Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Oğlum 3buçuk yaşında ama bebekliğinden beri herşeyi parçalama kırma ve bıçak ve makasla kesmeye çok düşkün. sosyal ortamlarda uyumlu ve başka çocuklara karşı şiddet asla kullanmayan merhametli bir çocuk ama oyunlarında hep insanları kesme araçlara kaza yaptırma parçalama öldürme gibi içerikler kullanıyor ve bunu sürekli yapıyor. eşyaları kırma eğilimi çok fazla daha önce televizyonu kırdı şimdide hala anne bunuda kırabilirmiyim bilgisayarı kırsam nolur gibi sorular soruyor. bebekliğinden beri yoğun sevgiyle büyüdü hep kendim ilgilendim zekasıda çok iyi ama bu içindeki şiddet düşkünlüğü beni korkutmaya başladı. geçen gün resim yaparken anne testere tutan bi adam ve yerde parçalanmış yatan bi adam resmi yapalım dedi bu da beni korkutmaya başladı ne yapabilirim bu normalmi yoksa bi psikoloğamı gitsem nolu yardım edin
çok mu film seyrediyor. testereyle adam kesmeyi nerden öğrenebilirki??
aslında fazla film seyretmiyor sadece 2 tane çizgi film kanalı var onları seyrediyor onlarıda kontrollü seyrettiriyorum ama tabi akşamları babası gelince haberler açılıyo illaki izlemiyo desemde arada bakıyo artık nerden gördü bilmiyorum ama sanırım ona çevrede çok kötü insan var diye fazla telkin etmişim herkesi kötü insan sanıyor vekötü insanları zihninde çok güçlü olarak algılamış bu benim hatam farkındayım fazla evhammlı davrandım. umarım geçici bir süreçtir
içimin gülen yüzü kızım
Kayıtlı Üye
aslında fazla film seyretmiyor sadece 2 tane çizgi film kanalı var onları seyrediyor onlarıda kontrollü seyrettiriyorum ama tabi akşamları babası gelince haberler açılıyo illaki izlemiyo desemde arada bakıyo artık nerden gördü bilmiyorum ama sanırım ona çevrede çok kötü insan var diye fazla telkin etmişim herkesi kötü insan sanıyor vekötü insanları zihninde çok güçlü olarak algılamış bu benim hatam farkındayım fazla evhammlı davrandım. umarım geçici bir süreçtir
bence vakit kaybetmeden bir çocuk psikiyatriden randevu alıp götür olabilir böyle durumlar sonuçta izlemişte olabilir hayalde etmiş olabilir hatta rüya bile görmüştür bu tarz şeyler çogu devlet hastanesinde çocuk psikiyatri var ve çocuk psikolokları var....
ve psikiyatri demek deli demek değil o bölümde arkadaşlar bayın agrır agrı kesici verirya doktor bu normaldir buda normal bir durum eger istemiyorsanız çevrenize bahsetmek zorunda değilsiniz ve ayrıca daha yetenekli olmak için psikolog çok güzel bir tercih...
internetten mhrs diye gir devlet hastaneleri randevu adresi ordan çocuk ergen psikiyatri olarak alabilirsin randevu yada 182 yi arayabilirsin...
ayrıca içindeki korkuyada çare bulmuş olursun...
aslında bana kalsa ben hemen giderim ama eşim normal bi durum bişey yok diyor bide bulunduğumuz yerde yok çocuk psikiyatrisi onun için ile gitmemiz lazım aca rehberlik danışma merkezine götürsem yardımcı olurlarmı bide normalde çok hassas içli bi çocuk kendine vurana bile asla el kaldırmaz sadece ortamdan ve o kişiden uzaklaşır acaba benim dikkatimi çektiğini düşündüğü içinmi böyle şeyleri söylüyo diye düşündüm çünkü istemeden bu sözlerine fazla tepki verdim yani şaşırdığımı çok belli ettim
yapılan bir arastırmaya gore bir cocuk cocukluk cagı boyunca farkında olmadan 80 000 şiddet sahnesine maruz bırakılıyormus bunun yanlış hatırlamıyorsam 3000 civarı da olüm sahnesiymiş.cocuklar odadaykem kesinlikle haber film vs seyredilmemeli,bazen umulmadık anda şok edici bir goruntu geliyor ve kanalı degiştirmeye dahi fırsatımız olmuyor.Cocugunuz buyuk ihtimalle bir şeye sahit oldu ve bunu kendi icine farklı yorumladı.lutfen yanlış anlamayın ama sormak ihtiyacı hissettim,cocugunuz sizi ve eşinizi seks yaparken gormuş duymuş olabilir mi,yada seks icerikli bir sahneye şahit olmuş olabilir mi? Seks hem şiddet hem sevgi icerir ve cocuk bu karışık duygularla yapılan dogal eylemi farklı yorumlayabilir.bence psikologa danışın,dogru yolu kendimiz bulamıyoruz,yavru daha fazla zihninde karmaşa yaşamasın,belki basit bir sebebi ve caresi vardır,yada cok da dogaldır ve zamana bırakmak yeterlidir.Sevgiyle.