38.haftada amniyon sıvım fazlalaştı.sorunsuz doğum yapanlar morale ihtiyacaım var!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi hrc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hrc

mutluyum
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2012
120
3
296
İstanbul
merhaba sevgili arkadaşalr.35 haftaya kadar yolunda giden herşey 35 itibari ile amniyon sıvımın önce hafif 36 da biraz daha yüksek ve 37 haftalıkta baya bir artarak devam etti.doğum tarihim 13 mayıs ama dr salı günü tekrar bakacak eğer ters bir durum varsa alıcak bebeğ.benim korkum gerilmeden dolayı bana bir zararı olurmu sezeryan sonrası..ve bebekte bir ters durum..tüm tahlillerimiz temiz çıktı bu arada.ama ben 1 haftadır kabuslar görüyorum..umarım bu durumu yaşamış ve sorunsuz atlatmış hamileler tek bir cümle bile yazarlarsa çok sevinirim..hepi ize şimdeden allah razı olsun diyorum..

valla canım ilk defa duydum bunu...
inş. bebeğini sağlıkla sıhhatle alırsın kucağına

allahın izniyle sana da bebeğinede hiççç bişey olmaz sen kendiniz tedirgin etmekten vazgeç bebeğin artık herşeyi hissediyor hem sana hem o yavrucağa yazık
sezeryan olacaksın diye takıyorsan bende sezeryanlıyım normal doğum sancısını çektim ama açılma olmayınca oğlumda fazla iri olunca 14 saatlik sancı sonunda mecburen sezeryana aldılar
ne cahilllik bendeki ille normal olacak diye tutturdum
sezeryan sonrası hiç yatmadım ağrım olmadığından bebeğimi uyanır uyanmaz emzirdim kilo dersen bir aya kalmadan hamilelik öncesi kiloma döndüm normal doğum yapan arkadaşlara göre göbeğim bile yok
elbetteki normal olsun çok isterdim ama mecbursan diretmeyeceksin hayırlısı neyse o olsun hakkında

şeker yükleme testini ve 2. düeu usg yaptırdın mı?eğer yaptırdıysan ve ikisi de normal ise korkacak bir durum yok demektir.gebede su fazlalığının en sık nedeni sebepsizliktir.yani bilinmez.bilinen en sık nedeni ise şeker hastalığıdır.daha sonra bebekteki anomalilerdir.eğer 2. düzey usg veşeker testi yaptırmışsan ve normalse su fazlalığı büyük sorun yaratmaz.doğum sonrası rahim fazla sıvıdan dolayı çok gerginken birden boşalınca kanama olabilir.pek tabi ki bu kanamanın ciddi boyutlarda olma ihtimali de vardır ama bu ihtimaller düşük şeylerdir ve bu kadar düşünmeye değmez.sonuçta evden çıkıp arabayla hastaneye giderken kaza yapma ihtimalimiz de var belki daha yüksek oturup buna üzülmek yersiz.dediklerim tamamsa için daha rahat olabilir

sevgili gizzem çok teşekkür ederim değerli açıklaman için.dediğim gibi şeker de yaptırdım 2.düzey usg de herşey normaldi.umarım rahimde kanamada olmaz drumda dedi bunlar düşük ihtimal diye ama gelde hamile kadına anlat.gecelerce ağladım bana bişi olursa yok öle yok çocuklar ne yapacak..:)))))bide oğlum var..endişelerim bu yüzden oldu..benim için dua edin olurmu..

teşekkür ederim değerli cevabın için.benimde ikinci sezaryanım oucak..ne biliyim bir sürü şey yazıyor internette.aslında takmam böle şeyleri ama hamile olunca fazla takıntılı ve duygusal oluyor insan ne biliyim:):)

İş arkadaşımında 7. ayında sıvısı fazlaydı yeme içmesine dikkat ettiğini bi sonrası kontrolünde düzene girdiğini söylemişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…