• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 4,5 aylık kızıma yoğurt mayalamak istiyorum ama tutturamıyorum. Formulü var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi wetw
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

wetw

Mucizenin annesi
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2009
413
4
96
49
Kocaeli
Kızıma ek besin olarak meyve suyu ve 1 fincan yoğurt vermemi söyledi doktoru. Pastörize sütten kendim myalarsam daha iyi olurmuş da nasıl? Bir türlü tutmuyor.Bilen var mı?

bende bi türlü beceremedim mayalamayı yoğurt makinası aldım sinbonun hemde 20 tl ziyan ettiğin sütlere değmez bence gayet de güzel oluyo

ben pastörizeden devam sütünden açık sütten hepsinden denedim.devam sütüyle cok sulu oluyor.pastörize süt de yarı katı oluyor.küçük kavanozlarda 125 gr olanlara 1 tatlı kaşığı yogurt kattım.içi sıcak su dolu tencereye kavanozu koydum sonra da kalöriferin altında 5-6 saat beklettim.bu süre geçtikten sonra buzdolabına koydum kıvamı iyi oldu

wallaha mı?:):)bunu bilmiyodum bak.yoğurt makinası da mı warmış.walla ne yalan söyliyeyim benim ilk yaptığımda tutmuştu sonra bikaç kez daha yaptım tuttu ama sonra...ıggghhh....şimdi bir türlü tutturamıyorum.kim ne derse yaptım.bugün yine deniicem bakalım olucak mı?yoğurt makinası güzel fikir pahalı bişey de değilmiş bi araştırıcam onu.arkadaşım paylaştığın için sağol bak yeni bişey daha öğrendim:)

Cnm Çok kolay
sÜtÜ pıŞır ılımaya bırak
sÜtÜn sıcaklıĞı parmaĞın dayanacak kadar olmalı sona ıÇıne 1 kaŞık yoĞurt koy ama hazır yoĞurt deĞıl
yıne evde mayalanmıŞ yoĞurt olmalı
ve baya kat kat sar bezle fln
3-4 saate tutuyo sona at dolaba bu kadar

bu devırde herşeyin makinesi var ki niye şaşırdın :) o makineler de mayalanan yogurdu belli sıcaklıkta tutuyor basıt birşey ama 20 tl ye duymamıstım ucuzlamıs heralde

sütü parmağın dayanacağı kadar ısıt. ben bazen kaçırıyorum sıcaklığı yine de tutuyo çok önemli değil sanırım :)) hazır çorba kavanozu kullanıyorum ben.ona 2 tatlı kaşığı kadar yoğurt koyuyorum.sonra da sütü ekleyip iyice sarıyorum.polar bişey varsa daha da sıcak tutuyo.akşamdan yapıyorum sabaha kadar sarılı kalıyo.5-6 saatte yeter diyolar ama böle de güzel tutuyo.sabahta dolaba koyuyorum.

yoğurt yapma makinleri var,biz kendimize bile yapıyoruz,süperr..

Yaa maya önemli sanırım. Hazır yoğurttan mı olmuyor anlamadım. Sıcak suyun içine küçük kavanozlara oturtarak mayaladım, kıvamı tuttu ama tadı ekşi oldu. :S Ne or birşey.Mecbur sütaşın babymaxını alıcam bu gidişle.

bak canım pastorize sütü on dakka kaynak serçe parmagını içine sokup bekletecek sıcaklıkta olsun yakıp yakmama arası bişey cam kavonozda tabi thta kaşıkla bir yemek kaşıgı yogur biraz sütü çırp thta kaşıkla kavonozun kenarında ver karışımı metal olmaz sar ve petegin üstüne koy beş saat felan fazla kımıldatmadan dolaba kaldır açmadan bak nasıl oluyo ben bile yemeye doyamıyorum kolay gesin

