39+5 olduk gelmiyor

Nurcan gokyol

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2024
16
7
39+5 olduk kontrollerde bir sorun yok 3 gün de bir nst ya giricem ne ağrım var nede sancım . Doğum için ne yaptınız cinsel ilişki ve yürüyüş dışında gelmezse suni sancı ile doğum başlatıcaklar ben kendi kendine gelsin istiyorum riske girmeden

Bizde 38+5 olduk normal bekliyoruz ve iri bebek daha fazla gelmemeye devam ederse sezeryana dönmek zorunda kalıcaz.
Hurma, cinsel ilişki, yürüyüş, pilates topu, doğum hareketleri….. aklınıza gelen hepsini denedim. Ama maalesef bebek ne zaman istiyorsa nasıl istiyorsa o oluyor. Yarın kontrol var bizde görücez nolucak.

40+3 de doktorum daha fazla risk almak istemedi. Onun aklında sezeryan vardı sanırım. Ben suni deneyecek miyiz dedim. İstersen deneriz dedi. Doğum günü ebe beni korkuttu. Tamamen kapalı suni ile de açılmaz bu diye. Ben de boşa sancı almayayım dedim ama şimdiki aklım olsa alirdim. Çünkü vücut doğum yaptığını anlamadı. Sütüm çok azdi. Sancı dogumu ve bebeği dış dünyaya hazırlıyor bence. Huysuz bir bebegim olmustu. Naçizane doktorunuzu da dinleyerek suni sancı da deneyin derim.
İkinci bebeğimde sezeryan sonrası normal doğum denemek istedim ama o da 40+0 a kadar gelmedi. Risk alamadik.

Her yolu denedim buraya ben de yazdım Suyum iyi olduğu plasenta düzgün olduğu için aynı zamanda nst de bebiş sakin olduğundan doktorum bekledi. 41'e kadar beklerim sonra alırım dedi biz de aman o zamana gelir dedik, gelmedi. Ben de tık yoktu.. yürü yürü yürü 10 bin adımlar her gün geçiyordu. Merdiven in çık, pilates topunun tepesinden inmedim. Deliler gibi su içiyorum bitki çayı ... hopla zıpla ananas ye yok şu iyiymiş bunu ye çömel kalk, cinsel ilişki vs derken 41 e geldim sancım yoktu.
Suni ile doğum yapmak için 41 de hazırlanıp hastaneye lay lay lom gittim. Çatal muayenesinde 3 cm açıklık varmış bir şey hissetmedim. Doktor doğum hızlansın diye suyumu patlattı az da suni verdi. 3 saate doğurdum çıktım :)
Doktora göre bıraksak 42 de anca gelirmiş bizim bebiş öyle bir rahattı azıcık bizimkini itekledik biz
Velhasılı canı istemeyince gelmiyor

Doğumla ilgili bir şey sormak istersen sorabilirsin

39+0da sabah kontrole gitmiştim ne ağrı ne sancı tertemiz nst vardı. Dedim heralde 40. Haftayı görecez. O günün gecesine suyum geldi. Aniden başlıyor doğum hiç ummadığın anda olabiliyor
Rabbim en hayırlı vakitte sağlıkla sıhhatle kolaylıkla kucağına almayı nasip etsin canım

Doğum nasıl oldu peki çok camın acıdı mı dikiş attılar mı

Keşke gelse de stres yapmasam uyuyamıyorum artık

Suni sancıdan korkmayın. Bende 39.haftada bebeğin kilosu iyice arttığı için sezeryana dönmek zorunda kalmayalım diye suni sancı ile doğum yaptım. 1 cm acilmam vardı onu da açılmadan saymiyorlar zaten. Sabah 8de yattım hastaneye 13.57de doğurdum. Gayette güzel bir süreçti. Sağlıkla gelsin bebeğiniz.

Teşekkür ederim yorum için ama gerek kalmadan olmasını çok istiyorum ve egzersiz yapıyorum bakalım gelicek inşallah

Ben çok yürümüştüm pazara gitmiştim o gün. Tam 39+6 daydım eve geldiğimde sancılandım hiç merak etmeyin vakti saati var herseyin gelmek istediğinde gelecek elbet

Ben çok yürümüştüm pazara gitmiştim o gün. Tam 39+6 daydım eve geldiğimde sancılandım hiç merak etmeyin vakti saati var herseyin gelmek istediğinde gelecek elbet
Hadi inşallah bakalım bugün erken kalktım temizlik yapıcam belki bugün niyetlenir de gelir çok istiyorum artık kollarımın arasında olsun

Doğum nasıl oldu peki çok camın acıdı mı dikiş attılar mı
Normal doğum oldu. Son 15 dakika öncesi dayanılır, 7 cm olana kadar iyiydim. Zaten 8 den sonra doğum evresi çatalda idim.

Doğumda nst dışında yatmadım, hep yürü dedi doktor pilates topuna otur dedi. Ben de yaptım o yüzden hızlı açıldı kısa sürdü. Tabi zamanında yaptığım yürüyüş ve pilatesin etkisi de oldu. Ben gittiğimde açılma başlamıştı zaten muhtemelen 3-5 gün içinde içinde doğum olacaktı. Doktor riske atmak istemedi.

Canım acıdı tabiki yalan söylemeyim ama geçiyor. Çatala çıkınca ıkın diyecekler:) ben bilmiyordum sana da diyim bir kaç kez benim bebeğin kafası gitti 10 dakika daha geç doğdu benim bilmemem yüzünden. Doktorum ıkınırken nefes almadan ıkın dedin. Nefes alınca ıkınırken bebek geri gidiyor. Nefesimi tutup ıkınınca tek seferde oldu. Epizyotomi yaptı doktorum içten. Dışta dikiş yoktu. Sezaryen olana göre 10 kat iyiydim. 2-3 güne toparladım.

Yanınıza yiyecek alın doğum sonrası aç oluyorsun yemek istersin enerji vs kalmıyor.

39+6 da doğurdum. O gün de dahil çok yürüdüm. 3 saatte suni sancısız doğurdum.
Ekip çok iyiydi. Çok güzel hatırlıyorum doğum anını.
Sağlıkla alın kucağınıza bebeğinizi.

Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için doğumdan korkum yok aslında doğum sırasında olabilecek olasılıklar beni maff ediyor hayırlısıyla kucağıma almak istiyorum artık biraz da yoruldum hiç bir yere gidememek psikolojimi etkliyor artık

39+6 da doğurdum. O gün de dahil çok yürüdüm. 3 saatte suni sancısız doğurdum.
Ekip çok iyiydi. Çok güzel hatırlıyorum doğum anını.
Sağlıkla alın kucağınıza bebeğinizi.
Teşekkür ederim yürüyüş yapıyorum bakalım belki gerek kalmaz ilk doğumum olucağı için heyecan da var yakıştıramıyorum kendimi

40+6 ya kadar beklenir gelmezse suni veya sezeryan yapılır sabredin daha vakit var:) sguat yapılabilir merdiven inip çıkma. Ben 40,3 te arkadaşım 40,4 de doğum yaptı ikimizinde doğum yaptığımız güne kadar tek sancı tek açılma yoktu o gün oldu ne olduysa

Teşekkür ederim bugün biraz daha egzersizlerini yükselticem bakalım belki gelir

Bol bol yürü doğumda faydasını ben gördüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…