Kulot giydirmeseniz de egitim sonuna kadar bez taksaniz yine? Belki altima kaciracagim korkusu yasadigi icin bez istiyordur. Inatla kulot giydirdiginizde stresinden kas kontrolunde zorluk yasiyor olabilir. Ya da pasif bir direnis olarak altina bile isteye yapiyor olabilir
Ben sizin yerinizde olsam bezini takarim. Oglum artik tuvalete cis yapacaksin, artik beze ihtiyacin yok vs gibi ciddi ve onemli bir baslangic hissi verdigi icin stres olusturabilecek hicbir ön konusma yapmam. Çisin geldi mi, tuvalete gitmek ister misin, cisin gelirse bana soyle tamam mi gibi tek gundemi tuvalet haline getirecek hicbir sey soylemem. Sadece sabah uyanir uyanmaz biraz sevisin koklasin, bakalim icinde ne kadar çis birikmis birazdan tuvalete gidip gorelim diyin sevecen bir sekilde. Biraz daha oynasin ve 5 dakika sonra tuvalete ya da lazimliga oturtun. Cis bitti vs derse yine bezini takin inatlasmayin. 2 saat sonra yeniden oturtun. Yine yok derse yine bez takin. 2 saatte bir devam edin. Karpuz, ayran, yogurt, salatalik, cise cok cikaran seyler yedirin ki biri degilse digerinde lazimliga cis yapma ihtimali artsin. Altinda bez olacagi icin ikinizde stres olmazsiniz. Bezini islak buldugunuzda oglunuza gosterin, bak bu yaramaz cis bizden kacmis bezin icine girmis. Seni yaramaz cis bir daha ki sefere seni lazimlikta yakalayacagiz oglumla diyin eglenceli bir sahne performansi sergileyin
Her seferinde ayni eglenceyle bezini degistirin. Egitim bitmeden, oglunuz reddetmeden bezi cikarmayin. Lazimliga yaptiginda yasasin seni yakaladik ciis, bizden kacamadin, aferin oglum yakaladin yaramaz cisi gibi cocugu cis yapmaya motive edecek eglenceli bir odul vermis olursunuz.
Eklemeyi unutmusum, psikolojik hazirligini yapmasi bakimindan her cise goturme oncesi birazdan cisi yakalamaya gidelim diyin. 5 dakika sonra cise goturun. Hic haber vermeden hadi cis yap dediginizde de stres oluyor olabilir. Benim kizim oyleydi. Hadi gidelim dersem redderdi. Birazdan gidecegiz diyip bws dakika sonra goturdugumde karsi koymazdi.