdiye kadar yaptıklarımın hepsi tuttu Allaha şükür ilk denememde dahil. ben 1 litrelik soğuk sütü tencereye boşaltıyorum sonra bir o sütün çok azını küçük bir kaba alıp orda 2 yemek kaşığı süzme yoğrutla karıştıryorum.yoğurt iyice ezlince bunu tencereye döküyorum. küçük parmağım dayanacak sıcaklığa gelene kadar karıştırıyorum sonrada tencereyi bir battaniyeye sarıp 4 saat bekletiyorum sonrada buz dolabına koyuyorum.birde bunu dene istersen ısıttıktan sonra tuturmak daha zor olur çünkü.

Sütün içine yoğurdu ekleyip kavanozlara koyunca çay kaşığı ile yoğurt bırakıyorum .(küçük mama kavonozları)Önce kavanozları bezle sarıp ,sonra polara sarıyorum.Ayrıca mayayı kendi yaptığım yoğurtdan yapıyorum her seferinde bir kavonoz ayırıyorum .Bir sonraki yoğurt yapmaya.............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…