39 yas düşüklerim.hikayesi

Rebbeca82

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2021
95
42
42
Herkese tekrar merhaba diğer açtığım konularda yaşımın 39 ikici çocuk ikinci esimden istediğimi ve kilomun 96 olduğu 1.5 yıllık evliliğim olduğunu söylemiştim simdi ben 2021 nisan ayında hem covit hem de hamilelik geçirdim bunu anlatmama tarifi yok ağır sancılı bir dönemdi. sonra doktor takibi ve ovulasyon testleri ile yumurtlama takibi yapmayı öğrendim . öncesinde doktor bana AMH FSH GULUKOZ TRİOİD testler istedi AMH ı özel bir hastanede yaptırdım 0.036 çıktı doktor çok düşük bir değer fakat ben yumurtalarının bu değerde olduğunu görmüyorum dedi (ultrason muayenesinde) bu arada ben gebelikten önce HSG çektirdim ve ardından bu kimyasal gebeliği yaşadım. sonra 1 kere yumurtlama ilacı çatlatma iğnesi kullandım ama o ay iki kere regli gördüm ikici regliden 14 gün sonra yumurtlama beklerken ilişki sonrası kanama olması nedeniyle doktoruma gittik ve doktor hamilesin dedi ve ben şok tabi öğrendiğimde 4 haftalıktı dediki kese bebek var ama daha kalp atışı duyulmaz 6 haftalıkken gel dedi kilo olduğundan idrara sık sık gel dedı baktı kalbi durmuş dedi doktor detaylı da bakıldı yok bebeğin kalbi atmıyor kürtaj oldum doktorum bebeğe genetik tetstıne yolladı test 1 ay sonra çıktı sonuç trizomi 21 doktorum bu bir şans dedi her gebelikte olmaz dedi daow sendromu yani öyleymiş dedim ozaman simdi ne olacak? doktor kilo ver bir sonraki gebeliğini anladIğImIzda kan sulandIricI iğne kullanırız dedi tamm dedik ve aradan geçti 3 ay ve 4 .ayda ben yumurtlama günümde aşırı sancı ağrı ile uyandim doktor bazen yumurtlama dönemi ağrı sancı olur bu günleri değerlendir dedi zaten yumurtlama gün öncesi gün değerlendirmiştik 3_4 gün değerlendirdik ağrım bir kaç gün sürdü sonra geçti sonra tabi regli bekliyorum ve bebek olma. olasiliğina karşılık dikkat ettim ama içimde bşr hşs vardı olacak ama yine düşük olacak sonra reglime 4_5 gün kala hafif leke geldi pempe ve agrı aşırı sol kasigimda yanma batma duramıyorum ayni yumurtlama günümde olduğu gibi... doktora gitti direk beta istedi 7.98 çıktı ama hamilesin demedi iki gün sonra iki kati artti sonra 4 gün sonra 200 dü iki gün sonra leke geldi kahve tonunda 4+3 günlüktü bende ağrı vs yok ama kanama lekelenme artık başladı doktor kese yok bebek yok kimyasal bu dedi bekle beta düşer dedi ama kanama yok aradan bir kaç gün daha gecti bende bir kanam ama acayip fazla hem ağrı hem kanama parçalar düşüyor bugün tam 10 gün oldu ve aşırı bir ağrım var lekelenme olarak devam ediyor beta umarım düşmüştür pisikolojik olarak o kadar kötüyümki yoruldum artık uğraşmasammı diyorum eşime kıyamıyorum ,onun çocuğu yok devam etsem hep böylemi gidicek diye korkuyorum doktor tek dediği sağlıklı beslen spor yap sitres yapma ama ben zaten et sut sebze balık hatta yumurta kalitesini arttırıcak takviyeler işte gerektiği gibi besleniyorum kilomun tek sebebi (tatlı karbonhidrat ) birde suyu cok içmiyorum.şimdi g- besin diye birsey duydum yumurta rezervini arttıryormuş tadi çok kotu bana göre işte zorlada olsa onu sabah aksam yicem bakalım inşallah olur benim gibi durumu olan ve sonrasında saglıklı gebelik yasayan varmi

Son düzenleme:
Merhaba burdan takip ettiğim kadarıyla kimyasal gebelikler gebeliğe hazirlanma süreci oluyor yani yakında hamile kalmanız ihtimali yüksek. Birde inofolic combi diye bir folik asit ve yumurta geliştirici bir vitamin var ben onu kullandığım ay hamile kaldim yaşım 36 yi yeni geçmişti simdi bebegimi doğuracağım ins. Umarim hersey gönlünüzce olur ve yakında güzel bebiş haberleri alırsınız.