Önemli olan mayaladıktan sonra sıkıca sarman yani üzerini çevresini tamamen saracaksın tabir yerindeyse bohçalamak gibi ve açacağın zaman önemli..açtıktan sonrada kullanmak için içinden alıyorsun ya bir iki kaşık alınca gerisi sulanıyor yoğurdun bunun olmaması için kasenin içinde kaşıkla bir + çizer gibi yap..

sütü ısıtıp, elinin dayanacağı sıcaklığa geldiğinde mayalayacaksın cnm..burada sütün ısısı püf nokta..sütün çok sıcak olursa, yoğurt ekşi ve sulu oluyor..soğuk ise zaten tutmuyor..
ben küçük mama kavanozlarına yapıyorum..kaynayan sütü kavanoza al, serçe parmağını batır, sıcaklığına dayanabiliyorsan dört- beş çay kaşığı yoğurdu kat..iyice karıştır..sonra bir iki havluya sar..akşamdan yaptıysan sabaha taş gibi yoğurdun olur :)
hazır yopurttan maya olur neden olmasın, zaten gerisinii mayalamaya kendi yoğurdunla devam edersin..
bebişine afiyet şeker olsun..

Ben de baştan hiç tuturamadım,ne yaptıysam olmadı.Sonunda öğrendim,sıcaklık arkadaşların bahsettiği gibi,dayanabildiğin kadar sıcak olacak.Küçük bir kavanoza mayalıyorum ben,mayası bir gün önceki yoğurttan olursa daha iyi.Bir tatlı kaşığı kadar yoğurdu kapağında sütle ılıtıyorum.Sonra 3,4 tane küçük havluya dolayıp peteğin üzerine koyuyorum.3 saat bekletiyorum.1 saatte dolapta...Önemli olan sıcaklık ve iyice sarmak bence.

3 gün önce başladık bizde ek besine ilk gün sadece kendi sütümle yaptım sulu bişey oldu ikinci gün yarısı pastörize yarısı kendi sütümü sıcak suyla ısıttım iyice ve 1 çay kaşığı ev yoğurduyla karıştırdım 5-6 saat havluya sarıp peteğin üstünde beklettikten sonra 5-6 saat dolapta beklettim harika oldu oğlum da çok sevdi

valla arkadasim bende kac kez denediysem hic tutmadi :(( anlamadim gitti niye tutmuyo diye sulu oluyodu hep.bende hazir bebekler icin meyvali yogurtlardan veriyodum danonenin var 4 aylik icin :):emir_bebek:

kızım 10 aylık hiç hazır yoğurt vermedim... ben de en başta yapamadım yoğurdu çok denedim en sonunda sütaşın günlük sütüyle yapıyorum süper oluyo eşim de yemeye başladı artık hiç dışardan yoğurt almıyoruz...

günlük sütü cezvede kabarana kadar ısıtıyorum sonra büyük bardaklarım var ona koyuyorum ve halının üstüne bir paspas bir de pazen örtü seriyorum içine bardakları koyuyorum sütler ılınınca başka bir bardakta hazırladığım yoğurt ve süt karışımından büyük bardaklara iki çorba kaşığı koyuyorum ölçüyü siz ayarlarsınız artık bardakların ağzını çay tabaklarıyla kapatıp örtüyü bohça gibi yapıyorum üstüne de kalın bi kazağım var onu sarıyorum 6/7 saatte oluyor...

bir gece dolapta bekledimi bardağı tersçevirsem bile dökülmmüyo... hazır taraftarı değilim kızlar...

benim kızım da mayaladığım yoğurt ekşi olduğu için yemiyordu. bu sefer kefirden mayaladım daha tatlı oldu bakalım yiyecek mi

kefirden mayaladığım yoğurt harika oldu ama benim kızım yoğurt yemiyor. bu zamana kadar yumurta, sebze çorbası ve muhallebiyi isteyerek yiyor. nasıl sevdirebilirim yoğurdu? pekmezle karıştırdım yine yemedi, pekmezden de fazla hoşlanmadı.

Back