• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

38. haftada sezeryan

herdaimumutlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
1.055
865
123
Kafam o kadar karisik ki
doktorum 38 haftam dolunca sezeryan yapacagini söylüyor,bu arada sezeryan isteyen benim fakat 38. hafta biraz erken değil mi?Bari 39 haftam dolsun diyorum.Zaten en son 35+6 da 2 kilo 450gr çıktı yavrum 5 gün geriden geliyor halbuki hep 1 hafta öndeydi :KK43: bu benim 5. gebeliğim 4 tane düsüğüm var,dr. riske atmayalim 38 de alalim diyo off ama zaten zayifmiş yavrum ya küveze filan koyarlarsa diye çok korkuyorum.Kontrollerde herşey yolunda diyo dr. madem yolunda 39,40. haftaya kadar bekliyim diyorum belki kilosu yerine gelir hemde gelişimi tamamlanmiş olur.Bir yorum yapın yazacaginiz herşey benim için çok önemli

Öncelikle hayırlı olsun.. Muz yiyin her sabah bir muz ve sütle güne başlayın. Bir araştırma okumuştum bebeğin kilo alımını 2kat arttırıyor diye.

Benim bebeğim de 37 haftalık 2800 doğdu. (Benimki normal doğumdu) Erken doğdu diye endişelenme çünkü Allah onun gelişimini senin sütünle tamamlıyor. Nitekim şuan 40 haftayı doldurup doganlara fark bile açtı, 6200 oğlum :)

Doktoruna güven canım. Sağ salim kavuşursunuz inşallah yavrunla..

Çok erken değilde eğer doktorunu dinleyeceksende san tavsiyem bal şerbeti ve muz mucizevi şekilde kilo yapıyor cnm. Günde an az 2-3 bardak bal şerbeti ve 2-3 tane muz tüket bende dahil çevremde ve forumda kullnıpda etkisini çok güzl bir şekilde görmeyn yok cnm.
İnşllh sanada çare olur cnm sağlıklı bir şekilde kucğına al inşllh cnm

Öncelikle hayırlı olsun.. Muz yiyin her sabah bir muz ve sütle güne başlayın. Bir araştırma okumuştum bebeğin kilo alımını 2kat arttırıyor diye.
çok sağolun,ben de muz yemenin faydasini okumuştum son bir haftadir günde 2 tane tüketiyorum,bakalim işe yararsa buradan haber veririm.

Benim bebeğim de 37 haftalık 2800 doğdu. (Benimki normal doğumdu) Erken doğdu diye endişelenme çünkü Allah onun gelişimini senin sütünle tamamlıyor. Nitekim şuan 40 haftayı doldurup doganlara fark bile açtı, 6200 oğlum :)

Doktoruna güven canım. Sağ salim kavuşursunuz inşallah yavrunla..
maşallah yavrunuza,Allah bagişlasin darisi basima inşallah.Sütüm gelmezse diye korkuyorum herkes sütün gelmeye basladi mi diyo benimse göğüslerim ne büyüdü nede süt gelmeye başladi ama emzirmeyi çok istiyorum kismet artik bekleyip görücez.Yorumunuz için teşekkür ederim

Çok erken değilde eğer doktorunu dinleyeceksende san tavsiyem bal şerbeti ve muz mucizevi şekilde kilo yapıyor cnm. Günde an az 2-3 bardak bal şerbeti ve 2-3 tane muz tüket bende dahil çevremde ve forumda kullnıpda etkisini çok güzl bir şekilde görmeyn yok cnm.
İnşllh sanada çare olur cnm sağlıklı bir şekilde kucğına al inşllh cnm
Evet önceden yemiyordum ama bebişin kilosunu öğrenince son 1 haftadir günde 2 tane muz yiyorum,birde bal şerbetini deneyeyim,bana moral verdiniz,yorumunuz için çok teşekkür ederim