Konuyu yazarken keşke . ve , kullansaydınız.
Çok karışık yazmışsınız.

Nasil kullandiniz bide tozmu hap olanmi ?? Adetliykende mi kulancilacak peki

Cok tesekkur ederım bana umut oldunuz insallah saglıklıca kucagınıza almayo nasip olsun

Zaten vitamin ben bir ay kullandım hamile kaldim burdan okuduklarını bir çoğu 3 ay kullanmis
Anladim cok tesekkur ediyorum cevabiniz icin.sabah aksam kullaniyodum kutuda 1 yazinca 1 kullaniyorum 2 3 gundur adetliyimfr suan hala sabahlari kullaniyorum sonucta folik asitte iceriyo herhangide hi yan etkisi sanirim olmaz.kullanalim inşAllah bizlerde hayirlsiiyla yavrumuzu kucagimiza alalim

Yan etkisi yok diye biliyorum en azindan yorumlarda oyle birsey okumadım bende bir kez alacaktim sonra netteki yorumlardan genelinin gunde iki defa kullandığını okudum hatta bir çoğu doktor tavsiyesi ile

Canım Bende son iki sene içinde bir boş gebelik bir kalp durması son üç gebelikte kimyasal oldu Haziran Eylül ve bu hafta Aralık üçüncü kimyasal yaşadım geçen kış genetik test yaptım pıhtılaşma çıktı ama doktorm kimyasalın pihtilasma ilgsii yok dedi bende ne yapacağımı şaşırdım neden sürekli kimyasal oluyor anlamadım eşim bütün testlerini yaptı normal hepsi bende doktoruma rahim filmi çeksem mi dedim rahimde problem var ondan mı tutmuyor diye gerek yok rahim filmi ne dedi ama çekeyim diyorum bilemedim doktor sağlıksız sperm ve yumurtadan olur kimyasal diyor ne yapacağımı şaşırdım bende

merhaba cnm bende daha yeni bi tüp bebek uzmanına gittim dedi bende ikidir kimyasal oluyor dedim neden olur dedim bendede pıhtılaşma çıktı onla alakası yok dedi ve benı muayene etti henüz adetimin 4 . gününde yumurtlama olmuş ve belirli bir büyüklüğe gelmiş bu normal değil dedi bu rahim henüz kendini hazırlamadan büyüyor sende korunmasız ilişkiye girersen yumurtlama ve çatlama döngüsüne denk geldiğinde gebelık tutuyor ama rahım kendını hazırlamadığından kimyasal gebelik oluyor dedi .. şimdi bence sende bi tüp bebek doktoruna git hatta regliyken 3-4 gün önce git onlar cok detaylı herseyı anlatıyor şu amh testı vs takılma bende degerler hep farklı çıktı ama doktor yumurta sayın gayet iyi dedi sadece yumurta erken yol alıp büyümüş dedi

Çok geçmiş olsun. Tekrar hamile kalabildiniz mi acaba. Bende geçen sene bir kimyasal gebelik yaşadım kimyasal gebelikten 1 ay sonra tekrar hamile kaldım testlerimi hep yaptırdım düzenli doktor kontrolüne gittim ama 39+5 de bebeğimin kalbi durduğu için kaybettim bende şu an 39 yaşındayım benimde ikinci evliliğim ve çocuk istiyoruz doktor 6 ay beklememi söyledi inşallah Allah nasip eder de sağlıklı bı bebeğimiz olur Allah isteyen herkese nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…