Canım hayırlı olsun bebegin. Rabbim hayırlısıyla kucagına almayı nasip etsin.
Benim 3 aylik bir bebegim var suan canım. Doktor 2.300 gram dogabilir dedi. 38+3te sezaryanla dogum yaptim. Bebegim 3.300 dogdu çok sukur bin sukurr.
Ben son zamanlarda pekmez,cok tahilli ekmek, hergun yumurta, bal,et vs yemistim doktorum bunlar bebege kilo yapar dedi.
Allahın izniyle sende bebegini saglicakli bir sekilde kucagina alırsın inşallah. Üzülme bebeginde hissediyor :anne::KK200:

Canım hayırlı olsun bebegin. Rabbim hayırlısıyla kucagına almayı nasip etsin.
Benim 3 aylik bir bebegim var suan canım. Doktor 2.300 gram dogabilir dedi. 38+3te sezaryanla dogum yaptim. Bebegim 3.300 dogdu çok sukur bin sukurr.
Ben son zamanlarda pekmez,cok tahilli ekmek, hergun yumurta, bal,et vs yemistim doktorum bunlar bebege kilo yapar dedi.
Allahın izniyle sende bebegini saglicakli bir sekilde kucagina alırsın inşallah. Üzülme bebeginde hissediyor :anne::KK200:
ohh ohh maşallah 1 kilo farketmiş resmen darısı benim yavrumun başına,bende bu hafta et,balik,muz ne bulduysam yiyorum 26 kilo aldim şimdiye kadar yediklerim bana yariyor sanirim:( ekim ayinda kontrolüm var,1 hafta sonra yani bakalim bebeğin durumuna göre doğum tarihini kararlastiricaz,eğer dr. dediğini yaparsam 38+1'de doğacak yavrum olmadı 39. haftayi doldurup ameliyat olmak istiyorum.Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

ohh ohh maşallah 1 kilo farketmiş resmen darısı benim yavrumun başına,bende bu hafta et,balik,muz ne bulduysam yiyorum 26 kilo aldim şimdiye kadar yediklerim bana yariyor sanirim:KK43: ekim ayinda kontrolüm var,1 hafta sonra yani bakalim bebeğin durumuna göre doğum tarihini kararlastiricaz,eğer dr. dediğini yaparsam 38+1'de doğacak yavrum olmadı 39. haftayi doldurup ameliyat olmak istiyorum.Yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Canım benim endişelenme pozitif ol. Hamur işi yeme internetten sende bir arastir bakalım neler yariyormus bebeğe.
Ben tatilde hep meyve yedim. Mesela fazla yemisim bebek hic kilo almamisti 1 ayda cok az almisti sonra doktorum bunlari tavsiye etti her sabah pekmez tahin cok tahilli ekmek yumurta falan yedim haftada en fazla iki defa ton baligi yedim son son kilo aldirdim bebegime. Insallah nur topu gibi bir bebisin olur seninde. Dikkat et kendine ve minişe :)

Canım benim endişelenme pozitif ol. Hamur işi yeme internetten sende bir arastir bakalım neler yariyormus bebeğe.
Ben tatilde hep meyve yedim. Mesela fazla yemisim bebek hic kilo almamisti 1 ayda cok az almisti sonra doktorum bunlari tavsiye etti her sabah pekmez tahin cok tahilli ekmek yumurta falan yedim haftada en fazla iki defa ton baligi yedim son son kilo aldirdim bebegime. Insallah nur topu gibi bir bebisin olur seninde. Dikkat et kendine ve minişe :)
Bugün kontrole gittim bebiş 3 kilo320gr olmuş,çok sevindim.Doktorumla da anlaşmaya vardık bebeğin suyu,kordonu vs. herşeyi normal o yüzden 39+1'de doğurucam kısmetse.Tahminimce 3kilo500gr kadar olur yavrum,dr yine beklemeye gerek yok filan dedi ama ben dinlemedim yavrumun keyfi yerinde,ne kadar kalirsa kardir dimi ama.Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim

Bugün kontrole gittim bebiş 3 kilo320gr olmuş,çok sevindim.Doktorumla da anlaşmaya vardık bebeğin suyu,kordonu vs. herşeyi normal o yüzden 39+1'de doğurucam kısmetse.Tahminimce 3kilo500gr kadar olur yavrum,dr yine beklemeye gerek yok filan dedi ama ben dinlemedim yavrumun keyfi yerinde,ne kadar kalirsa kardir dimi ama.Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim
Cok dogru bir karar vermissin inan bana ikinci yavrum 38 de sezeryanla dogdu sıkıntılar yasadık ucuncuyu 39 da dogum yaptim hem ben hem yavrum gayet iyiydik saglikli dogum dilerim sanada

Cok dogru bir karar vermissin inan bana ikinci yavrum 38 de sezeryanla dogdu sıkıntılar yasadık ucuncuyu 39 da dogum yaptim hem ben hem yavrum gayet iyiydik saglikli dogum dilerim sanada
çok teşekkür ederim, içimi rahatlattiniz,yavrularınızı Allah bağışlasın.İnşallah saģlikla gelir bebeğim tek derdim o.

Rica ederimm :) sezaryan hakkinda sormak istedigin birsey olursa hic cekinme canım :)

Benim her şeyim normal Doğuma uygun olduğu halde 37 hafta bitince sezaryenle alınmıştı hemen,çünkü ben bulantı kusmadan ölüyordum
Şimdi yine ayni sıkıntılar var ,ne yapacağımı bilemiyorum lütfen bana da dua edin

Rica ederimm :) sezaryan hakkinda sormak istedigin birsey olursa hic cekinme canım :)
ya süpersin,ben genel anestezi ile doğum yapicam ama son günler zaman yaklastikça bir korku sardi beni.O ameliyathane filan nasil gidicem uyanabilecekmiyim,uyanirken çok ağrim olacak mi?geceleri tüm bunlar uykumu kaçıriyor :(

Benim her şeyim normal Doğuma uygun olduğu halde 37 hafta bitince sezaryenle alınmıştı hemen,çünkü ben bulantı kusmadan ölüyordum
Şimdi yine ayni sıkıntılar var ,ne yapacağımı bilemiyorum lütfen bana da dua edin
çok geçmişolsun, bulantiyi 5. aya kadar ben de çektim hemde boğazlarim kanayana kadar seni çok iyi anliyorum.Sezeryan doğumun nasildi,genel anestezi mi yapildi ben son günler sezeryanden çok korkmaya başladim canim

çok geçmişolsun, bulantiyi 5. aya kadar ben de çektim hemde boğazlarim kanayana kadar seni çok iyi anliyorum.Sezeryan doğumun nasildi,genel anestezi mi yapildi ben son günler sezeryanden çok korkmaya başladim canim
Genel anestezi oldum her şey çok güzeldi uyandığımda midem bulanmıyordu,ben de geceleri hep sezaryene gideceğim anın hayali ile uyuyorum,hicccc korkulacak bir şey değil ,ki ben öğrencilerime iğne vurulurken ağlardım,çünkü çok korkardım iğneden,nereden nereye geliyor insan,Rabbim yardımcımız olsun

ya süpersin,ben genel anestezi ile doğum yapicam ama son günler zaman yaklastikça bir korku sardi beni.O ameliyathane filan nasil gidicem uyanabilecekmiyim,uyanirken çok ağrim olacak mi?geceleri tüm bunlar uykumu kaçıriyor :KK43:

Canım ben akciger ameliyatı oldum ve anezteziden uyanmak o kadar zor ki sayiklaya sayiklaya uyandim hemsirelerin bana ayılmam için tokat attığını hatıyorum.
Dogumumda belden uyusturttum.cunku digerinde baygın bir halde olucaksin bebeginin dogum halini goremeyeceksin emziremeyeceksin. Uyandiginda aarhos gibi olacaksin bebegin ilk gelen sarı sutünü emmek yerine mama yiyecek. Hiç tavsiye etmem. Ben belden uyusturma ile oldum herşey o kadar güzeldi ki. Şuan hiçbir sorunum yok bel agrimda geçti artık. Sadece 3 bucuk ay oluyor.
Ayrica genel uyusturmada narkozun bebege gitme ihtimalide var unutma. Korkulcak hicbirsey yok :) dogum hikayesi bolumunden hikayemide okuyabilirsin canım :)

Back
X